ahojte ja by som sa chcela poradit ze ci detske presnidavky je vhodne papat pri chudnuti?nahradzaju mi sladke maju vela vitaminov a pomerne malu enerfeticku hodnotu...co vi na to?? dakujem
co poviete na detske presnidavky?
Problém s vitamínom C je ten, že sme si ho pôvodne tvorili sami, až dovtedy, kým naša DNA nezdegenerovala.
Odvtedy trpíme nedostatkom vitamínu C, ten, ktorý prijmeme v strave, nestačí.
Myslím, že aj preto je dnes toľko chorôb, pretože človek nemá najdôležitejší antioxidant v ani minimálnom množstve.
O fajčiaroch ani nehovorím.
Pes si denne vytvorí okolo 10 gramov C, prasa okolo 100.
Človek je stále cicavec, ale tak troška zdegenerovaný.
Osobne si myslím, že práve vitamín C je NUTNĚ suplementovať vo vysokých dávkach (niekoľko gramov denne) prostredníctvom doplnkov výživy.
mozes do neho tlacit vit C kolko chces, prebytok aj tak len vycika, podla mna nie je problem nazbierat dostatok vitC v beznej potrave..aj ked male babo ..hmm.. ale ono ma urcite nizsie davky
Veď ja som ešte také dieťa :)
Aj alkohol je určený pre dospelých a pijú ho aj deti :)
Ja dávam len preto polku denne, lebo ju používam len ako dochutenie tvarohu s (20) piškótami.
S monosacharidmi si teraz dávam pozor, netreba mi ich viac, než dávam.
Momentálne ešte pribrať nechcem, až po lete.
Martin, ale detská výživa je určená pre deti (ja ju dávam svojmu 9 mesačnému synovi). Tak možno preto tie menšie dávky. Alebo aj deti by "zniesli" viac?
Ja detskú výživu jem takmer každý deň, ale len polovicu :)
100 gramov výživy obsahuje okolo 18g sacharidov, takže je to naozaj málo, preto aj tá nízka energetická hodnota.
Pridané, vitamíny, resp. len kyselina askorbová v množstve 10mg na 100g vo mne vyvoláva len úsmev.
Ľudeské telo potrebuje denne niekoľko gramov vitamínu C, nie smiešne miligramy.
jasne ze ich mozes papat, nikto ti v tom nezabrani :) len by som k tomu pridala dake ovsene vlocky, lebo po presnidavke budes rychlo opat hladna
no mam pred sebou jednu presnidavku a na obale ma napisane ze ma 359kj myslim ze je to celkom malo a vhodne na ranajky pri obmedzovacej diete ci sa mylim????
no na chudnutie urcite nie... sami sacharid... male deticky to papaju a pekne z toho priberaju, tak si nemyslim, ze je to akurat dietne jedlo..a co sa tych vytaminov tyka, tieto vyrobky presli vselijakymi sterilizaciami, vitaminy su tam umele
no a co sa tyka toho, ze nas organizmus nedokaze vecer stavit ovocie je volovina, ovocie je prave lahko stavitelne, to skor zelenina je problematicka...ovocie sa neodporuca jest vecer koli vysokemu obsahu fruktozy, z ktorej sa dobre pribera
tak su vhodne na ranajky?alebo obed?
cluberka: ja som už písala.