Ako často?

Príspevok v téme: Ako často?
namdam

Čaves ženské, zaujímalo by ma, ako často zvraciate (bulimičky) a ako dlho to už celé trvá. + prejavy na vašom tele ???
Mne od septembra začne tretí rok tejto ťažkej cesty a už od novembra 2005 zvraciam prakticky každý deň viac krát denne. Len je mi stále podozrivé, že som v celku v pohode a pokým si sama hypochodricky nevymslím problém, cítim sa zdravo. PRavdaže mám slabé nechty, ale tie som mala vždy a nízky tlak taktiež. Nezistujem to preto, aby som sa uistila, že môžem pokračovať, dobre viem, že pri takomto tempe sa môže stať čokoľvek a kedykoľvek a ani su nechcem problém riešiť tu, len ma z čisto "vedeckého" hľadiska zaujíma, ako to je s vami :)

namdam1

ano, toto je spravne slovo. skratka sliepky. s tymito dievcatami nesucitim ani najmenej a ked raz budem velka a vyliecena planujem zacat velku osvetovu kampan, aby vsetci vedeli ake su to truby a tiez, ake to je svinstvo! najviac ma na tom serie, ze vacsina z nich este nema o tom sajn, skratka, mlade baby co potrebuju zaujat a toto je pre nich cesta ... tym stastnejsim to najdu rodicia a dostanu embargo na internet, tie menej stastne tomu casom tiez prepadnu a budu v takych srackach, ze nebudu vediet, co so sebou ... mam znamu, ktora ma tiez bulimiu a ta mi zavidela, ze sa dokazem vyzvracat bez drazdenia ... ano, je to pohodlne, ale nic zavideniahodne. skratka, nic na bulimii nie je zavideniahodne a ja len cakam na den, kedy konecne vystupim z radov slabych ludi, ktori si nedokazu vazit samych seba a vsetkym tymto sliepkam naokolo dokazem, ze vsetko sa da omnoho zdravsie a prirodzenejsie a k tomu clovek nemusi mat vypatlanu hlavu!

poliewoocka

namdam1,
suhlasim s tebou na 100%
fakt, uz to nie je smutne, ale doslova TRAPNE, kolko "pro ana a pro mia" blogov je na nete, trkotaju medzi sebou ako take pipiky a radia sa medzi sebou, "spriateluju sa" a podobne dristy, ziju vo vlastnej bubline a neuvedomuju si, ze realita je uplne niekde inde. Unikaju im krasne veci, vsade vidia len tucne rite, predbiehaju sa ako byt co najviac skinny. Kym s tym svinstvom neskoncia, nebudu nikdy statsne.Tak toto su sliepky.
(nechcem urazit nikoho s ppp, kto trpi a chce sa vyliecit. Ale odsudzujem vedome sebanicenie a navadzanie dalsich na toto svinstvo)

namdam1

tak ja som na pusate uprimne nasrata, tak ako na kazdu sprostu babu. ano, aj ja som slaba, mam bulimiu a v podstate som rovnako sprosta. lenze ja si ju uvedomujem a nikdy nikomu nezavidim. vsetky slecny, co si pisu pro ana blogy by som nechala poskapinat, pretoze im asi nezapina, ake svinstvo siria medzi ludi ... ked som mala 12 prvy raz som sa stretla s pribehom o bulimii+anorexii a vtedy som prvy krat v zivote zavidela, ze moze byt niekto tak silny, aby nejedol a tak mudri, ze vymyslel zvracanie po jedle. a ... hura, dievca sa postupne dopracovala k bulimii, ktora uz teraz vobec nie len chvilkovou zalezitostou, ale otazkou rokov ... a predstavte si, ze si rovnako sproste dievca ako ja (a o mne vzdy kazdy tvrdil, ze som bola o 3 roky dopredu s rozumom, ked som bola decko) cita tieto keci. zakazala by som to prevadzkovatelom blogov nechavat v sieti a tieto sproste kravy by som rovno posielala do plynu!!! fakt, sorry za silne vyjadrenia, mozno som to trosku prehnala, ale je to tak. ak ma pusate problem, mala by ho riesit a nie sa tym chvalit a navahzat na to ine. ale jasne, ved "ana je nasa kamaratka a zivotny styl" .. picu je to zivotny styl, je to nasa hlupost a slabost. to nie je ani len choroba (moj osobny nazor) je to nasa hlava, ktora si nechce dat pomoct a odmieta realitu, lebo sme sproste, slabe a nemame poriadnu volu a pochopenie pre same seba!!! je na kazdej z nas, aby sme si to uvedomili a popasovali sa s tym, nie na psychiatroch a tabletkach, pretoze ak my nenajdeme silu, jedneho dna do toho aj tak opat spadneme. a tie, ktore si nevedia uvedomit ani len to, ze treba urobit prvy krok ... tie su aj tak odsudene na smrt, tak naco maju este dalej sirit tuto pliagu??

kyblik_

poliewoocka mne si neublizila mne len bolo luto ako sa vsetci do nej pustili tak som musela zareagovat, iked to bolo myslene skor vseobecne
pusate prepac aj mne, pochopila som nespravne tvoj prispevok, prepac naozaj

poliewoocka

Ja viem, ze ppp je psychicka porucha, ktora sa vas drzi cely zivot ako kliest, ubera vam radost do zivota, vasim jedinym zmyslom a zaroven aj skazou je jedlo. Viem, ze za bulimicke zachvaty scasti nemozete, je to chorobny stav, ktory vas ovlada. Prezratie-vycitky-zvracanie. Ja to odzite nemam, a ani pravdupovediac nechcem. Lutujem kazdu, co tym presla, ziadnu neodsudzujem.
Ale zaraza ma, ak niekto sa ide LEN TAK VYGRCAT, bez nicoho, aj ked netrpi ppp, len ma pocit, ze toho zjedol viac a podobne pripady...

kyblik_

myslim ze by sme si mali obcas tak riadne kusnut do jazyka (kto chce tak aj do dasna moze ) :)) ale len v tom pripade ak nejde o sebaposkodzovanie:)))))
nie vazne...niekedy by sme si fakt mali rozmysliet co sem napiseme, ci chapeme vobec o co ide, ci niekomu este viac neublizime alebo ci vobec taketo veci sem pisat ("naucte ma bezbolestne vracat")

namdam1

poliewooocka a ty tomu pre zmenu uplne hovno rozumies ;) ... tieto zazracne rady od ludi, ktori nemaju ani sajn, ako sa clovek citi su uplne najsamlepsie.