ked sa opalujem ta vzdy sa mi akoby take pluzgieriky vytvorili, ja neviem ale mne sa zdaju akoby v nich voda bola. najskor som ich mala len po chrbate, najnovsie aj na hrudniku. co by to mohlo byt?
pluzgieriky po opalovani
Pluzgieriky mozu byt alergia na slnko alebo na krem, ktory si pouzila.
Vseobecne tie teorie o vysokych indexoch (faktoroch) a reklamy okolo "opalovacich" kremoch su len reklamy. Zo slozenia kremov je jasne vidiet, ze sa jedna o hromadu skodlivych naftovych produktov a syntetik.Tzv nezmytelne kremy su najhorsie, lebo zapchaju pory a vyhadzes sa aj keby si bola cely cas v tieni.
Ja odporucam to, co pouzivaju ludia v tropoch-tam je to slnko naozaj silne- a to je kokosovy olej. Jeho filtracny faktor je 4 az 8, podla hrubky natretia. To da velmi bledemu telu 1 az 1.5 hodiny na slnku. Vtedy sa pekne opalis bez supania a spalenin, a rozhodne bez pluzgierikov. Dlhsie na slnku nie je zdrave byt, lebo to vedie k poskodeniu pleti a rakovinam v neskorsom veku.
Kokosovy olej je naviac naozajstna vyziva kozi, vsiakuje sa rychlo, treba ho znovu natierat po case a zaroven je ochranny, antimikrobialny.
mna dobre opali len na kupalisku a uz mam ten prvy podklad.ale tak tento rok som bola hadam 2 krat.treba dobehnut,alebo si to necham az v septembri na dovolenku:D
ty sa za aku dobu opalis? pretoze mne vobec nechce nohy opalovat, hlavne lytka
ale tu 40 si davam,uz len ked si nechcem opalit plecia alebo tak.kde mam moc opalene..inak je to bezne tak 12..ale k moru urcite vacsie ochranne kremy,hlavne zo zaciatku,ked je pokozka bleda a postupne znizovat faktor
40 mas OF?? to ta aj opali??
cize to je upaal..ahaa teraz sa mi supe
miselka:to si mala upal,ked si mala pluzgiere.mal to aj priatel.tento rok.a koza sa mu zosupala a ma tam vela znamienok novych.nic pekne..pouzivaj vyssi faktor.ja mam 40
no praveze spalila som sa minuly tyzden a nemala som ich. no a vcera som sa natrela kremom s OF 8 + betakarotenom a mam ich..hehe vzdy vsetko opacnee :)
miselka aj mne sa to obcas robieva ked som na slnku a zabudnem sa natriet kremom s OF. ale ked sa natriem tak sa mi to nerobi mozno len pouzivas nizky ochranny faktor na tvoj typ pleti
Ked ti pluzgieriky popraskaju, bude sa ti supat koza.To znamena, ze si sa spalila a neopalovala si sa postupne.
halooo