ahojte
mate tu niekto skusenosti s uzivanim ginka, ci uz ako caju,alebo liekov??vdaka.
vraj je dobry na pamat,co ja velmi potrebujem :)
Ginko
gingko neobsahuje prakticky ziadne alkaloidy, teda ani kofein.
Gingkolidy su terpentene trilaktony.
Neobsahuje kofein. Chces nieco prirodne, co obsahuje kofein? Na koncentraciu je ginko dobre. Ale niekedy je tazke sa koncentrovat aj ked mas neviem ake pripravky, ked mas take stresove obdobie.
hrubka, pouzivas.
caje, pokial nepouzyvas lyzice kopcom, maju slaby ucinok. V koncetrovanych vytazkoch je presne specifikovane, kolko aktivnych latok tam je.
Ja som bral kombinaciu Gigko/huperzin/vinpocetin v dost velkych davkach a to mi natolko zrychlilo rec(bez toho ze by som si to sam uvedomil) ze ma moja zena nestacila sledovat. Takze som to prestal brat, ved naskoniec to zatial este nepotrebujem.
Ucinne davky Gingka su v stovkach miligramov(25% gingkolidy), huperzinu A 50-100 mcg a vinpocetinu 10-20 mg.
Extrakt Gingka neodporucam pouzivat nad 500 mg(24%), lebo bolo zopar pripadov studentov hrubo predavkovanych, ktori udajne dostali krvacanie do mozgu.Ja som osobne pouzival 200 mg a stacilo to , az privela.
Ja pijavam cajicek z ginka. Je velmi chutny a celkom mi pomaha na tu pamat. Ale nie je to zasa nejaky zazrak. Ale je velmi dobry, ak zle prekrvuje koncatiny, ako mne. Vkuse som mala studene ruky a nohy a teraz je to v pohode. Zhanas nieco na ucenie alebo co?
myslim, ze tym, ktori tomu veria, tym to pomoze, a ti, ktori nie, tak nezabera.je to skor w psychike-neco ako placebo efekt alebo tak. aspon to je moj osobny nazor.newiem,nemam s ginkom skusenosti, ale s inymi ´´zazracnymi´´liecikmi ano. nic extra to nerobilo, asi iba to, ze som tomu werila-wacsinow to boli take bylinkowe sirupy a tak, hlawne trochu na ukludnenie pred skuskami a podobne. :o)
no ja som uzivala ginko pocas skuskoveho ale vobec by som netvrdila ze to pomaha