MAM STRASNE AKNE-PO CELEJ TVARI MAM SAME CERVENE PUPAKY...CHODIM AJ KOZMETICKE, POUZIVAM KOZMETIKU GARNIER PURE, KAZDY DEN -AJ DVAKRAT SI CISTIM PLET...A STALE JE TO HORSIE A HORSIE...ANI KOZNA MI NEPOMOHLA...PORADTE MI PROSIM CO MAM ROBIT:((((((((((
PUPAK NA PUPAKU!!!SOM Z TOHO ZUFALA!!!
Ja ked si dam vecsie mnostvo kav, zjem neco mastnejsie, neumijem si tvar kazdy den, vypijem malo vody za den tak coskoro by som mal jebakov a jebakov. Podla mna je najlepsie zmenit zivotospravu a pojde to aj bez chemie.
mnamka,nebuď zúfalá!akné ti nezmizne zo dňa na deň..ale musíš byť trpezlivá! viem, určite chceš mať hneď peknú a čistú pleť, ale to sa budeš musieť naozaj obmedziť v takých jedlách, čo už tu boli vymenované..
a správne napísala tatka21-treba piť žihlavový čaj najviac ale mesiac v kuse každé ráno nalačno! to ti prečistí krv a samozrejme aj pleť:)
by si mala skusit: TEA TREE OIL 100%
pekne ti ich vysusi a rozpusti hrbolceky............no a samozrejme, ziadne sladkosti,iba zeleninka, treba to dostat prec z vnutra.
mne vyborne pomahaju nasledovne veci: GSE-30 kvapiek do 0.5l vody denne, umytu plet potriem mocom, necham na nej cca 1/2hod aj v moci namocene kozm. tampony, potom dam dole a necham este tak 20 min zaschnut, umyjem dokladne mydlom a nanesiem kokosovy olej s GSE a malym mnozstvom cajovnikoveho oleja(pozor na riedenie, je esencialny), dalej uzivam nalacno enzymy, obcas lecitin, pijem vodu po 2,5dcl v najmenej hodinovych odstupoch(pricom nepijem 1/2hod pred a 2hod po jedle), a hlavne-vsimla som si, ze vela hnisavych vyrazok naskakuje po bielej muke, vyprazanom a cukre.
mnamka, takže hlavne treba začať z vnútra, t.j. so zmenou stravy. treba vylúčiť všetky mastné, príliš slané, korenisté jedlá, treba obmedziť spotrebu mlieka, sladkostí, žiadny alkohol, kofeín, žiadne fast-foody, treba prejsť na zdravú životosprávu. veľa ovocia, zeleniny, dostatok vlákniny - otruby, klíčky, jablčná vláknina, piť veľa vody, odporúča sa tiež vyšší podiel bielkovín v potrave s obmedzením tukov a cukrov. naozaj je základom strava, lebo zdravá strava zlepšuje činnosť organizmu a pitný režim zlepšuje regeneračnú schopnosť tela a zbavovanie sa odpadových látok. ďalej pomáha aj telesný pohyb - také aeróbne cvičenia zlepšujú cirkuláciu a lepšie okysličujú orgány, a to aj pokožku. vhodný je beh, futbal, bicyklovanie a iné športy. dôležité je po športe dôkladne umyť pokožku od potu a mastnoty, ktoré by mohli podporovať udržiavanie a rozmnožovanie baktérií. naozaj nie je vhodné sa o takúto pleť až prehnane starať, pretože časté umývanie môže pleť ešte zhoršiť. skús si tvár jemne umývať 2x denne bezolejnatým mydlom alebo mydlom z mŕtveho mora (vraj má veľmi dobé účinky). jedenkrát týždenne si môžeš spraviť dôkladný peeling alebo vyskúšať rôzne zábaly, ktoré pomáhajú. bylinky vhodné na boj s akné sú napríklad harmanček, šalvia, tymián. môžeš si tiež spraviť hojivé pleťové vody, napríklad zo skorocelu alebo repíka, ktoré majú hojivé účinky. ak používaš make-up, vyberaj si z tých kvalitnejších, vhodných na tvoju pleť, ktoré nebudú pleť zaťažovať a budú mať antibakteriálny charakter. tiež pravidelne navštevuj kožnú, ber všetky prípravky, ktoré ti ona sama odporučila, alebo si skús pohľadať aj na nete nejaké lepšie prípravky, s ktorými majú ľudia dobrú skúsenosť. sem-tam môžeš použiť acnecolor - na postihnuté miesta, ten to dobre vysuší, sama by si sa do toho nemala rýpať, keď tak, tak s nejakými vatovými tyčinkami, určite nie nechtami a potom si celú pleť dobre vydezinfikuj. tak veľa šťastia:)
kasli na pripravky z reklam-nefunguju....skus ist ku koznej...mne predpisala zinerit a po mesiaci mam tvaricku ako babo:)
DIKI MOC EMME.VIOLET...SKUSIM...ZA POKUS TO STOJI:)))
ked nezaberaju antibiotika tak to bude v strave, skus uplne vylucit mastne jedla a mlieko, iba mliecne vyrobky skus jest, a nezabudni ze plet netreba len susit ale aj hydratovat, lebo cim viac susis, tim viac sa masti