ja viem asi to tu nepatri..ale surne potrebujem poradit. dnes sa pravdepodobne narodili nasej macke maciatka( dnes som si to vsimla teda) a cela by som sa opytat, kedy by som sa ich mohla prvy krat dotknut? kolko tyzdnov musia byt pri macke schovane? dakujem
Maciatka - co s nimi?
moja macka odvrhla maciatko asi 3 tyzne po narodeny krmyme ho kravskym mliekom striekackou mala try maciatka jedno umrelo druhe odvrhla a tretiekrmi myslim si ze prve bolo najslabsie tak ho asi niekam vonku odniesla a 1 tyzden sa rozhodovala ktore z nichje slabsie abi ho odvrhla asi nemala dost mlieka aby uzivila3 macky
mam male maciatka chcem sa ich dotknut ale je moznost ze ich macka odvrhne a ja neviem co mam robit mozte mi poradit????? napiste mi na moj mail kto s tym mate skusenosti prosim a co by som mala robit ked ich odvrhne???? nechcete niekto z BB maciatko????????
fataleror, nejako rozdat maciatka je totalne nezodpovedne, a uz vobec nie detom, tie si maca vezmu, dovlecu ho domov a rodicia s tym malokedy suhlasia, a macka potom leti z domu, nie je to take jednoduche ako si myslis
Usiko,aj my mame doma macku,teda vlastne kocura.Narodil sa chudiatko bez jedneho ocka a chceli ho dat utratit.Ale my sme povedali,ze si ho zoberieme,ze nech ho nedava majitelka utratit.A tak sme prisli ku kocurovi ako slepe kura k zrnu.Ale za to nam to teraz oplaca.Je to nas milacik.Maly ho straasne zboznuje.Pravdaze ze ho davame pravidelne ockovat,odcervovat...Predtym sme mali 15 rokov macicku,no ta nam uz zomrela na starobu.A tak mame teraz tohoto nezbednika :DD
no baby, taka som rada ze viac ludi miluje macky....kde sa niekto z mojho okolia dozvie ze mam rada macky, tak vacsinou to nechapu, pretoze oni macky neznasaku....ja ich milujem , nosila by som ich na rukach cely den a hladkala by som ich.....su to uzasne tvory a hlavne si vyberaju, ku komu pridu.........
maciatka,
no vies, mozno maju baby aj pravdu s tym, ze priroda zariadi veci tak ako chce a porebuje, to znamena ze preziju len ti najsilnejsi....takze aj ak to maca neprezije, ma to tak asi byt....nam neprezilo jedno pred rokmi, macka bola mlada, velmi mlada, bolo to jej prve maca a ona ho odvrhla, lebo sesterka ho chytila hned po narodeni....pretoze aj ta macka porodila v skrini v izbe na saty....starka urobila okolo toho strasny krik, ona vie strasne vrieskat, a toto tiez sposobilo ze sa macka na veci vykaslala....ved samozrejme, ked zviera porodi a niekto ho okrici, hlavne niekto, koho sa aj tak boji...tak si moze asi aj mysliet, ze urobilo nieco zle...nie?ja neviem, ale zelam, nech sa podari zachranit aspon to jedno....my mame teraz asi styri, idem ich pozriet v nedelu a tajne dufam, ze ich starka nepozabijala....to potom sa na nej riadne vyburim....
Ja si chytím hned a naša mačka s tým nemá problém,ba práve naopak ked som ihh dala do bedničky ona ich doniesla spät na rohožku do dverí,a to nie raz .Ona je rada ked ich má blízko mňa,to som si všimla,vtedy je spokojná že ked aj na chvílku odbehne ja na nich dám pozor a to spoločne s naším psom lebo on tiež rád stráži mačiatka a ked sú väčšie hrá sa s nimi
My mame napr.5 maciek a sme spokojni.Zijeme na dedine,sused chova kozy ovce prasce a cojaviem co este a my len macky a sused ma v chlieve plno potkanov a mysi a my ani jednu.Oni ked zacitia macacie stopy,pach po moci a pod. tak sa viac k domu nepriblizuju a to je dobre,neviem si predstavit ze by nam po dvore behali potkany ako u suseda fuj!Navyse su zlate,hrave pritulne,cistotone a SAMOZREJME ockovane a sledovane u veterinara.
No ked su uz vacsie tak ich niekomu podaruj,susedom,detom z okolia a tak.Pripadne starsim ludom aby im nebolo smutno,ved macky toho vela nezjedia a dokazu cloveku dodat vela lasky a vyzaruju pokoj tak mozno ich niekto uvita nie?
no hlavne nech jej to jedno nedodrbes ty,hlavne ho nechytaj a kym je spele nemanipuluj s nim.nasa macka ked sa jej narodili tri macata tak jedno sama zabila.zrejme bolo nejako nevyvynute a neprezilo by,zvierata maju na to instinkt.Ta vasa micka mozno vedele ze dve nezvladne tak ich nechala skapat a odsunula ich nabok sama mozno nema pre ne dost mlieka aj to sa stava.V kazdom pripade jej davajte vela zrat nech ma to jedno dostatok mliecka a ked uz nebude slepe a budes ho chytat do ruk,daj mu z mna jednu pusku na ten maly zamatovy nufacik,jej tak ti zavidim:-)))uz som male maca nedrzala v ruke sto rokov a je to super pocit,skoda ze my nemame macku...
nechcem byt nejako hnusna, hoci maciatka su zlate, avsak ked uz budu dostatocne stare kam s nimi? kde ich chcete umiestnit?