Otvoreny zub - zapal

Príspevok v téme: Otvoreny zub - zapal
ryba60

Uz 4 mesiace mam lekarom otvoreny zub. Nemoze mi ho zavriet- plombovat,lebo po zatvoreni ma boli.Vytiahol mi z neho aj nerv. Lekar hovori,ze tam mam zapal,ktory sa musi sam stratit,potom ho moze plombovat. Vie mi niekto poradit ci existuje nieco co by som si striekal do zuba a urychlil liecbu ? Nechce ma zbytocne tlcit ATB. Ten zub ma z nicoho nic zacal boliet a ked ho odvrtal tak neboli, len niekedy kratko pobolieva.

Karin666

Dobrý deň,mám mŕtvy zub a reendodoncia sa nepodarila plus mám v zube zápal nechali mi zub otvorený a mám čakať do mája na mikroskopické vyšetrenie.Urobila sa mi taká menšia hrčka na líci no postupne mizne chcem sa opýtať či sa ten zápal môže rozšíriť aj do vedľajších zubov a či by nebola dobrá zatiaľ antibioticka liečba?Alebo treba dať zub von a už nie je žiadne iné východisko?Dakujem

esejko

zdravim vás ::viete my poradit čo mi može byt?asi cca. pred mesiacom mi zubárka otvorila zub:lavu spodnu stoličku ,,,problem bol vtom že behom 2dni od otvorenia zubu som tam bol zase začal sa mi vytvárat hnis a takto sa to oppakovalo asi 4krát ale!!!!včera mi opuchla tá strana ako vždy ale stym rozdielom že opuchly mi aj mandle, krčne uzliny,velkosti pravá asi cca 3-4mm a na lavo pod sankov pri tepne mam tieš niečo ale nwm co nahmatám ,,a akoby hrtan a vedla čosik nwm a ako keby to bolo niečo nad tepnou asi zrejme uzlina ale !!tá lava sánka mi opuchla behom 20min do rozmerov asi 3cm hrča na sánke a pod neu zospodu hrčky newiem čo to je lebo zub ma moc nebolel a hnis newišiel trocha mi to uš odpuchlo to je tieš ako tak ale!!!jazyk mam posiaty afty+nemožem snim moc hybat koren je navrety vzadu a červeny pocelej velkosti ,,,,,opuchnute lica akoby nejake guličky som mal pod kožov aj pery a dneska ma začalo boliet vsetko cele telo ,strmenie v hlave niekedy je to neznesitelne aj do ruk a mám velke bušenie srdca asi tym že vela fajčim potom bolesti vystrelujuce s chrbta zhoršene chodenie potom problemy pri prehltani krče v bruchu +spodne rebrá ma začinaju bolet aj po bokoch niečo nahmatám akoby na každej strane pruhy alebo gulicky proste všetko ma boly a citim sa myzerne uš cele 2mesiace alebo nwm hrčky na perách,hrčky v krku na podnebi 2na každej strane jedna maleho vzrastu usta niekedy pália mam to uš dlhodobo a vadi mi to cca 5rokov nedávno som skusil drogu peečko a vtedy akoby moj organismus prestal naberat siil a som otapeny stoho všetkeho tažkosti s dychanim

čo to može byt?

sfa

Ja mam takto otvorený zub už asi rok! Mala som chodiť na pravidelné čistenie kanalikov, ale to si kôli práci proste nemôžem dovoliť...Už mi aj sám odumrel, takže som sa na to vykašlala. Povedala, že mam ist na rentgen a podla toho zistí, či trhať alebo netrhať...tak som sa na to vykašlala. Mám to na háku..

jaja-jaja

Dobrý je propolisový krém a ešte jeden krém, nemôžem napísať názvy, majú antibakteriálne účinky a pôsobia ako prírodné antibiotiku. Sú vhodné na natieranie ďasien a aj do otvoreného zuba. Majú veľkú škálu využitia na rôzne problémy.

ryba60

Zle ste ma pochopili, ten zub ma nebolí. On bolí len keď je zatvorený t. j. je v nom vlozka,alebo plomba. Zacne bolet v priebehu 7-8 hodín.Keď to vyberiem hned prestane.Lekar povedal,ze je to preto lebo je v nom zápal a s tým si musí organizmus poradit. Niekedy to trva 4-5 mesiacov a niekedy aj 10. Preto sa pýtam ,ci sa stym nestretol a urýchlil preliečenie zapalu.

samko r.

Na boľavý zub sú najlepšie klinčeky. Myslím tým koreninu klinček.Vložil som si ho do deravého zuba, cca za 1/2 hod. zmäkol na cesto a potom som si ho jemne natlačil do diery zuba. Cca po 1 hodine bolo po bolesti. Klinček totiž hojí.