moj pribeh a hromadenie problemov zacalo mojim byvalym. Mama ma kvoli peniazom nutila chodim rok aj pol s chlapom, ktoreho som nenavidela, vsade,ale vsade a stale ma podvadzal. To nutenie ma zabijalo. Uz som vyplakavala,on vedel ze s nim "mam" chodit a prosila ho, aby nechal on mna, ze co za to chce, ze ja jeho nechat nemozem. A takto sa to motalo cely ten cas...Potom bol utlm.Zazrakom to skoncilo,ale mama mi nikdy odvtedy neschvalila chlapa, nepustala ma von, kontrolovala,ponizovala. Dalsi zazrak nastal ked po rokoch dovolila mojho terajsieho priatela. Som s nim statsna, zivot sa mi obratil, konecne som chlapovi ako takem zacala zcasti verit (neziarlim), mama ho prijala. Moj novy psychicky problem je, ze priatel je chory, ma epilepsiu, strasne ho milujem, za nic na svete nenecham, ale trapi ma to, vidim ze mu nie je dobre, ma vela vedlajsich ucinkov z liekov, a aj samotna choroba-ked vidim co mu to robi, boli ma to. Ale v noci!- bojim sa s nim spat, neda sa mi ani zaspat, co ho mika, klepe sankou a stale sa mu nieco robi z telom. Nerusi ma to fyzicky pri spanku, tam ide o to ze sa bojim zaspat,mam strach,aby sa mu nieco nestalo. Chvilkami sa bojim nielen o neho,ale (ja) jeho. Cez den mavam pocit uzkosti, strachu, casto myslim na jeho chorobu, uplne mi prepne a pride na mna uzkost, citim sa malicka ako hrasok. A bezmocna, ze mu nemozem pomoct. V noci nezavisle od tohto vsetkeho sa zase bojim, ci a mnou niekto nie je, ci sa v tej tme doma nikto neukryva, tak utekam spat skor ako rodicia zalezu (mam 20 a s priatelom este nezijem),lebo sa bojim tmy. Aj ked uz zaleziem, tak perina ide cela na mna az kym ma to ako tak neprejde. Bojim sa aj burky, videla som na vlatne oci,ako zabil blesk mladeho cloveka, tak ked je v (najma-)noci burka, tak sa idem pocikat od strachu. Neviem ci to vsetko zaradit medzi uzkost alebo depresiu, jedno z druhym. Na jesen som zase mala stavy ukrutneho smutku, samoty,to boli depky strasne. Ale s touto jeho chorobou a tmou, tak neviem co to so mnou je.