Prijemny den prajem. Chcela som sa len informovat ako prebieha foniatricke vysetrenie. Urcite ste ho uz mnohi absolvovali. Dakujem
foniatricke vysetrenie
mam problemy s recou
No podla toho, naco ta na to vystrenie vlastne posielaju a kto ta posiela. Foniatria je vyslovene na hlasivky. Mas nejake problemy tohto druhu?
dakujem takze v podstate tam ide len o to ze ci mam v poriadku hlasivky o nic ine ak som to spravne pochopila...
Foniatricke vysetrenie, je vystrenie hlasiviek. Nie je to prijemna ale ani hrozna zalezitost. Vyplazis jazyk, ktory si lekar- foniater pridrzi na chvilu gazou. S tym vyplazenym jazyk ti prikaze povedat niektore samohlasky- najcastejsie A, E alebo HI. On ti pozrie hlasivky a to je z vysetrenia vsetko. Potom uz len nalez alebo nic.
audio vysetrenim sa vysetruje sluch.do sluchadiel prichadzaju tony roznej vysky a hlbky a podla toho sa urcuje porucha.
ups,tak ja zasa neviem,čo je audio vyšetrenie...
to je nieco ako audio vysetrenie?
no,to ťa posadia do takej kabínky s velkým skleným oknom a na hlave budeš mať také sluchátka do ktorých ti budú púšťať kadejaké zvuky a ty musíš podla toho či sú zvuky dlhé krátke stláčať taký gombíček,ale oni ti to tam vysvetlia lepšie...