Zdravím všetkých ,čo sa rozhodli sem kliknúť. Založila som túto tému , pretože na Slovensku je sebaposkodzovanie ešte stále tabu , pritom v USA a v iných vyspelích štátoch sa o tomto probléme otvorene hovorí, čím sa predíde dosť značnej neinformovanosti ako je na Slovensku. Ak s tým máte nejaké skúsenosti , alebo skrátka sa chcete niečo dozvediet , napísať určite napíšte! Ľudia by o tom mali byť informovanejší
Sebapoškodzovanie
A este jedna otazka...ludia ako zvladate ked na vas pride stav? Nutkanie?
karotka: Pochybujem , že by ťa opustil iba preto , že si sa rezala, to by znamenalo , že taký chalan nestojí vážne za nič...Ja som mala jedneho xalana , ktoremu som to povedala a zobral to uplne normalne , jasné , že mi to vyčítal a chcel vedieť prečo , ale náš vzťah nijako vážnejšie neovplivnilo a veľmi mi s tým pomohol.
Diky=) som rada ze Ti to vychadza=)
asi je to tak...ze bude u neho prevysovat to, co je pozitivne a zatieni tie chyby=)
Inak pozor nech sa z tejto temy nestane "navod"
ahoj karotka, ja chodím už za chvílu dva roky s chalanom ktorý o mne niečo podobnné vie... a je to v pohode, bol z toho dosť smutný, ale verí mi, a vie, že už by somt o nespravila..držím palce aj tebe
Ahoj=)blackshadow, mas pravdu... preto teraz riesim taky problem...prave preto, ze je to tabu...ja neviem ake to je ked je clovek na durhej strane..ten co si neublizuje....ako to beru? teraz mam priatela, s ktorym sme boli pred tym kamarati, takze uz vie, ze som si volakedy ublizovala...teraz sa celkom drzim. ale z casu na cas na mna dojde nutkanie...rezala som sa, zrala som tabletky,raz sa mi podarilo predavkovat =( nejedla som ... a tak...
Lenze mam z neho pocit, ze to nevie prijat...bude sa o mna bat? Bude ma brat s rezervou? (toto je to najhorsie co voec mozu ludia robit,...brat nas s rezervou a davat to najavo..a ked sa nad tym zamyslim, vlastne je aj pravda, kto by chcel chodit s niekym, kto je ako abstinujuci alkoholik...dozivotne sa s tym pasuje....hocikedy sa moze zabit v afekte a tak... (aj ked ja viem ze uz je to lepsie, ale ako uveri on?)
je to ako keby zodpovednost...?ktoru malo ludi na seba vezme, co aj chapem takze nemozem nic vycitat...ale trapit ma to trapi...=(
mate s tym niekto skusenost? priatela ktory vedel o probleme?
och jak som sa rozpisala aj smutno mi z toho prislo=(