časté umývanie rúk a panický strach z baktérií

Príspevok v téme: časté umývanie rúk a panický strach z baktérií
anonymný

Prosím o radu. Som v 8 mes. tehotenstva a doľahla na mňa duševná choroba. Mám panický strach z baktérií. Mám v sebe candidu albicans a pretože nechcem nikoho nakaziť, všetko po sebe umývam, ruky, umývadlo, točku stále dokola, stále mám pocit, že je špinavé. Bojím sa aj, aby som nenakazila bábätko a preto jeho vecičky nechcem ani chytiť a ešte som neni kôli tomu ani zbalená do pôrodnice. Mám strach zo zvierat, lebo sa bojím, že od nich dostanem parazity. Všade na ceste si všímam čo tam je, v prípade, že som prešla okolo niečoho hnedého, vidím v tom výkal, mám pocit, že som sa o to obšuchla a budem mať všetko špinavé a musím to ísť oprať a ja sa musím ísť do sprchy. Vyhýbam sa stĺptom, lebo môžu byť ošťaté od psov. Bojím sa lebo viem, že vo výkaloch sú parazity. Utekám pred naším psom, aj keď viem, že je zaočkovaný. Idem si umyť ruky, aj keď sa ma možno nechytil, ale stále mi behá po rozume pocit " čo ak" a to ma stále zožiera a nedá mi normálne žiť. Aj keď si nepamätám, že by som sa bola o danú vec obšuchla, neviem o tom, že by sa ma pes chytil, pocit "čo ak" ma stále zožiera a kôli tomu si stále umývam ruky. Som pod dozorom, lebo keby ma nestrážili, ruky by som si umývala 24 hod. denne. Prosím o pomoc.

RNG

mira, az tak jednoduche to zialbohu nie je.
Aj ludia so silne zasaditym telom maju rozne choroby, vcitane bakterialnych, Je pravda, ze su ale relativne zdravsi a odolnejsi.

mira

Anonym, všade okolo nás sú nekonečné množstvá mikroorganizmov. Či ťa nakazia, záleží len od teba. Ak im v tele vytvoríš vhodné podmienky, uchytia sa a budú sa množiť. Ak nebudú mať podmienky, zahynú.
Choroboplodné mikroorganizmy potrebujú nízke pH a potravu - jednoduchý cukor.
Probiotické baktérie potrebujú vysoké pH v čreve okolo 8-9 . Ak sa prekyselíš, uhynú a rozmnožia sa nepriaznivé druhy.
Prekyselenie nastáva nevhodnou potravou - veľa cukru,mäsa, vajec a tiež priveľa ovocia a džusov a ďalších. Zásadotvorná je zelenina.
Ak máš fobiu, znamená to problém s obličkami. Tie majú tiež na starosti acidobázický stav organizmu , tak to spolu súvisí.

RNG

uvedom si ze pre normalnu funkciu tela potrebijes v crevach az 1 kg roznych bakterii. Treba sa rozumne chranit proti moznosti dostania skodlivuch bakterii ale rozne uzitocne(podne, kvasne) nevyhnutne potrebujeme pre zivot.
Prehnana sterilizacia skor skodi telu. Odporucam ti brat aspon probiotika ,ked si uz tak prehnane cistotna, lebo inac si mozes narusit spravnu crevnu floru.
Inac dokonala sterilizacia aj pri detoch vychova deti s nedostatkom imunity a alergiami.
V urcitom veku sa totiz buduje u deti obranny system a to je mozne, len ked su exponovane=vystavene roznym bakteriam(prirodne "stepenie")

panča

prave preto treba ist k lekarovi -teraz mas strach kvoli tomu, aby si nenakazila dietatko. Ale co ak potom take pocity v tebe vyvola prave ono ? inak na tu candidu ti nedala lekarka vaginalne tablety ? plus pridaj probiotika

jjjjjjjjjjj

Nuz, ked ti bude treba prebalit dieta, neviem, ako to urobis. A porod? predstav si tu spinu, co ti pojde z vaginy...

mirka 23

Je to obsedantná kompulzia? V každom prípade by si mala zájsť k psychológovi. Ako sa chceš starať o svoje bábätko.

poliewoocka

Ano, je to psychicka porucha, fobia. Toto ti moze vazne uskodit. Citala som pribeh o jednej pani, ktora ju mala v takej faze, ze sa sama nedokazala ani utriet po potrebe...musel manzel...

agina

Mala by si o pomoc poprosit psychologa. Myslim, ze aj prehnana cistota je nejaka diagnoza.V tomto smere sa moc nevyznam.