ahojte, mám jeden pre mňa vážny problém. už od malička mám panický strach z ihiel, očkovania a najmä brania krvi. keď som bola menšia, ak to naši brali normálne, veď ktoré dieťa sa dobrovoľne pôjde zaočkovať bez toho aby vystrájalo. lenze o dva týždne mám 18 a tento môj strach stále pretrváva. keď som mala minulý rok ísť na odber krvi (robí sa to na pravidelnú prehliadku na 17) 4 mesiace po narodeninách soms a modlila aby na mna nejako doktorka zabudla. a keď sa mi už ozvala, dva týdne som nejedla, s nikým som nerozprávala, ráno som šla do školy, tam som na to nejak sa snažila nemyslieť, a hneď ako odzvonilo, som zasa bola myšlienkami pri tom. v ďen keď som šla ku doktorke, snažila som sa vyhecovať, že ved to nič nie je, je to pichnutie, ale už ked som čakala v čakárni, začala som byť hystericka, dokonca mi začali tiecť slzy. síce ten odber nie je nič hrozné, a to viem že to je len pichnutie nebude to boliet ani nič, no ale ten strach. :( keď som si šla predpísať antikoncepciu, kamarátky mi naschval vraveli že mi žiadnu krv bráť nebudú, aby som nezutekala, no a keď mi v ordinácii povedali že mám ísť za sestričkou na odber, skoro soms a zrutila:( neviem čím to je, ale je to strašné, a niekedy už neznesiteľné, neviem čo s tým mám robiť:( neviem, celkovo nejak pri pomyslení na krv mi je spatne. hodiny biologie a krvny boeh, hotová nočná mora:( neviem, prosím poraďťe čo by ma mohlo tohto panickeho strachu zbavi, žiadne zlé skúsenosti s tým nemám, tak neviem rpečo sa to deje:(
Panický strach z ihiel
kto nema strach z tohoto...su taky ludia, co z tohoto nemaju strach, ale casom pridu na to ze ten strach je ...
Zdravím vás vsetkych ktory mate ten isty problem co ja.Tu je jeden link kde sa docitate ako sa ten panický strach dá obist.Spociatku som bol už zufaly aj ja,pretoze som nevedel najst sposob ako sa tomu strachu vyhnut,pretoze to vobec nieje sranda odmietnut odber napr. krvy ak je to pre vás zivotne dolezite.Nepresvedcil ma ani pocit (tesne pred vpichnutim ihly) ,ze je to premna zivotne dolezite.Tak som sam od seba vyskusal otestovat tento panický strach pri testoch HIV , samozrejme negatyvny :) , a verte mi ,či nie ,ani som pomali nezaregistroval ze mi niekto bral krv.Jednoducho sa tesne pred vpichnutim nadychnite ako ked sa idete ponorit do vody a zadrzte dych kým vám sestřička namiesto ihly prilozi dezinfekcnu vatu.A je to.Dufam ze to bude niekto z vás citat,pretoze tu na svete tiez niesme zo srandy a ludia by sa nemali bát ,ale prave naopak mali by sme sa radovat a pomahat si :) S Pozdravom Janci ;) >>>. zena.sme.sk
Ahojte aj ja som mala panický strach s ihiel len pri pomyslení na to mi prišlo zle potili sa mi ruky pocit na odpadnutie až kým som si nepovedala veď to nič nieje musím to prekonať nechcem žiť zo strachom samozrejme k lekárovi ani za svet nakoniec mi strach pomohol prekonať známy prvý krát som mu nechcela dať ani ruku vrieskala som plakala no asi po hodinovom rozhovore som sa odhodlala podať mu ruku celá spotená zo slzami v očiach pichol ma hneď samozrejme strach a bolesť potom si ma začal doberať tak mu vravím že už sa nebojím hoci som sa bála ukázala som mu ruku napätie a strach ale nechala som mu ruku,... bolelo to menej no aj tak som sa bála ale chcela som to prekonať napokon som sa pichla sama pozrela na ihlu na seba hovorím si nemysli na to nemysli na to ved pozri ake to je malinké nemôže to bolieť celý čas som si opakovala a pichla sa fakt to nebolelo nakoniec som odišla s hrdosťou konečne som svoj strach prekonala bojím sa trochu stále ale už to nieje také zlé ako pred tým nieje mi zle nepotia sa mi ruky nieje mi na odpadnutie, a netrasú sa mi ruky pred tým dokážem sa uvoľniť a dýchať normálne všetkým odkazujem že človek musí nabrať odvahu sám v sebe chcieť to prekonať a potom to pôjde
Ahojte.
Strasne sa bojím ihli. A hlavne ked mi idú brat krv.Ked na to uz pomyslim tak mi idú do ocí slzy :(Spoluziaci sa mi za to vysmiveju :/ mám 11 rokov a vo vsetkom som odvázna,len ked da prejde na tuto temu tak zacnem plakat :(.. velmi prosim o daku radu,pomoc ako to mam prekonat (strach) velmi pekne dakujem..
ahojte.moja doktorka mi vzdy berie krv cez kanilu a priserne to boli da sa aj inak?
to tu ides hysacit kvoli dvom infuziam? fakt ako male decko, este aj tie su lepsie, spomen si na male deti s onkologickym ochorenim, kolko ony musia podstupit zakrokov a vysetreni, infuzii, injekcii atd a ty tu vyfnukavas fakt ako nejaka ....
ahojte tiez ako ,,ihla" mi doktorka predpisala infuzie :( kazdy tyzden dvakrat nabuduci tyzden idem na prvu velmi sa bojim ihiel proste je to hrozne poradte mi ci to boli kde sa to picha a jak dlho? mam 16 rokov
:( :( :(
spomen si na diabetikov ze ti si musia pichat kazdy den a ty mas ist raz z casu na cas na odber ja sa inac tiez velmi bojim ale si poviem tu chvilku uz vydrzim a posmelujem sa a inac ma to jednu velku vyhodu z nas co sa bojime ihiel urcite nebudeme narkomani
adeal, v tvojom veku to je prirodzene..
Tiz sa bvojim brania krvi od 10 rokov ked mi slepa 74rocna doktorka pichla ihlu a asi 1 mi smatrala v ruke