Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kýchačka každé ráno

MUDr.

Co sa doktorov tyka, jednoznacne treba skusit alebo vyhladat dalsich a dalsich. Urcite sa jedna o alergiu ak clovek den co den kazde rano vypusta hlieny napr. aj bez ohladu na pocasie (alergie su naozaj toho rozlicnejsieho druhu). Nechcem tu robit nikomu reklamu, ale je po Slovensku hodne zdravotnickych zariadeni sukromnych, so specializaciou na konkretny zdravotny problem - napriklad zariadenia pre "chrapajucich" ludi so spankovym laboratoriom, zazivacie problemy - tazko zistitelne a preto doktori casto svoj upracu na prvy krat odflaknu nakolko maju niekedy aj denne vela pripadov s klasickou hnackou a nechce sa im kazdeho cloveka hned posielat na hygienu, alergologicke ambulancie, ... ak ani na treti krat doktor nechce spravit riadne vysetrenie ako sa patri, tak je cas na zmenu obvodneho doktora pripadne alergologa. Musite trvat na tom, ze ten "sopel" z nosa kazde rano cloveku nevychadza len tak bez priciny a je tu na to lekar, aby predvidal co to moze byt, pokusil sa o liecbu a diagnozu choroby. Iba lenivy doktor a taky ktory nema svoju pracu rad toto odflakne !

RNG

ooo, ja nikde neradim nikdy lieky, pokial su k dispozicii ucinne potravinove doplnky.
Na alergie je to Quercitin(nachadza sa v mnohych potravinach, hodne je ho v cibuli, preto sa cibula starocia na tento ucel pouzivala)
Bromeain(z ananasu, je to silny bielkovinny enzym, ktory rozklada v tele alergeny a naviac potlaca cinnost "must" buniek, ktore su zodpovedne za vydavanie histaminov
tiez vitamin C, potrebu ktoreho dufam uz nemusim vysvetlovat.

ooo

hm, ja kýcham stále už asi dva mesiace... každý rok mám také obdobie. Ráno ako bláznivá a potom cez deň niekoľkokrát tak 3-4x po sebe, potom mám pol hodinu plný nos a zase je lepšie :) Alergiu mám, lieky nesmiem brať, tak si kýcham ako besná... RNG mám teda brať to, čo si písal? No skúsim...

zaia

boli sme na spirometrii a bolo to v norme. robili jej snad vsetky alergologicke testy a sam alergolog uz nevedel, co si ma o tom mysliet.

radana

zaira a ja osobne by som zrejme skusila aj lieky,ktore odporuca rng-pokial sa dcere zle nedycha... Rng tu odporucal quercitin, bromelain a vitamin C.Mozno to zaberie a ty sa zbavis zdravotnych problemov dcerky..Ja velmi lutujem,ze som neisla skor :(

radana

zaira,isla by som s nou k druhemu alergologovi.Nenechala by som to tak.Na nieco predsa musi mat alergiu,ked ma taketo problemy..

zaia

radana, moja 16-rocna dcera ma presne to iste asi 3 roky, uz som stratila trpezlivost a isla som s nou na vysetrenie. alergia sa nepotvrdila. jej obvodnej lekarke sa takyto verdikt nepacil, poslala nas za dalsim alergologom a ten potvrdil, ze nema alergiu. ale dcera kycha rano stale dlhsie a dlhsie a ten sopel, to je neuveritelne, co vreckoviek minie.a pri smrkani tak trubi, ze zobudi cely barak. no vidis, a lekar sa vyjadril, ze na nic nie je alergicka a robili jej aj vysetrenie na astmu. tak co mam s nou teda robit? co ak sa aj u nej rozvinie astma, ved ja nie som lekar, ako tomu zabranim?

radana

Gregor a ako vies,ze netrpite ziadnymi alergiami,ked mate kazde rano taketo priznaky?Ja som mala toto iste asi 2 roky,nebrala som to na tazku vahu.Kazde rano kychanie a nos plny.Cez den pokoj.Az prisiel jeden krasny den,kedy sa mi zacalo stale horsie a horsie dychat az som zacala mat astmaticke zachvaty.A tak mi zistili alergiu na roztoce,prach... a teraz som zial bohu zaradeny medzi astmatikmi a musim denne inhalovat a beriem den co den lieky.Mohla som tomu predist,keby som to nebrala na lahku vahu :( Takze urcite by bolo treba zajst k lekarovi.