prosím všetkých, ktorí majú skúsenosti s pobytom v nemocnici, napíšte mi svoj názor na hygiénu, čistotu na nemocničnom oddelení, na ktorom ste ležali, čo sa vám nepáčilo, čo vám vadilo, prípadne čo by ste zmenili. Píšem totiž diplomovú prácu z tejto tematiky " Hygiena na nemocničnom oddelení". Veľmi by ste mi pomohli, keby ste napísali pár slov k tomu. Veľmi pekne ďakujem
pobyt v nemocnici
ja som zase mala velmi dobru skusenost. vsetko ciste, ziadna plesen, hygiena fajn.
Krvinka,nemas za co,snad sme ti aspon trosku pomohli a napises diplomovku ako lusk..
Radana, ďakujem pekne za tvoj mail, veľmi si mi pomohla. Je to skutočne hrozné, čo sa deje v nemocniciach a zvlášť na detských oddeleniach, lebo tí najmenší sa ešte nevedia posťažovať, tak to personál zneužíva, mám taký pocit.
Ano Sonka a to som este nechcela pisat o tom,ako maly dostal vdaka cistote v Kosiciach v nemocnici svrab a ked som sa uz nastvala a isla to diskutovat s lekarkou na oddeleni,tak ma isla presviedcat,ze to nie je svrab,ale maly je alergicky na tropicke ovocie,co vobec nebola pravda a suverejne nam ho dali domov,kde maly chodil ponatierany a pofacovany ako frontovy vojak.Aj detska lekarka potvrdila,ze chytil v nemocnici svrab,aj kozna lekarka to potvrdila,ale nemocnica dala od toho ruky prec.A dalsia vec,ked mu ako babatku strcili v nemocnici spinavy teplomer do ritky a dostal salmonelozu.Nemocnica si to priznala,ale co to bolo mne platne..Ale to je asi zbytocne o tom aj pisat.. :( Aj to patri k hygiene,nielen to,ci nejaka pani upratovacka prebehla s porvisom zem a namokrila ju...
Mas s tym tiez bohate skusenosti ako vidim..No aj ja som toho uz zazila na oddeleniach viac.A od cistoty to ma naozaj daleko..
Sonka,nie navlhcene podusky,ale NAVLECKA co sa dava na podusku.
Radana....A keď spmínaš ešte tie navlhčené podušky namiesto plienky, tak to na napadá tiež podobný prípad, síce z iného odd. U nás na internom odd. či LDCH, čo sú hygienou najhoršie odd. celej nemocnice, tak si spomeniem hneď na prípad, keď pre nedostatok posteľnej bielyzne ti dajú namiesto plachty plachtu na paplón a keď nie je dať čo na vankúš, tak pacient jednoducho vankúš nemá vobec a može protestovať koľko chce, ale tak to riskuje už agresívne správanie sestry či sanitárky. Taktiež ešte horší prípad je, keď sanitárka spolu s niektorými sestrami dajú menej jedla pacientom, aby z toho jedla mohli jesť aj ony a keď pac. niečo nedojedia, tak to proste dojedajú. Alebo na najhorší prípad, na aký si teraz spomeniem je ten, keď sa jedna babka pomočila a mala stolicu do plienky a bolo potrebné ju prebaliť, sanitárka už na odd. nebola, takže v takom prípade to mali urobiť sestry. Tie povedali, že to nechajú tak, že sa ešte určite babka pomočí, tak ju večeš pred spaním prebalia. Ale, keď sme ju ráno prebaľovali so sanitárkami nestačili sme sa diviť. ,,Všetko to´´ mala tá babka ešte od predchádzajúceho dňa. Alebo, keď moja teta už len ,,dožívala´´ na LDCH a bolo ju potrebné prebaliť či nakŕmiŤ alebo čokoľvek iné sestry povela: ,,Šak čo, aj tak už zomrie.´´ a nechali to tak, všetky tie ,,nevďačné´´ výkony sestry musela robiť rodina namiesto nich. Fuj, ako sa len može taký človek starať o čistotu odd.? Potom to aj tak vyzerá.
Áno, súhlasím s tým, že ani tak nejde o to, či odd. je staré alebo nové, vEď aj na starom odd. može bYť krásne čisto, s tým súhlasím, ale uznaj, že aj to či je odd. staré alebo nové do istej miery s čistotou súvisí. Vo vačšine prípadov sú vynovené oddelenia na tom s hygienou lepšie ako tie staré.