Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ENDOSKOPIA Kapsulova-TABLETOVA

Príspevok v téme: ENDOSKOPIA Kapsulova-TABLETOVA
pupi

Prosim poradte mi kde vsade na slovensku-najlepsie v BA ci okoli BA sa da vysetrit crevo-creva,hrube crevo,konecnik, zaludok-proste najlepsie cela traviaca trubica touto metodou?-kapsulovou endoskopiou,co je prehltnutelna jednorazova mikrokamera v tabletovej podobe a vsetko snima a zaznamenava ako prechadza traviacim traktom.samozrejme ze si vysetrenia uhradim,len neviem kde vsade to robia a vedia aj vyhodnotit a mozem si o to poziadat ako samoplatca-kto mi vie nieco seriozne odporucit? Dakujem

[zruseny12]

...keby neboli brali vzorky,tak som uplne zdrava len podla takeho pohladu lekara cez monitor ,alebo ako to robia...
ale podla vzorky zistie v akom stave su creva,zaludok atd.
kamera to moze aj skreslit-podla mna...

[zruseny12]

myslim,ze preto nie je 100%,lebo aj mne ked robili fibrogastroskopiu,tak nic tam nenasli,ale podla vzoriek uz mi zistili,ze som alergicka na kazein a ze mam chronicku aktivnu gastritidu,ze mam helikobaktera atd.takze asi preto nie je to 100% a skoda vyhodene peniaze...

pupi

funny a kto ta na to odporucil, preco si mala ist na tu kapsulu? Bolo mi uz aj povedane, ze to nevysetri cele hrube crevo, ze to vysetruje viac tenke crevo. ked som ale videla dokument o tom v TV tak vraveli ze je to nova metoda co vysetruje od ustnej dutiny po konecnik jednym vysetrenim-prehltnutim kapsule a vraj vidi vsetko,tak preco neni stoprcentne?

funny10

Ja som mala na to ísť ale môj prof. čo ma operoval mi vysvetlil čo a ako a že je to zbytočné a ak ti nájdu nález na čreve alebo hocikde inde, aj tak ti budú musieť urobiť klasické vyšetrenie kvôli odobratiu vzoriek.a táto metóda tiež nie je 100% ....
Ak chceš ísť na vyšetrenie sama... tak sa platí 30 000sk, neviem aké všetky vyšetrenia musíš predtým absolvovať.

schia

Drastické to je ,ale je to aj spoľahlivejšie.Pri kolone sa môžu vrátiť ak sa niečo nezdá,tak aj mne lokalizovali problém až pri treťom "nájazde" kamerou.Veľmi záleží na lekárovi-čo to vyšetrenie robí.
Ak by Ti našli nález tak či tak musíš podstúpiť kolono.A ak už je potrebné takéto špecifické vyšetrenie dôvod na to musia mať.
Samozrejme,že sa musíš vyčistiť,inak by asi ťažko našli niečo a vôbec teda videli.Lekár Ti dá na to prostriedok pred vyšetrením dostaneš patričné inštrukcie.