Nechame si dietami znicit zivot?

Príspevok v téme: Nechame si dietami znicit zivot?
gurmanka

Je to zvlastne,ale cim dalej,tym viac mam pocit,ze diety ovladaju nas zivot..mam 162cm a 58kg.Drzala som 90-dnovku 3 tyzdne a schudla som 2kg.Po cele 3 tyzdne nebolo nic ine,len obmedzovanie,ale o tom dieta vlastne je,nie?Vcera som si dala chipsy a tortu,nie preto,ze by som bola hladna,ale jednoducho preto,lebo milujem tu chut.Mam rada zdrave veci,ovocie,zeleninu,nizkotucne syry a Floru,ale sem-tam jednoducho neodolam a dam si tortu,cipsy,barbecue prasiatko atd.Ja nejem preto,lebo som hladna,ale preto,lebo tie veci mam rada.Kolki z nas su tu taki?Kolki z nas sa aj napriek tomu trapia dietami?Nie je to zvlastne,ze si 'musime'odopierat to co mame radi?Dovolime dietam,aby ovladali nas zivot?Co vy na to?

tinka228

Ahoj Lakiri: skús "moju" octovú kúru. Popísala som ju v téme www.zdravie.sk (strana 6). Nebudeš ani hladná a určite sa ti aj niečo zhodiť podarí. Veď keď sa darí mne....

Martin_242

lakiri: Lieky Ti v tom nepomôžu, pretože jednak ich nebudeš užívať celý život (to by Ťa skôr zabili).
Reductil, ako nebezpečnú chemikáliu by som Ti neodporúčal vôbec začať užívať.
Úspech je len a len v Tvojej hlave.

lakiri

Tinka, drzim palce, drz aj Ty mne, ja som uz totalne zufala. Prave sa hrabem v roznych dietach a rozmyslam, ktoru zacat skor. Mam pred sebou od Reductilu, cez Xtreme lean supreme az po akysi vytazok zo zeleneho caju a rozmyslam, kolko tisiiicov som uz minula na chudnutie. Lenze ja by som potrebovala len jeden-stratit chut na jedlo. Ale v tomto si fakt neviem pomoct...

tinka228

Ahojte gurmanka a lakiri. Tak sa k vám pridávam aj ja. Tiež jem hlavne preto, že mám jedlo rada a málokedy preto, že som hladná. Ale!!! Po pôrode mi ostala váha 93 kg pri výške 167 cm. Sú mi malé veci na oblečenie a taktiež by som chcela ešte jedno bábo. Takže jediné čo mi ostalo je dať sa na "zdrvujúce" odriekanie a zaťať zuby. Som v diétnej kúre 4 týždne a mám dole 5,5 kg. Na jednej strane je to veľmi povzbudzujúce, keď čísla na displeji váhy klesajú, ale na druhej strane mi začína slabnúť pevná vôľa a sem tam niečo udzobnem. A potom sa na seba hnevám. Mne vôbec nejde o postavu modelky a krásne telo (aj tak mám strie a celulitídu) ale o čisto praktickú vec a tou je už spomínané oblečenie (načo mi je plná skriňa keď z toho nič neoblečiem) a túžba po ďalšom dieťatku (no ďalších 20 kg v tehotenstve by som už asi nezvládla). Mne hrozne pomáha toto fórum, dodáva mi chuť a energiu ísť ďalej. A ešte by som dodala, že pred plánovaním tehotenstva som mala 63 kg. Potom som za jeden rok pribrala na 78 (vysadenie antikoncepcie) + plus tehotenstvo = 101 kg posledné váženie pred pôrodom. Takže mám čo robiť :-)).

lakiri

gurmanka> ved nic, ja sa nehnevam, viem sa do Teba vcitit. Tiez so nikdy nebola spokojna so svojou postavou, aj ked to kedysi byvalo ovela lepsie. Na modelky uz tak celkom neverim, lebo to nie su diety a zdrave jedlo, ale kokain a Photoshop. Nemozem prestat mysliet na uzasne pravdivy vtip, vystihujuci ironiu toho celeho> "Keby na Zemi nebolo muzov, svet by bol plny tucnych, stastnych zien..."

Martin_242

Štíhle ženy z časopisov niesú štíhle preto, lebo sa správne stravujú, alebo pohybujú, ale preto, že sú duševne choré.
Tomu sa hovorí vychrtlosť.
Neporovnávajte sa s nimi.
Okrem toho, Slovenky sú pekné aj štíhle aj kypré.

gurmanka

LAKIRI prepac tak som to nemyslela..mozno to vyzera ze ked mam 58 tak som chuda,ale..samozrejme,ze ked sa porovnam so stihlymi zenami z casopisov,je mi smutno.Tiez nie som dokonala,chudnutim som stratila tuk z ruk a bohuzial-z prs.Takze teraz su male.:(Ale zostalo mi brusko a dost velke,zadok a stehna.Navyse mam strie a celulitidu,takze tiez nie som dokonala..este k tomu som malinka.Tiez mavam vycitky ked zjem nieco kaloricke a hanbim sa za to,ze som porusila dietu,ktoru som chcela vydrzat,ale na druhej strane mam chut vykricat celemu svetu ze nas zivot je predsa o inom ako byt chudy a vyzerat ako modelky z casopisov :(

lakiri

Vidim, gurmanka, ze aj Teba jedlo ovlada tak ako mna. Lenze ja meriam 163 a vazim 86 kg. Keby som mala Tvojich 58, tak tiez veselo stebocem s podobne protivnym cvirikavym optimizmom, ako si dam chipsy a BBQ. Lenze Ty, ked sa kuknes na seba do zrkadla, nezosmutnies. Nie som z tych, co jen mraucia a tlacia....mam fakt rozhasene travenie uz roky, ale milujem jedlo, varenie a veci okolo toho, len keby tie nasledky neboli az take znicujuce...

Martin_242

No vieš, diéty by sme nepotrebovali, nebyť tejto doby a prebytku jedla v našej spoločnosti.
Naviac je to jedlo nevýživné, zato kalorické.
Tá Flóra len vyzerá, že je zdravá.
Stužené rastlinné tuky chemickou cestou sú všeličo, len nie zdravé.
Aby som to upresnil: existuje ešte potravina, o ktorej by sa dalo na 100% povedať, že je zdravá?
Ale k téme: Dovolíme jedlu, ktoré nepotrebujeme, aby znehodnotilo kvalitu nášho života a zdravie?
Budeme všetci radšej obézni a umierať sa bude štandartne v pätdesiatke na zlyhanie srdca, cukrovku a podobné?
Nemusíme sa trápiť žiadnymi diétami, stačí ako tak vhodne jesť a hýbať sa.
Nič nerobenie a prežieranie nám nieje prirodzené.
Nemalo by byť.