Mam take obavy... Uz v minulosti sa stalo, ze v nasej nemocnici vymenili deti a teraz... Teraz ma sestricka trojrocneho uzasneho blondateho modrookeho synceka. A v com je problem? Nooo nikto v rodine nema blond vlasy a sestra s manzelom maju hnede oci... Nejde len ale o to... Syncek sa na nich absolutne nepodoba a ja sa bojim, ci sa niekde nestala chyba. Sestra muza urcite nepodviedla, tak v com to je? Je mozne, aby mali hnedooky rodicia modrookeho synceka? Prosiiim poradte
je mozne aby mali obaja rodicia hnede a dieta modre oci?
gneticky je to mozne, uz to tu par ludi spominalo, ale este viac rodicov zmetie pripad ktory poznam ja ked mama ma 0 krv otec B a dcera AB :D a tiez su na 100%jej rodicia, jednoducho existuje dalsi gen, ktory ovplyvnuje krvnu skupinu, takze mama je v skustocnosti A, ale javi sa ako 0, len to vysvetlujte niekomu, kto o tom nema ani potuchy:)
jasne ze je to mozne...my v rodine mame vsetci zelene oci a moji dvaja surodenci ktori sa nedavno narodili maju modre oci....
sarin, tvoji rodicia su: rh+rh-, oni maju v DNA 2 rozne alely (rh+ a rh-) a ty si zdedila po nich rh-rh- a tym padom mas vo svojej genetickej vybave iba jeden typ alely a to rh-
Tu je schema:
rh+rh- x rh+rh- (to su rodicia)
rh+rh+, rh+rh-, rh+rh-, rh-rh- (mozne kombinacie rh faktoru u deti, t.j. 25% pravdepodobnost typu rh-rh-)
ach ta genetikaa..to je zlozite,,,
viem ze ma nevymenili, lebo sestra ma tu istu krv a narodila sa o 10 rokov skor :) len stale mi to nitko nevysvetlil.. a ked mam pravdu povedat nerozumiem tvojim slovam :( Som taka trubka geneticka, ale velmi by som to chcela chapat. Hlavne lebo detska lekarka zakricala po chodbe zdratovneho strediska za mojou mamou - ked ziadala vysvetlenie ze--- Tak nieje manzelova dcera :D
sarin nevymenili ta, pretoze oni musia byt heterozygoti "Aa" a ty si recesivny homozygot "aa".
ja prihodim lepsie :D moja mama ma krvnu skupinu a rh+ tato 0 rh+ aj ja mam 0 rh- :D myslite si, ze ma vymenili?
tak ono toho je v telke dosť...ale tak realita až taká zlá nie je...reálne viem až o jednom páre z Čiech
Myslim, ze je to trapne tu tocit o genetickom materiali. Kolko mas rokov? toto moze napisat len nevyzrete decko.
a vedela by si povedzme po troch rokoch zit s tym pocitom,ze niekto iny ma tvoje dieta?a ty niecie?ze niekto iny vychovava tvoj geneticky material?to uz vazne nechapem