Čoskoro nás čaká nástup do škôlky. Pre nás je to po prvykrát. Hlavne sa bojíme toho, že nás syn bude často chorý. Máme totiž problémy s imunitným systém. Máte aj vy s tým skúsenosti? Ako ste to riešili (vitamínmy ...)?
Materská škôlka a choroby
Ja som dávala synovi niež imunoglukan ale nič nezabral. Davam už rok tablety z kozieho mlieka a echinackov a teraz už chorý nebýva. Začiatky v kolektíve sú ale vždy také bez ohľadu an to čo mu budeš podávať.
No tak ja už neviem čo mam robiť moja mala bola po tyždni liečenia opať v školke tri dni a zasa je chora.6evraj ma nadchu tak jej doktorka vlastne nič nedala ked sme tam v piatok boli.Ale teraz mi celu noc prekašlala a vlastne aj cely den vkuse kašle.Davam jej nasivin do nošteka papa kvapky Fenistil,a ešte som kupila Sinupret a začala som jej davať ten.A tiež som kupila Prevental junior no neviem či jej to teraz pomože no asi to skusim nič ine mi nezostava a to musim v pondelok do prace no mna asi vyhodia ked budem furt na Očr-ke.Som už zufala bo ju nemam pri kom nechať.
Tiež som tým prešla. Ale nám Imunoglukán (hliva) ani Immunal (echinacea) ani žiadne multivitamíny nezabrali, zbytočne som tým deti dlhodobo štopala (ani nehovorím, koľko ma to stálo). Potom som natrafila na Preventan Junior a odvtedy mám pokoj. Sú to cucavé tablety s obsahom enzýmov, ktoré stimulujú vlastnú imunitu. Neviem, či je to náhoda, ale minulú zimu to deti prežili v pohode bez chorôb a soplov a ja bez OČR (až na jeden zápal pľúc:-)), na jar som to postupne vysadila a teraz s ochladením znovu začíname. Pevne verím, že to zaberie aj tento rok.
normalne bezne v lekarni, bez receptu
Dá sa kúpiť imonoglukan v lekárni, alebo len na recept? Vopred ďakujem
Jesika aj my sme mali pamycon, a už sme zdraví. Ja keď má taký ľahší priebeh tak s ním ani k lekárovi nechodím. Väčšinou nám aj tak predpíše len to čo sa dá aj voľne kúpiť. Teraz sme však boli aj u lekára. Syn má 3,5 roka. Keď ho drapne choroba tak mu strašne dlho trvá kašeľ, má ho skoro vždy suchý až ho napína na vracanie. Teraz sme vyfasovali robitusin a zabral. takže už je všetko ok a už chodí aj do škôlky.
martina25,presne ako pise jablonkaa,zo zaciatku pomaly kazde dieta chorlavie...ked zacne chodit do skolky/su len cest vinimky,ale je ich velmi malo,co nechorlaveju/moje deti tiez ked nastupili do skolky,boli 2tyzdne doma a 2 v skolke...ale postupne ich to preslo...ja osobne som Martankov kupovala...ale ci to bolo na osoh neviem...
syn bral nejake lieky/uz sa nepamatam ako sa volali/bral ich 3 mesiace...to sa beru lieky,potom je pauza a zasa sa beru...to mu predpisal vojensky lekar...a od tej doby nebol velmi dloho chory...
dcera,ta bola nenormalne chora,mala 2x zapal pluc,az sa dusila a modrala...lekarka ju zo skolky vypisala...ze nemoze do kolektivu.../bola aj alergicka na chlad/
teraz je uz ok,ale tiez ochorie,ale nie tak casto ako predtym...
myslim,ze kazde dieta tym musi prejst...
to vravia aj mne ze prvy rok v skole je tazky ale za par mesiacou mame rok a stale rovnako.aj mne to preslo hlavou ze ked to pojde takto dalej tak zostamem doma uz je toho aj namna vela stale niejake lieky a lekary pozerat ako place ked mu robia odber inac lekarou znasa celko dobre.pravdepodobne pojdeme tahat nosne mandle,alergolog to tvrdi ze by mu to malo pomoct a to je ockovany aj Prevenarom a ani to nepomohlo.