podme sa podporit, iba realne mena, ziadne pretvarky

Príspevok v téme: podme sa podporit, iba realne mena, ziadne pretvarky
gale

ahojte. chodim tu uz velmi dlho pod vsetkymi moznymi prezyvkami. je to trapne. viem, ze je nas tu takych viac. asi sa hanbime za pady /alebo za vitazstva?/ tem, kde si mozete menit nicky je tu 1000, prosim, nech tato jedina sluzi nam, ktore sa nehanbime a chceme byt iba SAME SEBOU, NIKYM INYM, AJ S PADMI, AJ BOJMI. mam bulorexiu /mix/, uz vela rokov, stale padam, zdviham sa a vstavam. som slaba, mam strach pribrat, ale asi to nestoji za to... stoji takyto zivot vobec za to ? ako ste na tom vy?

slavka567

Chápem, že človek má mať pozitívne vzory, ktoré naňho pôsobia povzbudzujúco, ale má zostať sám sebou. Taktiež som mala taký vzor, na ktorý som sa chcela podobať za každú cenu. Myslela som si, že sa to dá. Preto som prvýkrát ochorela na anorexiu a aj pre to, že som chcela byť modelka. Vyliečiť sa dá, aj keď je to ťažké, ale netreba sa vzdávať. Chápem vás. Držím vám palce.

dada

som dada,snažím sa byť fit-takže cvičím,kedže je leto veľa plávam,moja strava pozostáva z bielkovín,sacharidov i tukov,takto mi to vyhovuje,nenávidím sladkosti-nanuky či zmrzlinky u mňa nehrozia,ani iné sladkosti

katarinka

Mila gale. Nerozumiem tomu tvojmu prihovoru s nickmi ... Vies Gale neznie ako skutocne meno... Takze sorry... Neser si do huby

ingrid

ahoj gale, jedalnicek si zostavujem sama. Klasicky 6jedal denne. Ranajky 8:00 (obycajne pecivo, syr, nejaka zelenina, dzem, caj), desiatu 10:00 nejem vzdy, iba ked uz citim, ze som hladna a nevydrzim do obeda (ovocie alebo jogurt), na obedy chodim do restauracie s kolegami, kedze pracujem (polievka a hlavny chod a doprajem si aj dezert, bud kolacik, keksik, musli tycinka), olovrant 15:00 tiez iba niekedy (ovocie, jogurt alebo ak som po obede nemala dezert, tak si dam na olovrant), vecera 17:00 (hocico, co kupim v potravinach, bud sucha vecera, alebo si nieco pripravim doma) a druha vecera 19:15 (jogurt s musli, ovocie alebo zelenina). Vecer ma niekedy prepadne este hlad ak som dlho hore, sem tam si dam ovocie, ale vacsinou sa to snazim riesit cajmi, lebo viem, ze keby som si nieco dala, tak ma to nastartuje.
Da sa to zvladat, treba sa ale ovladat, hlavne co sa tyka mna a sladkeho. Den je tak krajsi, ked v jednom kuse neriesim jedlo, hoci netvrdim, ze nad nim nerozmyslam.
Rezim je pre mna voditkom, drzim sa ho, lebo to je moja jedina zachrana. Ako som hovorila, obcas si dam nieco mimo urcenych hodin (zmrzku, zakusok..), ale nikdy nie sama. Jedlo je pre mna nastroj na prezitie a nema ma zabit. Ani mi neublizi, ak sa kontrolujem a to, ze si z casu na cas dam nieco sladke, alebo si na veceru dam nieco z fast foodu neznamena, ze mi to ublizi a nemozem to v sebe nechat, telo sa s tym vysporiada same a moja hlava tiez. Proste to nechavam plynut, lebo chcem byt zdrava a zdravy clovek s jedlom tolko neexperimentuje.
Dvakrat tyzdenne chodim na hodinu cvicit, plavaren a fitko. Pravidelne chodim na jogu, ta pri ppp velmi pomaha. Je to osvedcene, takze odporucam.
Navstevujem psychologicku a psychiatricku, chodim na stretnutia overeaters.
Snazim sa neizolovat, chodit medzi ludi, zit ako kazdy normalny clovek. Da sa to vsetko zvladnut, hoci treba na to vela sil, ale hlavne CHCIET! Svet je takto krajsi!!!

nikča

hmm tak ja mam tiez daco.... tak snazim sa jest zdravo,mozno dakedy to uz prehanam ... a tak skoro kazdy tyzden alebo druhy ma chyti zachvat,ako aj vcera.. ked zerem vsetko co mi pride pod ruky.. a potom samozrejme vycitky .. :(( . ale nezvraciam ! raz som to urobila.. za co sa hambim .

sisina

Ach, jaj, tak to je potom strasne! Dalsia psychicka choroba:( Myslim si , ze take nieco postihne mlade dievcata, perfektcionistky. A zrejme asi maju aj vela volneho casu, inak by to nerobili. Vy, co ste tu: ked raz otehotniete a porodite dieta, nebudete mat cas sa zoberat len samy sebou, vase priority sa zmenia od zakladu a to je aj vasa nadej na vyliecenie (do buducna).

poliewoocka

Sisina, exorexia je, ked dotrycna-y vykonava nadmernu fyzicku zataz, cvici ako najata, je posadnuta spalovanim kalorii cvicenim. Ak nieco zje, ma vycitky, ide to vybehat, vysportovat...ortorexia je zas chorobne pocitanie kalorii, "zdrave" stravovanie, prilisne sa zaoberanie jedalnickom,co vedie k posadnutosti, vsetko vyratane do bodky, ziadny prehresok..