Viackrát sa mi stalo v autobuse alebo aute,ze mi bolo neuveritelne zle.Nikdy som nezazila take pocity.Strpli mi ruky,nohy,celá sánka,a prsty mi vykrútilo do strán.Zvlásť pocity: zdalo sa mi,ze nie len odpadnem,ale mala som pocit ze rovno ZOMRIEM!!!Vobec neprehanam,ale odpadnutie neprichaczalo pri tomto stave do uvahy,bola som presvedcena,ze este chvilu a zomriem.Preslo to,ked som vysla z dopravneho prostriedku a poriadne som sa rozdychala.
Lekar ma vypocul a mlcky napisal do karty "priznaky Hyperventilacnej tetanie". To je vsetko,co viem.Ani sa nevyjadril co s tym, ako to liecit.
Iny lekar povedal,ze je to iby psychika a nemam sa sustrdovat na seba???Nesustredovala som sa na seba!
Ma niekto viac info o tetanii?
Hyperventilacna tetania?
a tvoja dcera ma kolko rokov ak sa smiem spytat!taky odbornyk keby mi daco povedal tak neviem co by som spravila mne nikto nepovedal ze sa to neda liecit bola si s malou na endokrynologii???
dcéra má 11.Neboli sme na endokr. lebo by jej museli zobrať krv a práve pri odbere minulý rok dostala záchvat.Ale to je na dlhý debat.A keďže ja už nechcem zažiť to,že ju nevedeli prebrať, tak si počkám ako nezodpovedná matka,kým ona bude rozumnejšia a bude to chcieť.
a tvoja dcera ma kolko rokov ak sa smiem spytat!taky odbornyk keby mi daco povedal tak neviem co by som spravila mne nikto nepovedal ze sa to neda liecit bola si s malou na endokrynologii???
studujem na zdravotke 4rok.ja nemam az take problemy a ten sacok je prva pomoc mas pravdu som sa sekla hyperventilacia je zvysene dychanie ..za chvilu idem ku lekarke uvidim a na neurologii som dostala zachvat po EEG a nic mi nezistila az v nemocnici,takze asi tak
Domca,kde študuješ?ako dlho?
Domca,nechápem to tvoje HYPER ktoré uvádzaš.Tu ide o hyperventiláciu-Preto liečba spočíva v dýchaní do sáčku.Chodíš na SZŠ,navštív neurol.odd.
Je to ochorenie neurologického charakteru.Ja som tiež nevedela,že tým trpím.Zistili to mojej dcére.Je to dedičné,a mám ju s tým naučiť žiť-názor odborníka.
uz vazne by som si myslela ze si namyslam je to z medicinskeho hladiska !aj ked hyper znamena velky takze to je zvysena funkcia a ja ma znizenu aspon mi povedali pred dvomi rokmi v nemocnici..a stitna zlaza sa vezie stym vsetko na seba sa napaja urcite aj psychika
ja som nerozmyslala nad tym kedy to pride mala som te pred dvomi rokmi a a bolo mi doteraz fajn len som zanedbala vysetrenie u endokrynologa a mam to spat,ak budem vysetrena tak napisem ci to bolo zo stitnej zlazy!urcite si nic nenamyslam ani nevymyslam..a keby som stym mala bojovat 23 rokov ta tak neviem
Domca:veď to je najhoršie,ten strach kedy to príde.Vravím, je s tým bojujem 23 rokov!