Tras rúk

Príspevok v téme: Tras rúk
janka155

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť o mojom probléme. Nezaradila by som ho vyslovene do sociálnej fóbie, lebo nie pri všetkých ľu´doch sa mi to stáva. Asi dva roky mám problém, že som príliš nervózna z niektorých vecí a potom mi strašne bije srdce, potím sa a trasú sa mi ruky. A čo ma najviac znepokojuje, že sa mi trasú napr. aj pri obede s rodinou. Predtým to bolo horšie, mierne som sa naučila to ovládať psychikou, ale aj tak si v niektorých situáciách neviem pomôcť. Napr. keď mi niečo donesie doručovacia služba, tak sa ledva trasľavo podpíšem na papier a srdce mi ide vyskočiť. Ale rozprávať sa z ľuďmi nemám problém. Má niekto podobné skúsenosti? A ako sa to dá riešiť? Strašne mi to obmedzuje život

ivana 1979

ahojte,ani som netušila,že tolkym ludom sa trasu ruky,ja mam tento problem hlavne v praci ked som nervozna,a to obsluhujem ludi.skoro až panicky strach mam,ked mam odniest teply napoj,alebo obslužit majitela.neviete poradit niečo,už mam strach chodit aj do prace

mate59

si pod stresom a neveríš si,nemaj strach,to sa ti vekom stratí,len klud, rozvahu,nenervač sa a to odíde,neboj.

janko111

cawte...mam taký problém. Trasu sa mi ruky, hlavne vtedy ak som pod nejakým stresom, alebo mam niečo podpísať a pozera sa na mna niekto, pisať na klavesnici...ale ked sa nikto nepozera tak je to v pohode... začalo to asi ked som mal 14 rokov, teraz mam 18. Co by ste mi poradili...-nejaké účinné lieky alebo...chcel by som sa toho zbaviť, lebo v niektorých situáciach je to dosť nepríjemné. Dakujem.

doc77

Možno je to polyneuropatia, alebo kombinácia s nejakou fóbiou.
Skús MagneB6, a ak ti potvrdia polyneuropatiu tak Ti predpíšu thioctacid

alz-bee

Ja mam trasenie ruk uz od malicka :(...neviem, mozno to je blbost, ale pripisujem to tomu, ze otec bol alkoholik a ako mala som sa velmi bala zaspavat, ze ked pride z krcmy, ci sa nebudu s maminou hadat a kolkokrat som sa aj triasla v posteli od strachu...tak mozno mi to ostalo :-(...je to vcelku neprijemne, ked sa ma ludia pytaju-preco sa ti tak trasu ruky? (mam 20r., cize je to pre mnohych nezvycajne) Najvacsie problemy mi to robi v skole-pri chemickych pokusoch...ale vzdy sa to snazim obratit nejak na srandu...

ja 21

tak som si prečítal všetko čo je napísané tuna, "" kikakika2 "" celokom dobre popísala aj môj problém , ale nepovadala mi že mám ""spazmofilnú neuropathiu "" , ale tiež som dostal na kukľudnenie tabletky a mam pocit že su dosť silné :( ubíjaju ma , v podstate by som povdel že to je tréma a nie stress , lenže jaj mam prácu v ktorej potrebujém veľmý pevnu ruku , a ako si pochodila ???

ja 21

tak som si prečítal všetko čo je napísané tuna, "" kikakika2 "" celokom dobre popísala aj môj problém , ale nepovadala mi že mám ""spazmofilnú neuropathiu "" , ale tiež som dostal na kukľudnenie tabletky a mam pocit že su dosť silné :( ubíjaju ma , v podstate by som povdel že to je tréma a nie stress , lenže jaj mam prácu v ktorej potrebujém veľmý pevnu ruku , a ako si pochodila ???

[zruseny12]

ANJANE...presne,aj stress na to som uplne zabudla...
kikakika...skus si kupit aj B-komplex forte z lekarne,alebo jec vela potravin s vit.B

anjane

Ja som mala tiež tento problém a trval asi mesiac, možno viac. spontánne ako prišiel, tak sa aj vytratil. Môžem s určitosťou povedať, že je za tým stres. V tej dobe, ked sa mi to stalo, mi zomrela matka a mala som problém aj s rozvodom...dva obrovské stresy!...do toho ešte obava zo straty zamestnania a tak sa to všetko nakopilo...tras rúk bol veľký, hoci som sa snažila ho psychicky ovládať, nedalo sa...nevedela som sa ani najesť, chodievala som do zam. jedálne a to bolo ešte horšie, ked som si myslela, že všetci civia na mna...na porade som sa síce napila pohár vody, ale tak sa mi triasli ruky, že všetci kolegovia spozorneli a s úžasom sledovali, že čo mi je...ked som si to prestala všímať a už som neriešila, prečo sa mi to deje, tak odrazu to bolo preč...takže aj stresy sú zodpovedné za takéto situácie v živote...možno by mi pomohli nejaké oblbováky, ale zásadne som proti...chcem len napísať, že ak máte tento problém teraz, tak hľadajte v svojom živote príčinu ....veľa šťastia...