Čoskoro nás čaká nástup do škôlky. Pre nás je to po prvykrát. Hlavne sa bojíme toho, že nás syn bude často chorý. Máme totiž problémy s imunitným systém. Máte aj vy s tým skúsenosti? Ako ste to riešili (vitamínmy ...)?
Materská škôlka a choroby
Ahojte všetci.Tak tu asi nikto nechodi len zvačšia mi dve evitka čo?Tak sme predsa len chorí.V pondelok sme boli u doktorky lebo celu noc mi prekašlala.A ona povedala že s tymi mandlami asi moc nenačakame že ten soplik jej zrejme steka do hrdla a preto začala kašlať.Berie Summamed.Aj ja som teraz chora zapalene hrdlo a nasadene Penbene.Tak spolu pomarodime no čo už.Ale som ju objednala na alergologiu tak uvidime čo tam zistia.Tak sa držte aby ste boli už zdravi pa pa
ahoj jesika no na angínu berie taký sirup na ospen?tuším tak sa to volá nechce sa mi teraz ísť kuknúť do chladničky, ale držíme to v chladničke. Tie mandle, čo ja viem? ako laik ti ťažko niečo poradím, skús dať malú vyšetriť aj u iného ORL lekára a uvidíš čo povie, podľa toho sa rozhodni. držím palce aby malá neochorela zas.
Ahojte.Ach jaj evitka takže angina...Kiahne no to je des...My sme sa ako tak doliečili a už ju zasa niečo lape začala kašlať a z nošteka sa leje.Neviem čo v pondelok no uvidim ako sa to vyvinie.Vobec ma to neteši.Dosť k tomu prispieva aj to škarede počasie no krajšie už nebude.A tie chudence čo maju slabšiu imunitu si to odskaču.A čo beriete na anginu?Inak krčna mi povedala že by sme jej mali dať vybrať nosne mandle.No ja sa toho bojim.Aky je tvoj nazor?
ahojte maminy, tak už som tu zas. Práve bojujeme s angínou a dosť vysokými teplotami. Máme aj ATB, no čo už. u lekára boli aj deti s kiahňami, tak uvidíme či nedostaneme aj tie, a ako ste na tom vy?
Ahoj evitka,mam len jedneho drobca tak ako aj ty.Inak od stredy zasa marodime...A tak som sa doktorky pytala na tie očkovania a ona mi povedala že pneumokoky stoja 500korun a hepatitidaA 2x po 900korun ak sa nemylim.Takže vidim že je to všade inak.No myslim si že zaleži aj na tom ake mame poistenie.zatial sa maj pa
ahojte, ockovanie proti pneumokokom preplaca cele poistovna. teda my sme neplatili nic. dala som syna zaockovat lebo mi to odporucila pediatricka, no najprv som to musela konzultovat s imunologickou, nakolko sme tam vedeni uz 3 roky. ta pozrela vysledky a odobrila to.
Ahoj Jesika, áno je pravda ceny očkovaní sú dosť veľké. Asi si musíme rozmyslieť či to naše dieťa patrí do rizikovej skupiny a očkovanie naozaj potrebuje. Asi zatiaľ žltačku aj pneumokoky nechám tak. Mám len jedného drobca. Ty máš tiež len jedno dieťa?
Ahoj evitka, no dik že si to zisťovala ale si ma nepotešila s tou cenou je to veru dosť penazi.Viem že žltačka typuB je v povinnom očkovani no čo už tam nedali aj to bečko?Ved je to dosť nebezpečne no nie?Ved teraz na tom vychode čo sa deje.No sice my nežijeme až v takej nehygiene ale tie naše deturence aspon ta moja furt ma niečo v tej puse hlavne to čo tam nepatri.Pneumokoky?No ja ti neviem tolko očkovani...A nemohlo to byť aspon bezplatne?Viem že do dvoch rokov je no my sme to už prešvihli.Máme to tažke.A maš len jedneho drobca?
jesika, nedalo mi to a hneď som kukla na net koľko to stojí, v sme z 1.10.08 píšu že proti A typu to vychádza až okolo 5000, skús kuknúť na www.zltacka.sk, tam píšu že proti typu B sa očkujú povinne deti od r. 1998, určite je tých informácií na nete viac, to som pozrela len tak zbežne, pa
ahoj jesika, už som veru aj zabudla na povinné očkovanie, malý už bude mať v januári 4 :), jasné boli sme aj my. asi máme rovnaké myšlienky s tou žltačkou, aj ja uvažujem, že ho dám zaočkovať a dokonca aj seba keď sledujem čo sa deje. A čo pneumokoky? ja som už mala doma aj vakcínu ale nakoniec som si to rozmyslela a nedala som ho zaočkovať.Ale zase sa o tom veľa hovorí, takže fakt neviem či je dobré toľko deti očkovať alebo nie. dokonca už je aj očkovanie proti ovčím kiahňam a to stojí cca 4000 Sk, proti žltačke myslím okolo 3000 Sk skús pozrieť na nete. prajem pekný deň !