Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
ne lekar predpisal magne a neurotop a zatial sa mam v pohode tak sa majte vsetci
nokia,zaujimave podnety!! aj som sa usmiala. ale este otazocka,pises o PP alebo HT?
ahoj, mam aj ja tuto chorobu. presne tie problemy ze ani v buse som nevedel vydrzat atd atd.. no poviem asi tolko ze pit vel mineralky a hlavne.. rada vyhybat sa stresom nie je velmi dobra.. stale treba trochu viac si pridavat a clovek si zvykne.. asi tak to funguje.. velmi pomaha psychika.. proste sa skusit v tom buse na niekoho nasrat (ale len v hlave ne slovne abo fyzicky :) a potom uz myslite na nieco ine alebo mysliet na caju a tak aby psychika isla inac.. je to tazke ale treba si povedat ved o co ide idem predsa busom ako vsetci.. je to vec psychiky.. a dat si dlhsie trvanie do hlavy teda ak idem niekam na 5min a viem ze to asi pride predstavit si ze to potrva 30min a potom je to v pohode.. pomaha to napriklad v skole ked skuska trva 1hod a mne je blbo ale ked sa nejak pripravim ze akoze trva 3hodiny tak ta hodka zbehne rychlo a v pohode...
kvetka na www.uzkost.sk si mozes urobit test na panicku poruchu.mozno sa ti podari odhalit co to je aj bez lekara
kvetka ,to naozaj neviem zbytocne by som sa tu hrala na psychologa alebo nieco take.ja som ten strach mavala a aj ho este stale niekde v podvedomi mam.mozno ho mas aj ty niekde v podvedomi ak o nom pises ,tak urcite o nom premyslas,ci je to vyslovene az strach a uzkost to musis vediet ty ako to prezivas,ale potom by som premyslal o tom preco chces tolko o tom vediet a preco sa o to tak zaujimas ked sa toho nebojis.vies keby ti to bolo jedno ,tak je to ako s chripkou prezijes si ju a zabudnes ze si neaku mala pretoze vies ze sice to bolo neprijemne ale zbavila si sa jej.ale toto ta asi skre a premyslas co ked to pride zase a preto sa chces o tom dozvediet co najviac informacii.ale mozno sa mylim a je to len moj nazor.tak ci tak,hovorim nie som odbornik som len niekto kto ma podbne problemy a stretava sa s ludmi ktori tiez maju take problemy.takze najlepsie je ist k odbornikom,v tvojom pripade by som navstivila bud neurologa alebo psychologa.on vie najlepsie posudit o ake problemy ide.a nelakaj sa slova psycholog alebo psychioater,su to lekari ako kazdy iny,v amerike maju svojich psychologov aj psy a macky.
zaujalo ma:
"Lekári používajú súbor postupov, ktoré im pomáhajú určiť, či máte panickú poruchu. Chcú zistiť, či máte aj mesiac po panickom záchvate neustále obavy z ďalšieho záchvatu, či sa obávate následkov alebo dôsledkov panických záchvatov alebo či máte v súvislosti so záchvatmi významne zmenené správanie. "
nemávam zmenene spravanie ani obavy z dalsieho zachvatu.hned na druhy den sadnem do auta a cestujem bez problemov.nikdy som potom nemala strach z dalsej podobnej situacie,ani pred nastupom do auta nepremyslam,ze ci s to stane znovu...ked sa to stane,vtedy sa tym zaoberam.neviem,ako je to dôlezite,ale ja nikdy nepocitujem paniku alebo strach. jednoducho sa priznaky objavili a ked zmyzli,tak som mala na rok ci viac pokoj a ani ma nenapadli,kym sa to nestalo znovu.
moze byt toto znak,ze o PP v mojom pripade nejde??
lebo ostatne priznaky mavam:srdce,trpnutie,strach ze zomriem...ale to moze suvisiet jak s PP,tak aj s HT.
inka, dakujem ti.hned si to vyhladam.busenie srdca mavam,aj podmienky k takym uzkostnym pocitom :((
dakujem este raz
inak,vo vysledkoch z krvi mavam casto nizku hladinu magnezia.uzivam ciste v tabletkach...v poslednom case casto,lebo mi zviera hrudnik a bije srdce jak na infarkt.zacalo to vyrazne po velkom strese,kt.som pred letom prezila.dovtedy len to trpnutie v buse alebo aute,ako som pisla.od leta casto ledva dycham a to srdce! magnezium do pol hodiny pomoze a vsetky priznaky zmiznu.
a este somti chcela ,ze typickym priznakom pp je prejavy zachvatu uzkosti ,trpnutia a busenia srdca prave bud v autobusoch alebo na verejnych priestranstvach ako su velke nakupne domy kina alebo pod.mozes si vyhladat panicka porucha ja na googli a uvidis ako opisuju ostatny svoje prejvay pp