prosím všetkých, ktorí majú skúsenosti s pobytom v nemocnici, napíšte mi svoj názor na hygiénu, čistotu na nemocničnom oddelení, na ktorom ste ležali, čo sa vám nepáčilo, čo vám vadilo, prípadne čo by ste zmenili. Píšem totiž diplomovú prácu z tejto tematiky " Hygiena na nemocničnom oddelení". Veľmi by ste mi pomohli, keby ste napísali pár slov k tomu. Veľmi pekne ďakujem
pobyt v nemocnici
Taktiež som už na niektorých odd. aj ležala a to v úlohe pacientky. Fakultná nemocnica v Košiciach si nepochybne zachováva svoje dobré meno prfesionálnymi výkonmi zamestnancou, ale aj chodom a čistotou odd. Podobne to bolo aj v nemocnici vo Svidníku, kde som sa počas svojho pobytu cítili príjemne aj vďaka dostatočnej hygiene odd. To ako je to s čistotou v Nemocnici sv. Jakuba v mojom rodnom meste veľmi neviem, kedže tu som ešte neležala. Ale moji starí rodičia boli často hospitalizovaní práve na oddeleniach tejto nemocnice a to konkétne by som sponmenula LDCH. Keď sme ich prišli navštíviť častota tak ako tak aj bola, nedá sa povedať, že na tomto odd. vládla špina, to nie, ale na druhej strane aj čistota mohla byť na vyššej úrovni. Bola som tam veľmi krátko, ale za ten čas som si mohla všimnúť ako neesteticky boli upravené postele a posteľná bielyzeň ,,trčala´´ z postele na každej strane, taktiež ako sa starí rodičia stíhli posťažovať, ochota sestry pomocť pacientovi bola na bode mrazu, samotný rozhovor či konanie s pac. bolo uskutočňované ako konanie s nejakým tovarom, výkony na odd. sa robili preto, lebo sa urobiť museli, nie preto, aby sa pac. cítil príjemnejšie, to, že sa sestry hádali s pacientami, keď niečo pac. potreboval z ohľadu ošetrovateľského procesu boli na dennom poriadku a o tom, keď pac. zazvonil na zvonček v noci, že niečo potrebuje, čo mimochodom často nebolo, sestra sa akoby zmenila na zúrivú ,,čerticu´´ a na pac. sa tak vykričala, že to pokojne mohla počuť celá nemocnica, samozrejme nechcem všetky sestričky toho odd. ,,hádzať do jedného vreca´´, ale pochopte ma, takéto konanie zamestanca pobúri a zastaví sa pri tom mozog. Viem, že to, čo som teraz písala v predošlých riadkoch ani tak s hygienou nesúvisí, ale myslím si, že aj na túto tému by sa malo diskutovať a rozhodne by človek nemal byť ticho. Pretože v dnešnej dobe sa mnohé sestry ako aj mnohí lekári správajú pod úroveň a o asertivnom strávaní sa rozhodne nedá povedať v ich prípade. Ale ešte sa vrátim k čistote odd., na ktorom boli hospitalizovaní moji starkí, ako som už spomínala, veľkou nevýhodou LDCH v Bardejove je, že je to veľmi staré a ošarpané odd. a človek sa tam psychicky cíti veľmi zle, čo mu samozrejme do istej miery spomaľuje liečebný proces. K tomu ak sa pridá ešte nie najvačšia čistota, tka potom to už ide s odd. dole vodou.
Sonka,nejde o to,ci je oddelenie starsie,alebo novsie.Hygiena by sa mala vsade dodrziavat rovnako a ked ti decku pchaju namiesto plienky navlecku z podusky,tak tam naozaj nie je co dodat..
Študujem na zdravotníckej škole a kedže do štúdiá zapadajá aj určité množstvo praxe na nemocničných oddeleniach ako sú chirurgia, interné, detské, gynekologicko - porodnícke, neurologické odd. či LDCH, s jednotlivými oddeleniami, prácou, ale aj čistotou na nich mám skúsennosti, na základe ktorých si možem vytvoriť vlastný názor. taktiež už som na niektorých odd. Čo sa týka hygieny a čistoty na nich, všade je to rozne. Napríklad chirurgické odd. v Humennom je úplne vynovené a celkovo prostredím umožňuje pacientom, aby sa počas svojho pobytu cítilii príjemne. Toto odd. sa len tak hemží čistotou a vidno, že aj samotnému personálu záleží, aby chirurgia bola na úrovni. Čistota sa nepochybne nachádza aj na detskom oddelení či gynekologicko - porodníckom. No o čistote na internom odd. či LDCH by sa už dalo polemizovať. Tieto odd. sú veľmi staré, takže takže pobyt na nich nie je najpríjemnejší, rovnako, čo sa hygieny týka sú už na tom podstatne horšie.
Tinka,su aj negativne skusenosti.Aj ja som o nich pisala,ale radsej mailom..
Krvinka, som prekvapená, že Ti ešte nikto nenapísal nič negatívne. Samozrejme nedajú sa porovnávať nové súkromné zariadenia so starými nemocnicami. Ja som pred rokom rodila v BB a do smrti na to nezabudnem. Ak by niekto nevedel, v BB je veľká Fakultná nemocnica s poliklinikou. Ležala som na odd. šestonedelia kde si myslím by mala byť hygiena na prvom mieste. No opak je pravdou. Plachtu mi od krvi zamazali hneď ako priviezli z pôrodnej sály a kým som nešla domov mi ju nikto nebol ochotný vymeniť lebo podľa interných predpisov sa prádlo mení raz za 10 dní. Všetko prádlo, vankuše aj paplóny sú s fľakmi od krvi (aj keď niekoľkokrát vypranými), ale aj tak sa mi hnusilo spať v tom. Podlaha sa umývala vojenským štýlom - čo je mokré to je čisté. A navyše s iba jedenkrát vyplákaným mopom. Taktiež prach sa utieral síce každý deň, ale tiež len jednou handričkou všetky izby. Celkovo sú naše nemocnice v strašnom stave a keď už nič iné mali by sa zrekonštruovať aspoň sociálne zariadenia.
krvinka,poslala som ti mail,potom hod echo,ci prisiel :D
ja som lezala na internom v Ruzomberku vo vojenskej 2006 a bolo to v pohode. Bolo to prerobene oddelenie, plastove okna, zaluzie, izby pre dvoch s kupelkou... kazde rano sa umyvalo. Aj ta pani upratovacka bola mila :) Nemam pripomienky. Akurat okolie, ale to bolo tym ze sa stale prestavovali ostatne budovy nemocnice, takze trochu rusno a prasno, ale nejak mi to nevadilo.
Radana, ďakujem ti za odpoveď a ak by si mala chvilu casu, napis mi prosim ta o tvojich skusenostiach na adresu: krvinka6@pobox.sk. Dakujem.
A poprosim aj ostatnych, ak maju nieco k tejto teme, môzu mi pisat aj na email.Dakujem.
ja som lezala na pediatrickom odd. este pred niekolkymi rokmi. hygiena tam bola dost dobra, kazdy den sa tam niekolko krat umyvalo, vsetko bolo v poriadku. mne tam vsak vadilo jedine niekedy pristup lekara ku detom. niekedy bol v pohode, inokedy nie. bola to vynovena budova a vsetko bolo cistucke a peknucke.
Krvinka,lezala som s malym na viacerich oddeleniach,niekde to bolo lepsie,niekde horsie,ked chces,napisem ti nieco blizsie cez mail...Neviem,ci ta zaujima hygiena na oddeleniach pre deti,alebo pre dospelych,alebo ti je to jedno...Napis ak chces..