Čaves ženské, zaujímalo by ma, ako často zvraciate (bulimičky) a ako dlho to už celé trvá. + prejavy na vašom tele ???
Mne od septembra začne tretí rok tejto ťažkej cesty a už od novembra 2005 zvraciam prakticky každý deň viac krát denne. Len je mi stále podozrivé, že som v celku v pohode a pokým si sama hypochodricky nevymslím problém, cítim sa zdravo. PRavdaže mám slabé nechty, ale tie som mala vždy a nízky tlak taktiež. Nezistujem to preto, aby som sa uistila, že môžem pokračovať, dobre viem, že pri takomto tempe sa môže stať čokoľvek a kedykoľvek a ani su nechcem problém riešiť tu, len ma z čisto "vedeckého" hľadiska zaujíma, ako to je s vami :)
Ako často?
to sa máte,že dokážete vracať aj bez podráždenia krku,ja som strááášne chcela snažila sa,ale samo to nešlo,vždy si tam musím dačo strkať a to bolí sakra...
aj moj priatel to vie a bulimik urcite nie je ... a ja to viem, len vdaka svojej bulimii. po troch mesiacoch zvracania typu "prst-skrz-krk" sa to same upravilo tak, ze staci len chciet a ono to ide ... a ak je nespokojna so sebou, obvinuje sa po jedle a k tomu sa prejeda ... ehum, myslim, ze bulimicka ako vysita ...
ludia s bulimiou si vedia sami vyvolat zvracanie aj bez akychkolvek drazdeni prstami??? lebo mam kamosku, ktora raz bola opita a sa mi priznala s tym ze sa vie vyvracat sama od seba.. moze to byt nejaky naznak toho ze ma nabeh na bulimiu? je pravda ze sa rada prejeda, je strasne nespokojna so svojou postavou a casto sa obvinuje ked sa preje a nema rada svoje telo..
cau namdam,
ja som si myslela to iste ako ty, ked som mala o par rokov menej. Zvracala som aj 5krat denne a stale som nechapala, co to vsetci melu, ze ake je to skodlive, ved mne nic nie je...nepadali mi ani vlasy, nemala som nejak strasne zlu plet, zuby stale biele, ziadne busenie srdca, tocenie hlavy, proste nic...myslela som si, ze som prva, co tuto chorobu presti - nestalo sa. Preslo par rokov, medzitym som uz uspesne abstinovala a zacala znova. Mam 28, prave som zacala definitivny boj s touto pliagou a mozem ti povedat iba tolko - vracala som uz iba tak 1-2krat denne ale problemy sa dostavili - tocenie hlavy, poskodena sklovina, srdecna arytmia, vlasy padaju v chumacoch, opuchnute lica...takze len tolko - ja uz abstinujem, dufam ze vydrzim. Nezelam ti to - ale problemy sa zarucene dostavia. To je asi to jedine, v com si pri tejto chorobe mozes byt ista. Tak cau...
baby, nezavidim vam, ja aj keby som chcela vracat (co vacsinou nehccem), nemohla by som, lebo moja mamka je ako policajt...keby videla ze idem poobede na WC, sla by "nahodou" okolo, keby ma pocula vracat, asi by mi zakazala ist na zachod, povedala by to otcovi, vsetkym tetam aj cvelej rodine a neviemaky trest by si este vymyslela. a okrem toho, ja ani neviem vracat.
zelam vam pevne nervy, aby ste sa z toho dostali:)
ja vracám tak príležitostne,ked ma otec donúti sa riadne nažrať,tak potom to idem na wcko vyvrátiť a väčšinou je to každú nedelu na spoločnom obede,vraj ma musí vidieť,že normálne jem...ale keby tušil,čo potom robím,tak...:-(( ale asi pred rokom som mala takú bulímiu,že som vracala aj 3krát denne,ale potom som z toho stratila hlas a všetkým som klamala že to angína a tak som račej prestala tolko vracať a u zubára mi potom našli 14 nových kazov:-( aspoň,že ten hlas sa mi vrátil:-) ale tie zuby...:-((
Ahoj, ja ju mam 10 rokov /teraz mam 26/.Su obdobia, kedy som vracala 3x za den, ale teraz sa drzim a vracam cca raz dva krat za tyzden, niekedy aj menej. U mna to vobec nesuvisi s obdobiami ako Vianoce, leto, zima a pod...to moja psychika. Bojujem s tym sama, nik z mojho okolia to netusi ani priatel, s ktorym par rokov zijem. Snazim sa a viem, ze raz to skonci. Cvicim, zdravo sa stravujem, mam vela zaujmov, raz to musi prist. Vedlajsie prejavy mam tie iste ako pisala mirabelka.
- zdurene uzliny
heeej ukludni sa :)
ja sa ti pokusim odpovedat dobre?
takze:
ja zvraciam na fazy, t.j. obdobia v mojom zivote. v lete, v zime viacej...logicke (vianoce, kolaze, same zradlo...)
teraz mam obdobie, kedy sa snazim svoje zvracanie udrzat na uzde. ked mi na to pride chut, tak si poviem, ze chcem mat predsa baby a radsej myslim na babatko ako na hajzel...ale niekedy je to fakt tazke, hlavne ked mam depky. ale to si vediet nechcela :)
dalej si sa pytala ako dlho to cele trva...takze u mna je to asi 8 rokov...ale nieje to intenzivne, ako som uz spominala tie fazy.
no a na zaver prejavy v mojom tele?
to urcite pozna kazda bulimicka:
-nepravidelna menstruacia, niekedy vynecha mesiac dva
- bolave hrdlo, zdurene uzliny
- stiepenie nechtov
- padanie vlasov
- fialove kruhy pod ocami
- bolest klbov
- pokazene zuby, ale fest :(
- znecistena plet....ale to su len vonkajsie prejavy, rany na dusi su ovela horsie...
paci nas chce zhnusit same pred sebou, aby sme sa "uvedomili". po 1. zhnusene sme uz dost 2. ja si zaidne prsty do krku nepcham a ani nebudem .. to som robila mozno 2 mesiace... teraz mam 3 roky .. proste si dokazem ovladat zvracanie, tak ako si nasilu viete grgnut, alebo zmurknut, tak ja viem zvracat - kedy si zmyslim, bez akychkolvek drazdeni ...
ehum a uz som hovorila .. NEPYTAM SA KURNIK SOPA NA TO, ci umriem, alebo nie, ja nie som sprosta a nie som jebnuta sliepka, ktora ma problem a nevidi ho, koli vidine krajsej postavy, vy co si myslite, ze je to o postave o tom hovno viete ... dobre si to uvedomujem a nepotrebujem odbornicky na fore zdravie, aby mi radili, ake problemy budem mat, kedze som dost informovana ... len som chcela vediet frekvenciu, vela bab pise, ze maju problem s bulimiou, ale len malo ktora sa vyjadri, aky "velky" ten problem je ... dufam, ze som nikoho neurazila, ale vyslovne som ziadala o tuto info, nie o rady do mojho zivota...
sorac paci, ako vzdelana zena samozrejme viem, ze vyrazy sa pise s Y, to bol iba preklep. Tak este raz - do nevidenia.