Máte s týmito hroznými pocitmi skúsenosť? Ako s tým žijete a čo s tým robíte? Ja tým trpím vlastne od 14-tich rokov, keď si to tak premietnem... prišlo to len občas a odišlo, ten hrozný pocit nereálna a neskutočna... pocit, že ja nie som medzi ostatnými ľuďmi, že sa čudujem, že oni ma vidia a hovoria na mňa... akoby som videla cez hmlu. K tomu točenie hlavy a pocit na odpadnutie. Vravím, prišlo to len občas, ale vždy ma to desilo k smrti. Potom som pred asi 4 rokmi chytila hroznú úzkosť a derealizácia bola na dennom poriadku. Nasadili mi AD a prešlo všetko, malá dereálka sa občas vyskytla, ale nič vážne. AD som vysadila, úzkosť sa vrátila a s ňou aj derealizácia... AD mi už nezaberajú, derealizácia mi likviduje život... takmer stále akoby sa mi snívalo... mám panický strach z toho, že mi to ostane na celý život, že sa toho nezbavím... poraďte mi niekto ako sa dá takto žiť
Derealizacia
SUNNIE ja mám 54 bodov, údajne, že slabá, ale ja trpím ako kôň už aj tak...
Robila som si ten test a toto konkretne sedi na mna:
„Z čista jasna“ se cítím odcizen, jako bych nebyl skutečný nebo jako bych byl odříznut od světa. Když něco dělám, cítím, že jsem odpojeným (izolovaným) pozorovatelem sebe sama. Mám pocit, že nemám vůbec žádné myšlenky, takže když mluvím, tak cítím jako by má slova byl vyjadřována automatem. Své okolí vnímám odděleně nebo nereálně, jako by
byla mezi mnou a okolním světem opona. Zdá se, že věci, které jsem nedávno dělal, proběhly před dávným časem. I když jsem zcela bdělý, mám „vize“, ve kterých vidím sám sebe zvenčí, jako bych se díval na svůj obraz v zrcadle. Cítím se odpojen (izolován) od vzpomínek na věci,které se mi staly, jako bych v nich nebyl zapojen. V nové situaci cítím, jako bych ji zažil již před tím. Mám pocit, že se nacházím mimo své tělo.
Ale nastastie to nemam casto.
Tana, ty si na tom ako?
Danielka ako sa prejavuje tvoja úzkosť? Liečiš sa na ňu?
mne tieto stavy vyvolal traumatizujuci zazitok a zato ze si niekto iny nedal pozor ja teraz trpim ako kon...odvtedy sa uplne zmenil moj zivot, v priebehu par minut...zda sa mi to nefer
no, nesústrediť sa na to, začať niečo robiť alebo sa rýchlo s niekým rozprávať, to pomáha, ale nie vždy a v niektorých prípadoch nie celkom. Záleží aká je silná. Ja ju mám v týchto stavoch takú silnú, že sa mi vracia každých pár minút aj s obrovským točením hlavy...
no tak to ste ma nepotesili :-(
ty kokso...fakt bezva...a neda sa to aspon nejako ovplyvnit? ja to napr. zmaknem tym ked rychlo zacnem nieco robit a max. sa nato sustredim, tj. nedam tomu priestor, vtedy to trva max. 2 minuty, ale ked som len doma, je to hroza
no a teda hlavný zádrheľ je, že je problém rozlíšiť, či je sekundárna alebo primárna... ha
no ja som sa dočítala, že derealizácia je buď primárna a úzkosť a depresia plynú z nej alebo je sekundárna ako súčasť depresie a paniky a ostatných diagnóz. Pokiaľ je sekundárna, tak ju AD minimalizujú, pokiaľ je ale primárna, tak na ňu žial nepoznajú ničového nič... Na téme depresia je chlap, ktorý ju má 30 rokov vkuse... a silnú... to ma k smrti desí, preto som túto tému založila