Tajomstvo - The Secret

Príspevok v téme: Tajomstvo - The Secret
aduliena

Možno si niektorí poviete, že sem táto téma nepatrí. Myslím si však, že súvisí s duševným zdravím. Veľmi by som Vám všetkým bola vďačná, keby ste sem prispeli svojimi skúsenosťami, názormi a postrehmi.
Ide o knihu, dvd alebo cd The Secret - Tajomstvo od Rhondy Byrne.
Čo na to hovoríte tí, ktorí ste to čítali alebo videli? Funguje to, pomôže, je na tom nejaká pravda?
Ďakujem za vaše príspevky.

misekuk

ja som sa s secretom stretol v UK a tu aj zijem,,,a mam nan velmi pozitivny obraz,,,snazim sa mu venovat co najviac,,,a ak mam povedat pravdu tak film je len zaciatkom toho co sa za nim vsetko skryva,,,udrzujem emailovi kontakt s autormi toho filmu,,,mam za sebou aj rozne ich lekcie ci pisomne alebo sluchove,a menia mi pomaly zivot tak ako ja chcem,,,cital som nan rozne recenzie zo SK z ameriky a aj anglicka,a vsade su len pozitivne,len u nas na slovensku v nasich dost biednych financnych podmienkach je pre ludi dost tazke skusit nieco pochopit co ich nic nestoji vyskusat len nieco nove a to je zmenit nase myslenie ktore je u mnoha ludi take ake su aj ich zivoty,pretoze sa nenechaju alebo lepsie povedane nechcu sa ponorit svojimi myslienkami do ich snov,ake mali ked boli male deti,skuste si vsetci spomenut ako realne vypadali vase sny ked ste boli maly,,,vsetko sa zdalo z vasho pohladu take jednoduche a lahke,a take presne je aj secret,,,ak by mal niekto zaujem sa o secrete dozvediet nieco viac a vazne ho to zaujima a oslovilo tak ako mna,,,mozem mu pomoct ho naviest na tu spravnu cestu,,,Misek

hermes

sunnie má úplnú pravdu. Toto je cesta, ktorou treba ísť. Neželať si nič a zároveň dosiahnúť všetko.
Jednoduché vysvetlenie- ste VY a je to ostatné- svet, iní ľudia, to ostatné si predstavte ako obrovské zrkadlo od ktorého sa všetko odrazí a vracia k vám späť. To ako VY myslíte, sa správate- konáte to sa k vám vráti späť. Ak chcem lásku, som láskavá ku všetkým! nie iba k vybraným ľuďom, ak chcem viac peňazí musím dať zo svojho tým, ktorí to potrebujú, ak vy budete potrebovať, vrátia sa spať. Toto je celé tajomstvo a zadarmo a bez katastrofálnych následkov, bez ceny, ktorú musíte zaplatiť. Žiadne otravovanie vesmíru so svojími mnohokrát nezmyselnými a chamtivými želaniami- Vesmír je ako veľký obchod, v prvom rade musíte vedieť konkrétne čo chcete kúpiť, musíte o to požiadať- tu Tajomstvo končí, ibaže tak ako v obchode tak i všade musíte zaplatiť, Vesmír si však vyberie daň inú než peňažnú-( ochorie alebo zomrie niekto milovaný, stratíte prácu, ktorá vás baví alebo sa naštrbia pracovné, partnerské vzťahy, skončí sa fungujúci milovaný vzťah atd. je potrebné myslieť dopredu a byť si vedomí toho, že ak čosi chcem získať o niečo prídem, to čo získať chcem to mi je jasné ale to o čo prídem, čo si vesmír vezme, to dopredu neviem a potom je už neskoro plakať. Prirodzený proces je ten- Jedny dvere sa zatvoria- iné sa otvoria, ak niečo stratíte - vzťah, priateľa- prirodzene sa to nahradí niečím novým.

sunnie

A to je normalny film ci len dokument? Knihu nemam kedy citat.Kde sa to da stiahnut z netu?
Myslim ze je pravda v tom ze co si clovek velmi zela sa mu splni tak treba dat pozor co si zela. Problem ktory si nepripustis prestava byt problemom. Aku mienku mas ty o sebe, taku maju o tebe aj ostatni, ide o to ako sa vies predat.Moj nazor.

hermes

for beabeo- duchovná cesta je o niečom inom a s The Secret nemá nič spoločné. Je to brak, ktorý ľuďom sľubuje to čo chcú rýchlo, ľahko a zadarmo- ale následky sú katastrofálne o tom už nevedia alebo nechcú vedieť. Tí, čo o duchovne niečo vedia, sa smejú nad vašou nie hlúposťou ale nevedomosťou ako ste naleteli Tajomstvu.. a tiež prejavujú hlboký smútok a súcit nad tým, ako budete trpieť keď budete musieť za svoje sny zaplatiť- keď si Tajomstvo začne vyberať svoju daň. The Secret vedome zavádza ľudí, nehovorí úplnú pravdu o fungovaní zákonov vesmíru. Pamätajte, že v živote nič nie je zadarmo a i za svoje želania či sny musíte zaplatiť, vesmír vám vezme niečo z toho, čo už máte a čo vo vašom živote funguje. Pozor čo si želáš.

beabeo

Pre Machulku6 ...zda sa mi, ze si trosku zaujata proti svojej znamej,ked ti predlozila takuto knihu. Myslim si, ze ta kniha je len zaciatok pre ludi, ako sa dat na duchovnu cestu a podla mojho,ty velmi duchovne zalozena nie si ....
Ked to nazyvas vymyvanie mozgov.Je to pomoc pre ludi,aby boli stastni,aby poznali ako funguju zakony vesmiru...

mucosolvan

je to dost prehnane, ale zmenila som vdaka tomu myslenie a citim sa ovela lepsie. Len tomu treba aspon trosku verit...

karpal

The Secret je naozaj o psychologii. Divim sa, ze ju tu niektori nevidia. Kazdy by si mal vybrat, co potrebuje, preco zosumarizovane pozitiva zivota by sa mali nazyvat vymyvanim mozgov /ako to tu ktosi napisal/?

Sheila

hermes, úplne s tebou súhlasím, za všetko v živote sa skôr alebo neskôr platí, aj jedno čínske príslovie hovorí, že ak chce človek niečo získať, musí niečo stratiť. Ku knihe len toľko: ak si napr. človek, ktorý má problémy s peniazmi,začne zo dňa na deň kupovať veci, ktoré si nemôže dovoliť, pretože "spoznal Tajomstvo" a verí, že peniaze k nemu "prídu", je viac než naivný. Alebo človek, ktorý je chorý, sa ťažko môže začať "cítiť zdravý a fajn", a myslieť si, že zdravie k sebe pritiahne. Celá tá kniha mi pripadá ako rozprávka pre deti - môžeme mať vraj všetko, čo len chceme, "vesmír" má neobmedzené možnosti.. jaaj ľudia zobuďte sa!!!!!

machulka06

ADULIENKA - PREčíTAJ SI NIEčO O POZITIVNOM MYSLENI...ZAJDI DO KNIZNICE ALEBO DOBREHO KNIHKUPECTVA TAM TI URCITE RADI PORADIA...MOJA KRSTNA KED MALA PSYCH. PROBLEMY VELA CITALA O POZITIVNOM MYSLENI A POMOHLO JEJ TO.DRZIM PALCE

aduliena

Machulka, ďakujem za tvoj názor, každý ho máme iný. Ak vieš o nejakých vhodných psychologických knihách, napíš mi ich názvy. Ja som ochotná prečítať si hocičo, čo viem, že mi aspoň trochu pomôže. Dík.