ahojte...mám problém, že ma často pichá okolo srdca aj na hrudi, občas sa mi ťažšie dýcha, bolí ma aj chrbtica..a taktiež mám pocity bolesti srdca, prosím vás..má s tým niekto skúsenosť??? lebo sa bojím, že je to srdce..aj keď lekári sa vyhovárajú na chrbticu..môže toto spôsobovať chrbtica, že ma pichá a bolí srdce??? mám aj diagnostikovaný prolaps mitrálnej chlopne, ďakujem za odpoveď
Pichanie srdca a bolesti srdca
selest je zvuk, ktory je sposobeny turbulenciou krvneho toku, pri pohybe krvi z jednej srdcovej dutiny do druhej.. Da sa pocut ale nevedela som ze sa da aj citit =) selest je len priznak niecoho, nie diagnoza.. A s pichanim nemusi vobec suvisiet.. Tvoj doktor daval to pichanie do suvislosti so selestom?? Lebo to sa mi za divne..
priznaky pri ochoreni srdca su akor dychavica (taky pocit nedostatku vzduchu), bolest na hrudniku, ale taka bolest ako keby ste citili velmi velky tlak.. Bolest casto vyzaruje smerom do laveho pleca, ramena..
a nemoze to byt selest na srdci, mna tiez zvykne pichat, a dotkorom mi povedal ze mam selest.... v tejto dobre je to zevraj take bzene ako kiahne, az 80% mladych to ma a ani o tom nevie...ci? :)
To pichanie pri srdci je naozaj sposobene chrbticou.. Nervy vychadzaju z miechy medzi stavcami a smeruju dopredu po hrudniku.. V pripade stuhnutejsieho svalstva chrbtice mozu tieto drazdit nervy, ale ta bolest sa nepremieta do miesta jej vzniku ale do oblasti nad srdcom.. Takze toho sa nebojte.. Treba sa viac hybat - posilka alebo plavanie..
mirka123: Nad obcasnym pichanim by som sa nepozastavovala.. Ale zasa na druhej strane nadory sa vyskytuju familiarne, takze by som si davala pozor, ale nepanikarila.. Problemy so srdcom sa zvyknu prejavovat viacerymi sposobmi..
Amos: na 99,9% to bude naozaj tou chrbticou, citaj ten moj odsek.. Vravis ze sa snazis sportovat ale aj ze Ta boli chrbtica.. Mas s nou nejake problemy?? Ako casto sportujes a akemu sportu sa venujes??
Mna tiez pich do srdca picha ako svina.
Mozno je to tym ze sa moc ja trapim a neviem si stym radi. Treba ist k lekarovi. A on vam uz presne povie diagnozu urci. Mozno som minule odpadla ale pijem dostatok tekutin.Aby mi neprislo zle. Mne môj prakticky lekar urcil ze sa mam menej trapit. doktor mi na to odpovedal , lahnite nemyslite na bolest. tak zatial pa . spozdravom opicka
Ahojte pacienti.
Tak co ste uz fit ja uz ano lebo to
prestalo pichanie do srdca. Mozno by ste
mali s tym k lekarovi.
Nemyslite nato a myslite na to aky mate
krasny zivot pred sebou. Dakujem za pochopenie.
mne povedala doktorka ze je to pricina tetanie....
Ahojte mladi ludia.
tak co uz vas menej prestava pichat pri srdci. Ano je to mozne ze to mate zo stresov.Tak preto by ste mali menej stresovat.Chcem vam len tolko povedat ze
brante sa proti stresu. Myslite na pozitivne krasne veci.Poviem vam tolko
ze aj mna kolko razi pichne silno do srdca.Mozno ste nervozny casto, stale ste podrazdeny a nesustredite sa nad cim by ste mohli. Niekedy fakt ked ma hodi na zem. zivot si treba uzit na plne obratky.Tak zatial ahojky. Drzte sa pá.
Srdce neboli, tiez ma parkrat pichlo, urcite je to chrbticou, po zlom sedeni, zlej polohe v spanku atd.
Ahojte mna tak tiez pichne kolko razi do
srdca. Normalne sa citim ako oslabena, a
proste potrebujem vodu. Inac to ja mavam
zo stresov, vela sa rozšulujem nad blbostami.Dufam ze skusite pomoc lekara
a on vam urobi ct. Dakujem velmi pekne za
pochopenie. Ahojte tesim sa zas .
janulinka, ja som mal pred par rokmi podobne problemy a bol som aj u kardiologicky, ktora mi dokopy nic nezistila. teraz nedavno ked som mal taky dlhodobejsi stres sa mi to vratilo a mal som podobne pocity. neviem ako to je u teba, ale mohlo byt to byt zo stresu? alebo strachu? proste kvoli psychike? ale urcite radim sa dat vysetrit..