je mozne aby mali obaja rodicia hnede a dieta modre oci?

Príspevok v téme: je mozne aby mali obaja rodicia hnede a dieta modre oci?
zmatena

Mam take obavy... Uz v minulosti sa stalo, ze v nasej nemocnici vymenili deti a teraz... Teraz ma sestricka trojrocneho uzasneho blondateho modrookeho synceka. A v com je problem? Nooo nikto v rodine nema blond vlasy a sestra s manzelom maju hnede oci... Nejde len ale o to... Syncek sa na nich absolutne nepodoba a ja sa bojim, ci sa niekde nestala chyba. Sestra muza urcite nepodviedla, tak v com to je? Je mozne, aby mali hnedooky rodicia modrookeho synceka? Prosiiim poradte

malemaciatko

k tomu bombajskemu fenotypu..nie je defektny gen..len gen (na chromozome 19) je v recesivnom stave, tak sa nevyprodukuje oligosacharid na erytrocyte, ale na chormozome 9 mozu byt alely bud pre A, B alebo aj obe..kedze sa nevytvori nic javi sa ako 0 na sklicku..

ivanka_83

no a?kamatratka ma 150 cm vysokych rodicov, obaja nosia silne okuliare, maju hnede oci a vlasy.a ona je vysoka blondynka..zeby ju zamenili?nas syn je zatial blondaty anjel.a ja aj partner sme tmavovlasy.este, ze tie modre oča ma po muzovi...

malemaciatko

nezasvatena..zelene oci su u heterozygotov..teda, ze tento muz ma alelu aj pre hnedu aj pre modru farbu..farba oci je podmienena mznostvom pigmentu a jeho umiestnenim..teda ano mozu mat hnedooke dieta:) zdelilo alelu pre hnede oci po otcovi a hneda je dominatna nad modrou..tak ma dieta hnede:)

nezasvetena

a je mozne, aby zena s modrymi a muz so zelenymi ocami mali hnedooke dieta? ak nahodou poznate odpoved, prosim, podelte sa so mnou o nu... :)

ksl

Ja mám obidvoch rodičov čierne vlasy,hnedé oči a sama mám modré oči a do základnej školy som mala blond vlasy,ktoré mi potom stmavli na svetlohnedé. A podobám sa len úplne málo na otca.Brat má hnedé oči a tmavohnedé vlasy.

malemaciatko

to hematolog: este ma napadlo,nejako si to poplietol;), ked sa javi ako 0,preco by som jej mala podavat A??pokial viem nulke sa dava iba nulka, a ked Acku das nulku nic sa nedeje..

malemaciatko

hematolog..pozri ja s krovu sice nerobim a ani nie som hematolog mozno ty ano, ale nastuduj si to, vola sa to bombajsky fenotyp, farmaceutka ti to v kratkosti vysvetlila..pekny den:)

Plysiak

ano je to uplne bezne, moja holka ma modre oci a jej rodicia su takisto hnedooky, sestru ma hnedooku.. priroda je haluz :) ak mas strach, daj si spravit vysetrenie DNA to je spolahlive, a budes vediet ci je tvoje :D ale nemusi sa bat.. je to uuplne bezne... tu je viac takych pripadov :) ale ak ich to moc trapi alebo rodinu nech idu na tie testy