Prijemny den prajem. Chcela som sa len informovat ako prebieha foniatricke vysetrenie. Urcite ste ho uz mnohi absolvovali. Dakujem
foniatricke vysetrenie
dobre dam...zajtra idem na to foniatricke vysetrenie tak potom sa ozvem ze ako to dopadlo.zatial ahoj
Ani koktavy ludia nemaju problem priamo z dychom, ale okr. toho ze vacsinou je to dosledok psychiky, riesi sa to hlavne dychovou technikou a tieto deti preto navstevuju hodiny flauty a spevu. Nemyslim si vsak, ze by bol problem v hlasivkach, ale ako hovorim, daj mi potom vediet :-)
teraz som si spatne precitala moj prispevok a zistila som ze som sa pomylila.viem povedat len prve pismeno aj to nie vsetky...taham ich az z pluc ale niektore aj napriek tomu nejdu.a druhe a dalsie pismeno uz nepoviem.neviem ci je to psychicke,vsetko je teraz v stadiu vysetrovania preto aj to foniatricke vysetrenie.myslim ze problemy s dychanim nemam ziadne.aspon to neregistrujem.ale predpokladam keby som mala asi by som si to vsimla.inak mam 19.
To by si bola, ak by si sa ku mne dostala a mala by som ti pomoct. Ale s takymto niecim som este nestretla. Zvlastne. A nie je to hlavne psychicka zalezitost? Kolko mas rokov? A nemas problemy s dychanim? Nemyslim, ze by bol problem v hlasivkach, ale tazko povedat, povedala si mi len malo. Ak vsak aj budes mat urcenu diagnozu, mozes ma prosim informovat? Celkom ma to zaujalo.
aha.a som zaujimavy pripad pre teba?
Profesionalne sa zivym hlasom a pracujem aj ako hlasovy pedagog, preto sa zaujimam o vsetko s cim som sa pripadne este nestretla.
nemozem rozpravat, len prve slovo a potom uz dalej neviem nic. si lekar alebo len student ak sa smiem opytat?
A mozem presne vediet o co ide? Zaujim sa o to- z pracovneho hladiska. Dik
logoped ma posiela na to vysetrenie
Ake problemy Stracas casto hlas alebo chripis? Na recove problemy je skor logoped, foniater je na hlas. Ale ak mas v zlom stave hlasivky, len ti ich prelieci, s recou ti pomoze skor hlasovy pedagog alebo este mozno ten logoped.