pomaha antibiotikum na akne?

ach jaj

no tak to akne sa ukludnilo a mizne,ale za to sa mi porobil taky drobny vysyp po celej tvari,co je mozno reakcia ATB a slnka,aj ked sa neslnim,ale musim sa pohybovat na slnku,tak neviem co dalej

radca

No presne sa to povedat neda, lebo to zavisi od vahy aj od tvojho zdravotneho stavu, ale prijatelna davka je tak 20-30mg denne. Skus tiez obmedzit vyrobky z bielej muky, sladkosti a mliecne vyrobky.

radca

Skusil by som asi brat rybi olej a zinok. Antibiotika akne nevyliecia a je moze, ze po dobrani sa ti to este po prechodnom zlepseni, zhorsi. Hlboke akne sposobuju totiz nepriamo hlavne plesne.

ach jaj

no mne sa tiez hrozne dlho hoja a mam ich hrozne vela po tvari a dokonca aj vo vlasoch,uz som bola zufala lebo som po nich cela flakata,tak som sa rozhodla skusit tie ATB,no ziadny ster mi samozrejme robit nechcu a akakolvek kozmetika mi to asi len zhorsuje,tak asi vydrzim aspon jeden mesiac co to spravi,dakujem za odpovede a ozvem sa ci to pomaha...inak som 2 roky dozadu vysadila antikoncepciu a tento problem mam posledny rok,myslim ze je to hormonalne,ale co z toho ked mi nikto nevie povedat ako tie hormony upravit,uz nechcem nic uzivat...

julia 2

ten isty problem mama aj ja. mam 35 rokov a tiez sa mi tvoria take velke vyrazky. asi to ani nie je akne, lebo sa nedaju vytlacit a strasne dlho sa hoja. aj 4 tyzdne a ostavaju mi po nich flaky. nemam ich vela ale stale sa tvoria nove. aj na dekolte a nohach.
ATB nezabrali a nemozem ich predsa uzivat pol roka. to sa mi zda dlho, ved ti to narusi mikrofloru ns int. miestach a zaludok ta boli tiez z nich.
potom odpism ci ti liecba zabrala. pa pa

lurika

Akne sa lieči aj ATB,ale ak by bolo možné urobiť vyter/na kožnom/ a ak sa tam zistí nejaky bacilko, tak podľa citlivosti určiť ATB.Zbytočne ich budeš brať ak Ti akne spôsobuje bacil,ktory nie ja citlivý na ATB,ktoré užívaš.Podľa toho robia aj mastičky s ATB.

ach jaj

no obvodny v anglicku,bola som aj sukromnej koznej,ta to iste antibiotika a nejaky krem,duac a differin,tie su ale ozaj drahe,tak som si ich este nevybrala

zdenka

Antibiotika sa davaju pri liecbe akne, ale ak ich neznasas a navyse sa ti premnozila candida, asi to nie je to prave. Odporucam poradit sa o zmene liecby s lekarom, pripadne konzultovat s inym.