pluzgieriky po opalovani

RNG

Pluzgieriky mozu byt alergia na slnko alebo na krem, ktory si pouzila.
Vseobecne tie teorie o vysokych indexoch (faktoroch) a reklamy okolo "opalovacich" kremoch su len reklamy. Zo slozenia kremov je jasne vidiet, ze sa jedna o hromadu skodlivych naftovych produktov a syntetik.Tzv nezmytelne kremy su najhorsie, lebo zapchaju pory a vyhadzes sa aj keby si bola cely cas v tieni.
Ja odporucam to, co pouzivaju ludia v tropoch-tam je to slnko naozaj silne- a to je kokosovy olej. Jeho filtracny faktor je 4 az 8, podla hrubky natretia. To da velmi bledemu telu 1 az 1.5 hodiny na slnku. Vtedy sa pekne opalis bez supania a spalenin, a rozhodne bez pluzgierikov. Dlhsie na slnku nie je zdrave byt, lebo to vedie k poskodeniu pleti a rakovinam v neskorsom veku.
Kokosovy olej je naviac naozajstna vyziva kozi, vsiakuje sa rychlo, treba ho znovu natierat po case a zaroven je ochranny, antimikrobialny.

zuzana175

mna dobre opali len na kupalisku a uz mam ten prvy podklad.ale tak tento rok som bola hadam 2 krat.treba dobehnut,alebo si to necham az v septembri na dovolenku:D

zuzana175

ale tu 40 si davam,uz len ked si nechcem opalit plecia alebo tak.kde mam moc opalene..inak je to bezne tak 12..ale k moru urcite vacsie ochranne kremy,hlavne zo zaciatku,ked je pokozka bleda a postupne znizovat faktor

zuzana175

miselka:to si mala upal,ked si mala pluzgiere.mal to aj priatel.tento rok.a koza sa mu zosupala a ma tam vela znamienok novych.nic pekne..pouzivaj vyssi faktor.ja mam 40

miselka

no praveze spalila som sa minuly tyzden a nemala som ich. no a vcera som sa natrela kremom s OF 8 + betakarotenom a mam ich..hehe vzdy vsetko opacnee :)

tralala

miselka aj mne sa to obcas robieva ked som na slnku a zabudnem sa natriet kremom s OF. ale ked sa natriem tak sa mi to nerobi mozno len pouzivas nizky ochranny faktor na tvoj typ pleti