chcem sa spýtať, je pravda že dlhé luhovanie čaju je nezdravé? počula som niečo také,ale nechce sa mi tomu dáko veriť
Je dlhe luhovanie čaju nezdrave?
a ja ze preco som stale zapeceny aj niekolko dni a pobolieva ma pod bruchom a to z toho ze uz dlhsie obdobie pijem zeleny caj (sypany) castokrat zabudnem a luhuje sa dlhsie aj niekolko desiatok minut a zrejme z toho ma potom tak zapeka.. a jem aj mandle a nepomaha to potom.. ale za tou pravidelnou zapchou moze byt aj ten dlho luhovany zeleny caj
Ja nenechávam dlhšie ako 5 minút.
Ja pijem väčšinou ovocné čaje (niekdy čierne a iba občas zelené) a nechávam ich lúhovať pol hodinu, teda dovtedy, kým horúci čaj nevychladne. Robím to tak roky rokúce a nikdy som si za tú dobu nepovšimol nejaké negatívne účinky. Myslím si, že to aj zvýrazní chuť čaju. Ak ide iba ovocie a ibišťek, je úplne jedno, či sa lúhujú 6 alebo 26 minút.
ahojte, ako dlho by sa mala luhovať čerstvá mäta v studenej vode? všade sa dočítam len o čaji, ale čo taký studený nápoj z mäty? tiež sa tam dodržiava nejaký čas? ďakujem
caute, ak nechate zbytocne dlho vyluhovat klasicky cierny caj, vyluhuju sa triesloviny a tie zapekaju. Pri hnacke sa to ale moze hodit. Tiez fluor z cierneho caju sa vyluhuje neskor, s tym je to zlozite. Na nieco je dobry, na nieco zly.
Na uvolnenie priaznivych latok staci zeleny a cierny caj vyluhovat 2-3 min.
Ovocne mozete nechat aj dlhsie, nestanu sa nechutne. Bylinkove neviem. Niektore sa namacaju vopred a potom rozne dlho varia, niektore sa len zaparia vriacou vodou. Snazila by som sa dodrzat navod.
carie neni to ganmaincha ale genmaicha a ryža sa je.
ten caj (genmaincha) mam velmi rada! ryza sa neje, mne to v cajovni daju uz bez toho, len cisty caj. a naco ti dali palicky fakt neviem. asi fakt chcu, aby si to zjedla. vsak ochutnaj a napis ci je to dobre :)
kto pil zeleny z praženou ryžou. genmaicha.... dali mi nejake paličky k tomu. načo to je. a je sa aj ta ryža?
hlavne je to zbytocne, kazda bylina ma isty cas, za ktory sa liecive latky vyluhuju, a predlzovat ho netreba.
ale take informacie, akoze zeleny caj luhovat len tri minuty a medovkovy sedem a pol minuty su zavadzajuce, to casove rozpratie je ovela vacsie a zalezi od roznych faktorov.
napr. liecitelka Maria Treben odporucala luhovat bylinky len minutu, dve (podla mojich skusenosti to casto uplne staci a vyluh je chutnejsi a rovnako ucinny)
u nas sa odporuca skor 5-10 minut, co je zas pri jemno nalamanych bylinkach privela.
alebo zeleny caj, bezne sa odporuca 2 - 3 minuty, a pritom je mnoho druhov kvalitnych cajov (najma cinskych) ktore je mozne luhovat aj 10 minut
RNG, ty sa k tomu nevies vyjadrit? zaujimal by ma tvoj nazor na to, lebo ja tie byliny ci cajove listky necham kym caj nevypijem a niekedy aj zjem co je naspodku...robim zle?/napr. aj koru vilcacory pozujem obcas, aj sladke drievko, ,dokonca vypijem i prasok z gravioly...