Maciatka - co s nimi?

Kikus336

Ahojte, potrebujem poradiť, máme doma mačiatko kocúrika cca 3 mesiace chovame ho V byte asi týždeň a potrebovala by som poradiť ako ho vychovať. Na internete som čítala že nemajú radi zvuky ako "kš,hii" a podobné alebo fukanie do tváre a tak ale na neho nič neplatí 10 krát vyskočí na stôl 10 krát ho dám dole ale aj tak zas vyskočí, hrozne hryzie a vyskakuje na nohy. Už naozaj nevieme čo s ním ale je to úžasné mačiatko. Prosím poraďte mi.

klaudia33

jaj, s tym nekakanim a necikanim...ak je maciatko velmi male, same to nedokaze zvladnut, preto matka-macka im to brusko masiruje jazykom, aby sa dokazalo vyprazdnit, skus mu pomoct a jemne mu masirovat brusko v smere hodinovych ruciciek a najlepsie ten veterinar, snad to prezije, drzim palce. Osobne si myslim, ze sa nezatulalo, je asi moc male a matka by si ho nasla . Skor si myslim, ze sa ho nejaky "dobrak" chcel zbavit a bezlutostne ho vyhodil.

klaudia33

s tym ockom, nemusi to byt choroba, jedna sa o nepriechodny slzny kanalik, pri narodeni je tam taka blanka, ako rastu, tak sa im to pretrhne same, zpriechodni, vidis, na jednom ocku to ma uz spravene. Niekedy sa to samo nespravi a musi sa to prerazat, nic zlozite, macicky to mavaju velmi casto, kedze som vyrastala na dedine. Inak, cicavce ako cicavce, presne toto mavala aj dcerka moja, ked bola babatko a tiez jej to ociar zpriechodnoval, kedze sa to malo do isteho veku pravit same a nestlo sa tak. Ale na druhej strane, moze to byt aj infekcne , treba to cistit jemne.

Deria

Suhlas s Claudiou. V Zoo obchodoch dostat mliecko pre macicky, nedavaj mu kravske a este k tomu takemu mladatku! A to s tym ockom...to moze byt choroba, ktoru mavaju macicky a na to aj uhynu, ak nedostanu lieky. Radsej chod k veterinarovi, ak mu chces pomoct.

klaudia33

zuzik, ktovie, ci maciatko este nepislo mlieko od matky, ma aj zuby? ak ano , kupuj mu radsej tie tasticky masove pre macky a na pitie dostatok vody.ja by som ho na tvojom mieste vzala hned veterinarovi a popytala sa ho, aby si mu neuskodila, totizto macky by kravske mlieko nemali pit, nevedia travit laktozu, nemaju nato enzym a sposobuje im tym padom hnacky..a tym padom maciatko bude slabnut..

zuziik

Prosiim vas potrebujem radu asik o 22:00 včera som našla mačiatko v garaži pod susedovym autom nechapem ako sa tam zatulalo bud ho tam maminka jeho nechala či čo no strašne mnaučalo a nechcela som ho tam nechat lebo by ho auto zrazilo alebo prechladlo kedze prsalo a do nasej vseobecnej garaži zatekaa tak som ho zobrala domov očko ma trosku tak zatečene no teraz aspon trosku na nho vidi dali sme mu na to harmanček a framikoin a ako jest mu davam mlieko kravske trohu zohriaate pomocou striekačky mu davam potravu a dokonca mu aj chutii aj ked po niektory co som citala neodporucaju to mlieko skôr sušene ale ved to je to iste aspon mi to mama povedala....mačiatko nevyzera chore skôr je aktivne a silne a skor spi než chodi este chôdzu nema dobru a nekaka ani necika co mam robit? Dakujem (zuzka)

hoska

ja mam doma taku potvorku...este ani rocik nema a len s tulinka a pisti aby som sa s nou hrala....a sa nahaname po celom baraku...dnes sme s nou boli akurat u vet. bo mam bobo...ma zlomeny chvostik alebo vyskoceny stavec...neviem co robila...chuda nase...ma ovisnuty chvostik...a najhorsie na tom ze sa to musi same zahojit..fnuk

utopia

joj,mačičky milé,chutné a roztopašné,aj ja by som sa ich chcela dotknúť. Mne by to nedalo pokoja ja by som ich hladala už teraz. Vystihla by som moment kedy nebudú mať mater doma a šup k nim,cicuškam zlatým.