sama si neporadím:-((help me somebody please!!!

Príspevok v téme: sama si neporadím:-((help me somebody please!!!
žanetka

ahojte kočky,mám 18 rokov a 2roky už trpím ppp,ale nikto o tom nevie...všetko to začalo,ked som odišla z decáku na bilingválny gympel do ZA na internát. vážila som vtedy 56kg pri 163cm,samozrejme,kadekto mal na mňa blbé narážky na to,že som romka a večinou hladali na mne len chyby a začali mi vraveť,že som tlstá,že by som mala schudnúť...myslela som,že ked budem chudá,tak si ma začnú konečne vážiť a kamarátiť sa so mnou. prečetla som si dáke časáky a začala s diétou a cvičením stále som jedla menej a menej a cvičila viac...za pol roka som mala už iba 39kg
a vôbec to nebolo tak,zas sa mi vysmievali,že som kostra a navyše mi bolo zle a tak som sa rozhodla skoncovať s tým:začala som sa prejedať-behom 3 mesiacov som mala 56kg a za dalše 2 58kg,nedokázala som to priberanie zastaviť a zas ma urážali,a ja som v depke opäť začala diétovať a chudnúť a zas sa len zopakovalo to isté dokola... teraz mám už iba 38kg ale rozhodla som sa skoncovať s ppp a pribrať zdravo na tých 47kg a udržať si to.jem pravidelne 5 krát denne dosť,ale neprejedám sa. lenže vždy po jedle je mi ťažko,zle mi trávi,mám krče a hrozne nafúknuté brucho skúšala som všeličo: aktíviu, vlákninu, psylium,ale nezaberá-cítim sa horšie ako ked som nejedla a váha nejde hore....pomôžte mi prosím,ako si mám zlepšiť trávenie? budem vám velmi vdačná, lebo mi nemá kto poradiť,kamošky nemám(tie z decáku som už od ZDšky nevidela) a rodičov tiež nemám a ani s profákmi nemám moc dobrý vzťah. a priatela som si tiež ašte nenašla... často sa cítim taká sama až mám z toho depky:-((tak mi prosím poradte čo mám robiť...

rockerka

nie si sama!!!!! už len mi čo ti tu píšeme si ťa vážime!!!!! každý ľudský život stojí za to!!!!! ak sa ti vysmievajú že si romka, sú to len primitívne indivíduá!!!!! kašli na nich ked sú taký sprostý. a teraz k tvojej podváhe!!!!! máš ozaj veľkú podváhu a problémy so žalúdkom spočívajú v tom že ješ hocijako: najprv nič, potom veľa, zasa nič......chod za lekárom!!!!! urýchlene!!!!! mohla si si totiž žalúdok pokaziť!!!!! moja rada zatiaľ je: jedz 7krát denne hlavne veľa ovocia a zeleniny, celozrnného pečiva, semienok, rýb, chudého mäsa, cereálii, mliečnych výrobkov, ryži, horkej čokolády, strukovín.....ale pestro...k tomu si kúp vitamínový doplnok a veľa veľa spi a občas si aj zašportuj - plávanie, kolieskové korčule, beh, bycikel, tanec......držím palce a na tých hlupákov ktorí si ťa nevážia jednoducho ZABUDNI!!!!!!!!!!

Kachita

Zani, ak chces, ozvi sa mi na mail, rada ti pomozem. Moj prispevok je hned prvy ako kachitaa, to ked sa mi leni prihlasit :)sibirienka@centrum.sk

Chilli

Žanetka moja,je to asi klišé,ale papaj veľa zeleninky,ovocia,semienka,oriešky.Toto všetko obsahuje enzými,ktoré sú potrebné pre zdravý chod organizmu.A to ostatné už musíš vyriešiť sama.Čo keby ti s tým pomohol nejaký psychológ?Keďže nemáš nikoho,tak by si sa uňho mohla vyrozprávať a vytvoriť si s ním pekný vzťah.Samozrejme,len ako psychóg a klient:)

Palinnna

Ahoj Zanetka! Skus si vo svojom okoli najst mozno aj nejakeho psychologa, aby ten boj bol lahsi...a travenie? hm...s tym som ja mala slho problemy...hlavne pravidelne, primerane a zdravo papat...pit dostatok tekutin...obycajnej vody...mne gastroenterolog predpisal take podporne lieky na travenie...ktore som sice uzivala asi len 2 tyzdne...ale za pokus to stoki zajst aj za odbornikom na brusko..:)nemusis mu hovorit, ze si mala/mas ppp...mozes mu povedat, co ta boli...a on ti urcite pomoze...alebo este mi napadlo...mne velmi pomaha aj PANCREOLAN, ktory predavaju v lekarnach bez receptu...drz sa...budem na teba mysliet....vela stastia a nikdy nevzdavaj boj s ppp!!!! Si urcite silna, uzasna zena, ktoru nezlomi ppp!!!!Vela stastia este raz!!!

kachitaa

Zani, bude to chciet vela discipliny. Ak mozes, skus sa objednat u lekarky na vyzivu, a skuste si spolu zostavit dietu, ktora by bola zdrava a davala ti vsetko. nemam na mysli dietu na chudnutie. A skus sa presvedcit, ze to, co jes, ti robi dobre, je zdraviu prospesne a skus sa venovat literature o jedle, aby ta tesilo to jedlo ale aby si chapala spravne aj mieru, kolko jest a kedy jest. Mna osobne toto naucilo spravne jest.
Najtazsie je na tom zvladnut vlastne ja a svoju disciplinu. Ale napriklad vhodnym sposobom je zapisovat si do kalendara alebo diara, co si asi jedla, a ohodnotis sa. Ja som velmi leniva do sportu, a tiez si pisem do diara a mam to ako ziacku knizku a pomaha mi to premoct sa a cvicit a som velmi spokojna s vysledkami.
Je velmi smutne, ze na gympli nikoho nemas. Mozno casom sa to zmeni. Ale mysli iba na seba, nie na nich. Chci robit dobre sebe, nie im. Ty a tvoje zdravie su dolezite a ked im ukazes, ze ich spravanie sa ta nedotyka a vies zit spokojne aj bez nich, budu to oni, co sa budu trapit, co si o nich myslis ty.