Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hyperventilacna tetania?

Príspevok v téme: Hyperventilacna tetania?
Kvetka

Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?

neviem

Máte zdravotné problémy? Skúšali ste uz svetelnú terapiu BIOPTRON? Poradím Vám. Napíšte na kryon01@centrum.sk, poprípade mi nechajte svoj kontakt. Spojím sa s Vami.

nokia

ahoj, mam aj ja tuto chorobu. presne tie problemy ze ani v buse som nevedel vydrzat atd atd.. no poviem asi tolko ze pit vel mineralky a hlavne.. rada vyhybat sa stresom nie je velmi dobra.. stale treba trochu viac si pridavat a clovek si zvykne.. asi tak to funguje.. velmi pomaha psychika.. proste sa skusit v tom buse na niekoho nasrat (ale len v hlave ne slovne abo fyzicky :) a potom uz myslite na nieco ine alebo mysliet na caju a tak aby psychika isla inac.. je to tazke ale treba si povedat ved o co ide idem predsa busom ako vsetci.. je to vec psychiky.. a dat si dlhsie trvanie do hlavy teda ak idem niekam na 5min a viem ze to asi pride predstavit si ze to potrva 30min a potom je to v pohode.. pomaha to napriklad v skole ked skuska trva 1hod a mne je blbo ale ked sa nejak pripravim ze akoze trva 3hodiny tak ta hodka zbehne rychlo a v pohode...

inka

kvetka ,to naozaj neviem zbytocne by som sa tu hrala na psychologa alebo nieco take.ja som ten strach mavala a aj ho este stale niekde v podvedomi mam.mozno ho mas aj ty niekde v podvedomi ak o nom pises ,tak urcite o nom premyslas,ci je to vyslovene az strach a uzkost to musis vediet ty ako to prezivas,ale potom by som premyslal o tom preco chces tolko o tom vediet a preco sa o to tak zaujimas ked sa toho nebojis.vies keby ti to bolo jedno ,tak je to ako s chripkou prezijes si ju a zabudnes ze si neaku mala pretoze vies ze sice to bolo neprijemne ale zbavila si sa jej.ale toto ta asi skre a premyslas co ked to pride zase a preto sa chces o tom dozvediet co najviac informacii.ale mozno sa mylim a je to len moj nazor.tak ci tak,hovorim nie som odbornik som len niekto kto ma podbne problemy a stretava sa s ludmi ktori tiez maju take problemy.takze najlepsie je ist k odbornikom,v tvojom pripade by som navstivila bud neurologa alebo psychologa.on vie najlepsie posudit o ake problemy ide.a nelakaj sa slova psycholog alebo psychioater,su to lekari ako kazdy iny,v amerike maju svojich psychologov aj psy a macky.

kvetka

zaujalo ma:
"Lekári používajú súbor postupov, ktoré im pomáhajú určiť, či máte panickú poruchu. Chcú zistiť, či máte aj mesiac po panickom záchvate neustále obavy z ďalšieho záchvatu, či sa obávate následkov alebo dôsledkov panických záchvatov alebo či máte v súvislosti so záchvatmi významne zmenené správanie. "
nemávam zmenene spravanie ani obavy z dalsieho zachvatu.hned na druhy den sadnem do auta a cestujem bez problemov.nikdy som potom nemala strach z dalsej podobnej situacie,ani pred nastupom do auta nepremyslam,ze ci s to stane znovu...ked sa to stane,vtedy sa tym zaoberam.neviem,ako je to dôlezite,ale ja nikdy nepocitujem paniku alebo strach. jednoducho sa priznaky objavili a ked zmyzli,tak som mala na rok ci viac pokoj a ani ma nenapadli,kym sa to nestalo znovu.
moze byt toto znak,ze o PP v mojom pripade nejde??
lebo ostatne priznaky mavam:srdce,trpnutie,strach ze zomriem...ale to moze suvisiet jak s PP,tak aj s HT.

kvetka

inka, dakujem ti.hned si to vyhladam.busenie srdca mavam,aj podmienky k takym uzkostnym pocitom :((
dakujem este raz
inak,vo vysledkoch z krvi mavam casto nizku hladinu magnezia.uzivam ciste v tabletkach...v poslednom case casto,lebo mi zviera hrudnik a bije srdce jak na infarkt.zacalo to vyrazne po velkom strese,kt.som pred letom prezila.dovtedy len to trpnutie v buse alebo aute,ako som pisla.od leta casto ledva dycham a to srdce! magnezium do pol hodiny pomoze a vsetky priznaky zmiznu.

inka

a este somti chcela ,ze typickym priznakom pp je prejavy zachvatu uzkosti ,trpnutia a busenia srdca prave bud v autobusoch alebo na verejnych priestranstvach ako su velke nakupne domy kina alebo pod.mozes si vyhladat panicka porucha ja na googli a uvidis ako opisuju ostatny svoje prejvay pp