nechcete sa niekto pridat

ewitka

jajka- dakujem za rady budem sa snazit dodrzat ich........hadam sa mi to podari zajtra napisem ako som dopadla ahojte setci

jajka

ewitka...takto predsa nemozete chciet schudnut...musite jest vyvazene a pravidelne.

Ja jedávam asi takto:
raňajky: treba zjest niečo, aby ste rozhybali telo, dať telu energiu. Raňajky sú základ celého dňa. Jem asi hodinu po zobudení, obvykle jeden krajec chleba alebo cereálny rožok s maslom a syrom, s nejakou aktuálnou zeleninou, ako rajčina, paprika, uhorka. Zapijem to šálkou zeleného čaju.
Niekedy si dám acidko.

O dve hodinky nato si dám niečo malé, napríklad bebe dobré ráno orieškové a jablko, alebo banán. Tráviaci systém treba udržiavať v činnosti a nepreťažovať ho, dávať mu čo potrebuje.
Desiata je len na zahnanie hladu, zjedzte len toľko aby ste zvládli aj obed.

Obed? Polievky sú dobré, pretože sú výživné, obsahujú vodu, a zaplnia sčasti žalúdok, takže nezjete takú veľkú porciu druhého chodu. Druhý chod je najlepšie keď sa skladá z chudého vareného masa a ryze alebo zemiakov, a zeleninového šalátu. Dobrá je pečená ryba, kura, dusené či pečené, aj chudé bravčové. Alebo aj hovadzie. Omáčky jem len občas. Vlastne skoro vôbec. Vyprážané tiez nie je zdravé, ale občas neuškodí. Hlavne sa nestresujte kvoli jedlu, môžete jesť všetko, ale s mierou.
Také jedlá, ako buchty, tak raz za dva mesiace, palacinky raz za mesiac, koláče nejem vôbec. Teda tie čo sa predávajú, z maminých si dám :)
Takisto nejedávam šunku, salámy a klobásy a slaninu, dressingy a tatársku.
Nie preto ze by som sa nútila to nejesť. Jednoducho na to nemám chuť.

Po každom jedle sa samozrejme treba riadne napiť.

Na olovrant, čiže o take tri štyri hodiny po obede zjem niečo menšie, napriklad rožok s jogurtom.

O ďalšie tri hodiny zjem zase niečo menšie vacsinou chlieb so syrom alebo aj nejake cestoviny alebo len tanier polievky. Nesledujem koľko je hodín, ale vychádza to tak ze cca 2 hodiny pred spánkom už nejem.

Každý má iné chute a inú genetiku, niekomu chutí to a inému iné, netreba držať drastické diety ani hladovku, či jesť len jednostranne. Ak chcete normálne žiť, bez trápenia sa s váhou, jedzte pravidelne a také jedlá, ktoré nezaťažujú Váš tráviaci systém. Veď je to vaše telo. Ak vážite veľa, je jasné že vaše telo pýta viac jedla. Jesť treba, takže len znížte veľkosť porcie. Miesto troch chlebov zjedzte len dva a podobne. Pravidelným jedením sa zbavíte vlčieho hladu a budete jesť menšie porcie, ktoré nezaťažia vašu tráviacu sústavu.
Toto je systém na udržanie váhy, resp. jej postupné pomalé znižovanie. Ak máte nadváhu, zaradte si do denného programu aj pravidelný pohyb.

Jablko, grapefruit su dobré na trávenie, na upravenie rovnováhy v črevách acidko. Nájdite si informácie o jedlách s nizkym glykemickym indexom. Ak môžete tak uprednostnite tmave pecivo, cereálne, pred tym z bielej muky.
Po jedle sa musíte citit syto, ale nie prejedene. Jedzte pomaly, ak necíte svoj "strop".

Dodržiavajte pitný rezim. Mne stačí liter a pol tekutín denne, voda, čaj. Nie sladke nápoje, nie alkohol. Mlieko sa považuje za potravinu.

ewitka

tak ja som si teraz trochu zacvicila a citim sa ako keby som umierala vecer si este trochu zacvicim a podjdem na pol hodku na bicykel majte sa pekne

sonicka1111

ja som dnes jedla vizivu s piskotami..potom pilievku a zemiaky pecene v alobale..tie su dobre lebo tam vobec nemusim dat olej

ewitka

dnes som jedla- 8.30 pohar vody s jabl.oc.
9.00 zemiaky s karfiolom
11.00 jablko
13.00zemiaky s karfiolom
15.00 kusok varene kura
neni to zrovna najlepsie ale vcera to bolo horsie a vy ste sa ako drzali?

ewitka

ja som ho pila rana na lacno do jedneho pohara cca 2 deci som si dala jednu polievkovu l. ale inak chut to ma hnusnu som ten jeden pohar pila na 5 krat lebo naraz som to nemohla ma zacala natahovat
............ale inak myslim ze to pomohlo dnes som ani nebola nejaka hladna

aja05

majka, ja som chudla z 95kg minuly rok som schudla 10kg za dva mesiace,,, potom od juna som dala dole z 85 na 71 delenou stravou povacsine :)

ewitka

ahojte baby ja som vcera musela ist prec tak som tu nebola som rada ze ste sa pridali .ja som dnes skusila jablcny ocot uvidim ci to pomoze zatial som len ranajkovala cca o 9.00 a mala som zemiaky s karfiolom a zatial som hladna neni takze drzte sa musim doma upratat a potom dojdem drzim palce