Prosim poradte mi kde vsade na slovensku-najlepsie v BA ci okoli BA sa da vysetrit crevo-creva,hrube crevo,konecnik, zaludok-proste najlepsie cela traviaca trubica touto metodou?-kapsulovou endoskopiou,co je prehltnutelna jednorazova mikrokamera v tabletovej podobe a vsetko snima a zaznamenava ako prechadza traviacim traktom.samozrejme ze si vysetrenia uhradim,len neviem kde vsade to robia a vedia aj vyhodnotit a mozem si o to poziadat ako samoplatca-kto mi vie nieco seriozne odporucit? Dakujem
ENDOSKOPIA Kapsulova-TABLETOVA
A ešte čo sa týka ten kapsulovky. Mňa z Thalionu kontaktovať tohto pána - Prof. MUDr. Anton Vavrečka, CSc., prednosta Gastroenterologickej kliniky SZU,Nem.sv.Cyrila a Metoda, Antolská 11, 851 07 Bratislava-Petržalka
Ale ako to je v prípade že ide o samoplatcu, to sa treba opýtať tiež priamo na stránke Thalionu.
Toto mi odpísal MUDr. Hlavatý na otázku ohľadom kapsulovky....
Kapsulová enteroskopia dokáže posúdiť prítomnosť polypov v tenkom čreve, jej miesto a význam je však otázny najmä z hľadiska ďalšieho terapeutického postupu. Ak by bola pozitívna zrejme by nasledovalo klasické endoskopické enteroskopické vyšetrenie.
Mariaa neviem či môžem aj ja poradiť...ale aj tu máš napr. niečo
www.sandoz.sk
43,nemas nejaku stranku na syndrom drazdiveho creva....dakujem...
neviem vsetky detaily ,viem len ze sa velmi bal ist na kolono klasickou metodou.platil myslim okolo 30 000,- ted a neviem i sa to tu moze pisat.a este viem z emu povedali ze ak s atam nieco preukaze nejaky polyp alebo nieco ine tak bud emusiet tak ci tak podstupit klasicku kolono ,ale na druhej strane že tato kapslova metoda je ovela presnejsia lebo kapsula sa v creve toči a foti crevo z kazdej strany,kdežto kamera ide len vpred a nemusi zachytit vsetko.ale zase sa mozu zobrat vzorky a zistit ine nedostatky co sa neda kapslovou metodou.no urcite to ma svoje vyhody aj nevyhody,mozno bude najlepsie ked sa tam objednas na pohovor a oni ti tam vsetko vysvetlia.jednou vyhodu a to velkou je urcite, co bolo aj pre mojho znameho,ze ak ti nenajdu nič a povod problemov sa potvrdil ako psychicky, nejaka neuroza, syndrom drazdiveho creva alebo pod tak si sa vyhla velmi neprijemnemu vysetreniu a hlavne si nemusela prekonavat ten hrozny strach,ktori niektori maju.
Presne, v Thalione to robia aj na vlastnú žiadosť, zabudla som ako sa to volá.
NO ono môže sa niečo stať s tou kapsulou, alebo nejaký skratík alebo tak hocičo.
Ja nemám hrubé črevo a kvôli nejakým veciam ešte mi odporučili toto vyšetrenie ale nakoniec z toho zišlo. A tenké črevo a ostatok sa dá aj inak vyšetriť nie len kapsulou.... skús si pozrieť crohn club - forum tam sa aj o tom písalo.
A čo sa týka kolonoskopie, veď teraz nie je problém dať predtým injekciu. Takže ak zaberie, nebolí to. Je to pohoda. Ja som síce bola bez injekcie a bolelo to ako sviňa, ale to záleží aj od toho v akom stave má človek črevo.
43 takze niekto tu kapsulu aj absolvovalo? no to pocujem konecne 1x! a platil si to sam, ci ho poslali?co konkretne mu vysetrovali ktoru cast-creva alebo co, nemohol absolvovat kolono?pytam sa lebo pocujem 1.krat ze dakto na tom vobec bol-teda u nas na SK, pritom zda sa to byt neinvazivna a nenarocna metoda na pripravu a vysetrenie a menej stresujuca nez kolono. bol spokojny s tym a povedali mu ze je to spolahlive vysetrenie? dakujem za inform.
prve co zisti a2 je meno lekara, je dolezite. poznam to tam
asias, ja neviem na nete je par doktorov,ale pri objednavani mi nepovedali ku komu idem. poznas ich tam? mozem to zistit ak mi vies poradit.
nie ja nemam,len moj znamy tam bol na vysetreni spominanou metodou kapsulovou ,takze poznam to len z rozpravania
a2 a ku komu tam ides na kolono