ahojte neviem či to je závistlosť .. alebo ..len milujem rajčinu.. ale čo sa chcem opýtať.. ja rajčinu jedávam denne ale aj 3.... a či to nemá potom na moje telo nejaké zlé učinky... a či je vôbec zdrava.. či aj v takom množstve... bo či to vo väčšom množstve môže skodiž....
prosim hned pozrite môže mi to ublížiť?
nicoletta:výborná prevencia proti nádorovým ochoreniam a rakovine...už je druhá vec ako sú pestované.Nuž ale lepšie v takejto forme asi na našom trhu nie sú,tak dobrú chuť.
Jablonka, rajčinka, ginko, musím s vami len súhlasiť!!!
ja zjem denne veľa rajčín, teraz v sezóne, keď sú aj chutné aj voňavé niekedy aj 2 kilogramy a je mo dobre, nemám žiadne zdravotné problémy.
niekde som sa dopočula ževraj rajčinky sú dobré na prevenciu proti rakovine........ tak len papaj.
paradajky su velmi dobrym zdrojom vitaminov B, C, karotenoidov, obsahuju aj mineralne prvky ako napr. chrom, takze je velmi dobra na chudnutie. navyse ma nizku energeticku hodnotu.
co je vsak na paradajkach najcennejsie, je ich obsah lykopenu - o tom je zname, ze dokaze chranit bunky pred rakovinovymi zmenami.
uskodit ti mozu naozaj len v pripade, ze su pri ich pestovani pouzivane nadmerne mnozstva dusicnanov. ak nemate z vlastnej zahradky, kupuj si ich radsej na trznici, ako v supermarketoch, budu aj chutnejsie a vonavejsie.
Od rajčín sa dobre chudne.
aj ja jem denne 3paradajky a niekde som citala,ze obsahuje latky ktore nastartuju cloveka ked je rano unaveny atd.ze dobre ju jest rano na ranajky...
paradajka je super ale pozor na pesticidy alebo dusicnany..(?) radsej z trhu....:D
Ale 3 ks rajciny denne vobec nie je nejake extremne mnozstvo, prave naopak, je to zdrave. A to s tou mrkvou, tiez jej musela jest urcite ovela viac. Mrkva obsahuje vela vitaminu A a tym sa da predavkovat. Paradajka ho tak vela neobsahuje.