Kvapalný kyslík

oxywise

Pozrite si oxywise.com, Osobna plnicka iFill moze byt pre Vas riesenim.

Plnenie fliaš s prístrojom iFill™ je jednoduché. Naviac kyslikové flaše sú malé a praktické a prinášajú viac slobody v pohybe. S kyslíkovou plničkou iFill™ dodávanou spoločnosťou Oxywise nebudete nikdy závislý na dodáke kyslíkových fliaš alebo sa strachovať, že Vám dojde kyslík.

Mackova

Je možné predpísať pacientovi prenosný koncentrátor kyslíka AirSep LifeStyle, ktorého cena je cca 80tis.Sk a je viazaný na súhlas revízneho lekára a v odôvodnených prípadoch ho pridelia.
Mám pacientku, ktorá ho užíva, ale je sklamaná hmotnosťou -4,4kg /je to drobné krehké žieňa aj s inými postihnutiami/, údajne je hlučný /chcela ho používať v spoločnosti / ja som ho zatiaľ nevidela a nepočula. Batéria sa nabíja a vydrží cca 50 min.
Vzhľadom na to, že doposiaľ sme nemali ani takúto možnosť, ja som vďačná aj za to. Pacienti majú možno niekedy inú predstavu.

Dagmar Bal.

Odpoveď po konzultácii s prof.MUDr.Evou Rozborilovou CSc.,hlavnou odborníčkou pre PaF:
Oxygenoterapia s využítím kvapalného kyslíka zatiaľ v SR nie je hradená z verejného zdravotného poistenia.V niektorých okolitých krajinách,kde hradená je, je jej indikácia obmedzená na pacientov v transplantačnom programe alebo na pacientov,ktorým nestačí prietok 3l/min na dostatočnú saturáciu 02.Jednania so zdravotnými poisťovňami na túto tému však aj u nás prebehli a budú prebiehať aj v budúcnosti.

anonym_3004

V predchádzajúcom príspevku som myslela kvapalný kyslík v prenosných tlakových fľašiach, ktorý umožňuje pacientom na DDOT /kyslíkový koncentrátor/ väčšiu mobilitu.Pokiaľ viem, v Čechách za určitých podmienok je hradený zdrav. poisťovňou.Ďakujem za odpoveď