Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

zdrave a syte jedla

joni_

doktorka mi kedysi davala skolenie: strava ma obsahovat cukry, tuky, bielkopviny. Najskopr organizmus spali na esnergiu cukry a potom zacne bielkoviny... ak si dam len tie cukry (nejaku tu sladkost)tak som zachvilku hladna. Takze napr. rozok s troskou masla a dietnou salamou a pod.

mira

Ryža natural, ovos, pšenica, pšeno, pohanka, jačmenné krúpy, kukurica alebo kuk. krupica, amarant, kukskus, celozrn. obolniny a výrobky/placky, knedlíky, kaše/. Tieto obsahujú okrem vlákniny stráviteľné polysacharidy spojené s minerálmi. Trávia sa postupne a POMALY po celej dĺžke tráviaceho traktu a rovnomerne zísobujú mozog. Takže nevzniká nárazníková reakcia a hladina cukru nekolíše. Pri dobrom prežutí nevyvolávajú chute, hlavne tie na sladké a v kombinácii so zeleninami a trochou strukovín , semienok a málo doplnkov uspokojujú všetky potreby organizmu. Nutričné aj chuťové.

jajka

ryza, zemiaky, zelenina, chude maso varene, dusene...ovsene vlocky s ovocim a/alebo jogurtom bielym ...cerealne pecivo, syr..acidko..