pls xcem sa opytat scoho mi mohla vyjst na krku tak ako keby hrcka pod kozov na krku na alvej strane je tvrda a vobec neboli minule som ju spozoroval bola vacsia ale uz je mensia..??dakujem..
Zvacsena uzlina na krku
Neviem ci to je uzlina, ale tiez mam na pravej strane asi zväcsenu uzliniu. Je to ako sval, mam to na oboch stranach ale na tej pravej to je väčšie. Je to tvrde a tiahne sa to zpod sanky dole krkom.
Bol som stym u obvodnej a dala mi nato octanovu mast, no zatial je to rovnake. Bojim sa aby to nebola nejaka rakovina. Mam 18 rokov.
Marcella a môžu sa mierne zväčšiť uzliny aj pri chronickom zápale štítnej žľaze a pri zvýšenej činnosti štit. žľaze. Lebo mám aj jedno aj druhé.
Lebo v krvných testoch mám dva antigénny proti štít žľaze. Jeden mám v norme a na ten druhý sa nevyjadrili.
Keď mám chronický zápal štítnej žľazy a ešte tomu počiatočné štádia zvýšenej činnosti štítnej žľazy.
Bola som na kontrole u endokrinologičky a nahmatala mi uzliny. Že pri tejto chorobe je to normálne. A hlavne pri chronickom zápale. Tak ja neviem.Mám antigény proti štít. žľaze.
A tiež mám mierne zväčšené uzliny a bolí ma celý krk. Od hora do dola aj krk na zadu, hlava a pri prehĺtaní cítim bolesť. Mám nádchu, bolí ma hlava, oči. Minule som sa tak cítila a bola som chorá. No, zápal hrdla a zachripnutosť. :-(.
Toto počasie je plné vírusov a baktérii, lebo je ako na jaro.
Som študentka medicíny a hoci netreba podceňovať uzliny, ale zase ani panikáriť. Väčšina uzlín sú uzliny reaktívne, čiže buď reagujú na zápal, alebo sú následkom iného ochorenia ako rakovina.
Na krku sa väčšinou zväčšujú po zápaloch hrdla, ale aj pri zubných infekciách.
Pokiaľ sa nezväčšujú, tak ich stačí sledovať. Zápalové uzliny sú väčšinou mäkké a bolestivé a lymfómové sa prejavujú ako "tvrdá guma".
Pri lymfómoch sa v 50% objavuje aj silné nočné potenie únava, svrbenie celého tela, bolesti v uzline po vypití alkoholu a nevysvetliteľná teplota.
Skús si na uzlinu dať obklad z octanovej masti a ak nezmizne do mesiaca tak choď k lekárovi.
Dobry den chcel by som sa pripojit k vasim temam co popiujete nas syni asi pred mesiacom prisiel domov zo skoli a ukzal nam hrcku na krku ktora smerovala pod klucnu kost zacal sa kolobeh vysetrni krcnne infektologicke a podobne nakoniec som doslova donutil lekarov aby napisali ziadanku na ct vysetrenie no sprava bola hrozna .Lynfom .ale to nebolo vsetko neustale teploty, potenie,bolestiodoberanie vzoriek a nekonecne cakanie az nas detska lekarka poslala na hematologiu do BB a tam dalsia rana po prehliadke nakoniec vyzliect aj slipy a to bol dalsia velka rana pani docenka sa spytala syna ze odkedy to tam ma a vraj od leta my sme nevedeli o co ide nas syn zatajoval problem kvoli tomu ze sa bal a hanbil. konecny verdykt rakovina semennika nasledovali okamzite operacie .a tento tyzden zacinuju chemoterapie velmi sa bojime co bude dalej co ma mrzi ze sa nerobi ziadna osveta syn ma 18 rokov caka ho dlhy boj stou najhorsov chorobou tak ze len tolko ze tie hrcky su uz len dosledok zdroja nadora .Nedajte sa odrdit nektorymi lekarmy ktory byvaju velkrat lahostajny ako sa to stalo u nas je pravda ze nam syn do poslednej chvyli nic nepovedal len kvoli tomu ze sa bal a hanbil.kontrolujte detom vsetko ked sa nedaju vam za sa vam nieco na nich nezda rieste to hned dakujem vam za precitanie tohoto príspevku.
Dobrý deň, pravidelne mi narastie a vtedy bolí hrčka v oblasti ohryzku na krku. Keď zrovna nebolí a nie je zväčšená, tak má veľkosť asi ako guľôčka malého hrášku, keď je zväčšená, tak asi ako čerešňa. Bola som už na sono, ale identifikovali to ako fibróm alebo niečo také, keď som si to chcela dať vyrezať, bolo to práve malé a teda rezať krk by bola zbytočná jazva. Viete mi poradiť prosím, čo by to mohlo byť a čo spôsobuje, že to narastie a bolí. ďakujem.
AAANDY, prosím odpíš môj syn má zvačšené lymf. uzliny na oboch sranách krku asi 1,75cm- 1,66cm aj v oblasti slabín tie su nenšie. krv dopadla dobre, ešte čakám na testy z infekčného ak nič nenájdu čo mám robiť aby som mala istotu, že je v všetko o.k. lekáry hovoria o normalnom náleza. kde ste boli na onkol.odpíš
AAANDY, v inej téme si písala, že tvoja dcéra mala len 1 uzlinu na krku a tu píšeš, že ich mala všade..tak ako to teda bolo?
Brala tvoja dcerka aj chemoterapiu a ožiare alebo ste jej dávali len tú hubu reishi?
Zelina aj moja dcérka mala uzliny všade tiež jej vyoperovali jednu a poslali na histológiu test bol pozitívny.Bolo to niečo hrozné ale zvládli sme to pomocou chemoterapie a huby reishi a teraz nemá vôbec nič a dokonca ani žiadne následky po chemoterapii ako je osteoropóza a podobné ochorenia ktoré vznikajú po chemoškách.Napíš mi keď chceš alebo si pozri tú stránku čo som už písala je tam aj náš skutočný príbeh
moja dcéra má uzliny po telkrk,podpazušie,slabiny,už dlho a teraz ju masér/náhodne /odporučil na vyšetrenie,výsledky sú zlé, ja som zúfalá,že čo sme mi zanedbali,budúci týždeň bude operovaná al ani to prvotné ochorenie nie je v uzline
pane Bože pomôž!!!!!