Dobrý deň, chcela by som sa poradiť o mojom probléme. Nezaradila by som ho vyslovene do sociálnej fóbie, lebo nie pri všetkých ľu´doch sa mi to stáva. Asi dva roky mám problém, že som príliš nervózna z niektorých vecí a potom mi strašne bije srdce, potím sa a trasú sa mi ruky. A čo ma najviac znepokojuje, že sa mi trasú napr. aj pri obede s rodinou. Predtým to bolo horšie, mierne som sa naučila to ovládať psychikou, ale aj tak si v niektorých situáciách neviem pomôcť. Napr. keď mi niečo donesie doručovacia služba, tak sa ledva trasľavo podpíšem na papier a srdce mi ide vyskočiť. Ale rozprávať sa z ľuďmi nemám problém. Má niekto podobné skúsenosti? A ako sa to dá riešiť? Strašne mi to obmedzuje život
Tras rúk
skuste relaxacie a meditacie...pomaha
si pod stresom a neveríš si,nemaj strach,to sa ti vekom stratí,len klud, rozvahu,nenervač sa a to odíde,neboj.
cawte...mam taký problém. Trasu sa mi ruky, hlavne vtedy ak som pod nejakým stresom, alebo mam niečo podpísať a pozera sa na mna niekto, pisať na klavesnici...ale ked sa nikto nepozera tak je to v pohode... začalo to asi ked som mal 14 rokov, teraz mam 18. Co by ste mi poradili...-nejaké účinné lieky alebo...chcel by som sa toho zbaviť, lebo v niektorých situáciach je to dosť nepríjemné. Dakujem.
Možno je to polyneuropatia, alebo kombinácia s nejakou fóbiou.
Skús MagneB6, a ak ti potvrdia polyneuropatiu tak Ti predpíšu thioctacid
Ja mam trasenie ruk uz od malicka :(...neviem, mozno to je blbost, ale pripisujem to tomu, ze otec bol alkoholik a ako mala som sa velmi bala zaspavat, ze ked pride z krcmy, ci sa nebudu s maminou hadat a kolkokrat som sa aj triasla v posteli od strachu...tak mozno mi to ostalo :-(...je to vcelku neprijemne, ked sa ma ludia pytaju-preco sa ti tak trasu ruky? (mam 20r., cize je to pre mnohych nezvycajne) Najvacsie problemy mi to robi v skole-pri chemickych pokusoch...ale vzdy sa to snazim obratit nejak na srandu...
tak som si prečítal všetko čo je napísané tuna, "" kikakika2 "" celokom dobre popísala aj môj problém , ale nepovadala mi že mám ""spazmofilnú neuropathiu "" , ale tiež som dostal na kukľudnenie tabletky a mam pocit že su dosť silné :( ubíjaju ma , v podstate by som povdel že to je tréma a nie stress , lenže jaj mam prácu v ktorej potrebujém veľmý pevnu ruku , a ako si pochodila ???
tak som si prečítal všetko čo je napísané tuna, "" kikakika2 "" celokom dobre popísala aj môj problém , ale nepovadala mi že mám ""spazmofilnú neuropathiu "" , ale tiež som dostal na kukľudnenie tabletky a mam pocit že su dosť silné :( ubíjaju ma , v podstate by som povdel že to je tréma a nie stress , lenže jaj mam prácu v ktorej potrebujém veľmý pevnu ruku , a ako si pochodila ???
ANJANE...presne,aj stress na to som uplne zabudla...
kikakika...skus si kupit aj B-komplex forte z lekarne,alebo jec vela potravin s vit.B
Ja som mala tiež tento problém a trval asi mesiac, možno viac. spontánne ako prišiel, tak sa aj vytratil. Môžem s určitosťou povedať, že je za tým stres. V tej dobe, ked sa mi to stalo, mi zomrela matka a mala som problém aj s rozvodom...dva obrovské stresy!...do toho ešte obava zo straty zamestnania a tak sa to všetko nakopilo...tras rúk bol veľký, hoci som sa snažila ho psychicky ovládať, nedalo sa...nevedela som sa ani najesť, chodievala som do zam. jedálne a to bolo ešte horšie, ked som si myslela, že všetci civia na mna...na porade som sa síce napila pohár vody, ale tak sa mi triasli ruky, že všetci kolegovia spozorneli a s úžasom sledovali, že čo mi je...ked som si to prestala všímať a už som neriešila, prečo sa mi to deje, tak odrazu to bolo preč...takže aj stresy sú zodpovedné za takéto situácie v živote...možno by mi pomohli nejaké oblbováky, ale zásadne som proti...chcem len napísať, že ak máte tento problém teraz, tak hľadajte v svojom živote príčinu ....veľa šťastia...