Prosim ,poradte mi, co je dobre na afty. Casto sa mi objavuju a ja neviem preco. Lekarka mi predpisala nejake vodicky a tou fialovou som si vytierala, ale stale raz za cas sa mi objavia
Afty
hajnik: Vitamíny beriem už niekoľko rokov. Viem,že mám nedostatok B12 - chodila som aj na infúzie a injekcie. Aj B12 beriem v tabletká, B-komplec, C-čko a pyridoxin. Ale aj tak sa mi tvoria.
vdaka vsetkym za rady. dufam, ze sa ich raz zbavím navzdy. najhorsie je ,ked mam afty, tak nemozem ani poriadne nic jesť.
jozka a yvonne ,mate oslabeny imunitny sistem ,pokial nenadopujes vytaminmy tak sa ocitnete navzdy v ocarujucom aftovom kruhu ,zabezpecte si- zinc 10mg,C-1200mg,vitamin Bcomplex, E-400mg, tak a ked to vsetko mas tak kazdy den po obede {po sytom jedle }vsetko spapajte a po 3 noch uz si nepamate co su afty. A to musis brat minimalne rok s urcitymi prestavkami.A neboj sa telo zobere tolko kolko potrebuje a ostatok sa vyluci mocom ,takze predavkovanie nehrozi.Pozdravuje vas byvaly aftar.
Tak ja mám afty už niekoľko rokov. A posledný rok mám stále bez prestávky, aj 6 v ústach. Ústa mám už zjazvené. Teraz mám 3 a to sa mi zahojili 2. Jedna sa zahojí príde druhá, tretia, štvrtá. Ak si zahryznem napr. do jazyka tak na beton sa urobí afta. Brala som všetko možné aj nemožné. A krv mám v poriadku.
jozka kup si v lekarni Australsky cajovnikovy olej a vyplachuj si nim usta.Samozrejme zriedeny s vodou.Velmi pomaha.
Nedávno vyšiel zaujímavý článok o aftách na www.zdravazona.com sú tam aj nejaké doplnky výživy, ktoré by mali pomôcť.
Kup si B-komplex forte a to ti pomoze. Potrva to par dni ale pomoze. Ja to vzdy uzivam ked sa mi vyhodia. Hlavne ked mam mat svoje dni.