nosné mandle

Príspevok v téme: nosné mandle
lenkaerny

Dobrý deň, prosím o radu pre môjho 4,5 roč.syna. Už takmer rok bojujeme s častými infektami hor.dých.ciest. Má zväčšené nosné mandle, ktoré na odporučenie ORL majú vyberať. Avšak my sa zatiaľ tomu bránime - predsa je to zásah do organizmu. Problém je i v jeho oslabenej imunite, akonáhle je v škôlke zopár dní (3-4 dni) už má zvýšenú teplotu, samozrejme soplíky, ktoré spočiatku sú číre, avšak v ďalšie dni sú hnisavé žltozelené. Zrejme má na mandliach hnisavé ložisko, dýcha len ústami. Prosím neviete mi poradiť nejaké lieky? Už veľmi nechodievame ani ku lekárke, pretože určite by mu nasadila antibiotiká. Z uvedeného dôvodu sa vyhýba aj kolektívu. Lenže to nerieši náš problém. ďakujem za akékoľvek rady
Lenka

ada 2

takýto problém má aj môj 6 r. syn, len s tým rozdielom, že my sme tu mandľu dali pred 2 týžd. vybrať, no zatiaľ stále dýcha ústami a aj chrápe, ale on je aj alergik, ale vraj by sa to malo zlepšiť, niekdy príde zlepšenie až po mesiaci od operácie, aspoň tak to povedala dr., inak ak bol chorý, tiež som obmedzovala antibiotiká, a na soplíky bol veľmi dobrý Sinupret, resp. Nasivin sirup, na noc som mu det. izby davala soľnú lampu /možno aj to má niečo do seba/ a skús dávať aj probiotiká.