bolesť v okolí kolena

Príspevok v téme: bolesť v okolí kolena
plavcakova

Viem, že téma kolená tu už niekoľkokrát bola, ale nenašla som čo som hľadala... Niečo vyše mesiaca ma bolí v okolí kolena - ťažko to popísať, nemyslím, že by to bol kĺb, skôr šľachy alebo niečo také zo zadnej strany. Najhoršie je to ráno,asi prvú 1/2 hodinu potom ako vstanem a večer - vtedy na nohu skoro vôbec nemôžem stúpiť, hlavne vystrieť. V noci, keď nohu vystriem, zobudím sa na bolesť... Žiadny úraz, úder ani presilenie. Časom, asi po 2 týždňoch sa pridala bolesť v sedacej časti u tej istej nohy. Myslím, že to spolu súvisí. U doktora- ortopéda som s tým už bola, poslal ma na rentgen, ultrazvuk, nič nenašiel a asi po 3 návšteve mi povedal, že mám nadváhu a mám schudnúť a predpísal mi rehabilitácie. Zatiaľ som neabsolvovala, pretože s tým nemám dobré skúsenosti. Na bolesti mám predpísaný coxtral, dopĺňam chondrostopom. Pls, viete mi niekto poradiť, čo s tým?

pink bubble

Ahoj,
tieto problemy su dnes dost caste ale malo ludi si uvedomuje ze kazdy problem ma svoju podstatu v dusi..
koleno v psychologii dusi obvykle znamena nemoznost pohnut sa vpred,moznos i branis v tom aby tvoj zivot pokracoval..preco?neviem , dovody su rozne.Doporucujem knihy o cakrach v ktorych sa pojednava o podstate fyzickeho problemu.
Nebudem ti ale nic vnucovat a ak sa touto cestou tvoj zivot neubera nic sa nedeje.
Prajem mnozstvo sil..

ninka

ahojte potrbovala by som vediet nico o chondropathi.....mam 17 rokou a mam ju...bola som aj u ortopeda a ten mi dal neaku suminku na to ale nepovedal mi ze co mozem a co nemozem robit iba nieco...a ci to je nieco vazne?dakujem za vsetky odpovede

ryba

Mala by na to myslieť obv. lekárka. Ak môžeš, tak skús cez známeho.Ja som k tomu moju obv.lek. tiež musel tlačiť. Kašlú na pacientov. Myslia len na to, že to vela stojí. Lacnejšie je posielať nas po lekároch, aby ukázali aký sú šetrný. Ten moč mi nechcela robiť.Robím ho po známosti, ked som povedal ake mam potiaze, tak mi to ta druha lekarka dala robiť.Tie potiaže nemajú nič s ortopédiou,povedala. Ešte nemám výsledky.

plavcakova

to Adriana Puzderova:to že koleno je až sekundárna bolesť platí aj v prípade, že koleno ma začalo bolieť asi tri týždne pred bedrovou oblasťou, ono je to skôr bedrovo sedacia časť, niečo ako malý sval alebo šľacha. A je pravda, že mám problémy s chrbticou, ale 99% s krčnou + všeobecná doktorka mi povedala, že to môže súvisieť s plochými nohami - od malička nemám takmer žiadnu klembu, ale ani žiadne problémy. A rahabiltácií sa nebojím, ale z vlastných skúseností sa mi javilo, že to nemá žiadny účinok. Absolvovala som to 2x a myslím, že do mesiaca sa mi bolesti krčnej chrbtice vrátili...

plavcakova

To ryba: ešte nie, chcem ešte počkať na nejaké iné podnety. Ale ďakujem za tip. Od akého doktora to mám žiadať - ortopéda, všeobecného alebo prípadne iného? A koľko to trvá, akože výsledky? Ozvem sa Ti za pár dní..