strasne ma boly zaludok uz dva dny som v zahrancy a nemam kartu p.bolest pryde na 1mynutu a myslym ze je to hodyna prosy poradte my co mam robyt ja sa s toho zblaznym
strasna bolest zaludka
teraz pozeram, ze je tu dalsia tema na bolesti brucha zrejme od toho isteho chalana,( sudim podla pravopisu:-))
" okrem "dokazem schudnut z 90 na 60 a naopak" , aj "brucho"- tu pise, ze ho boli brucho uz dva dni < v teme,kde sme my reagovali, nedal ciarku ani pred, ani za "dva dni", takze da sa to pochopit aj tak, aj tak :-)
No a s tou kartou, mozno ju nema, ked je tam nacierno, ktovie, alebo ako Ty vravis...
ja som pochopila, ze uz dva dni ho boli zaludok
To sisik: On pise ze uz dva dni je v zahranici...pochybujem ze tam zije od detstva :)). To by zrejme mal kartu nemyslis?;). A tu by mal aj keby tam zil dlhodobo...Je to nejaky tunajsi junak, ktory sa skole zrejme moc nevenoval...
Mimochodom...nemas to z nervozity z noveho prostredia? Ja neviem...tych faktorov je vela... takto sa neda pomoct...ked nemas kartu, zrejme ti nevypisu v zahranici ani lieky, aj keby neboli na predpis (pokial hovoris o obycajne zdr.karte???) Neviem...skus nejake dietne jedlo, a mierne cvicenie... Skore uzdravenie.
to:opf
hej, aj mne taka gramatika trha oci, ale pise, ze zije v zahranici, mozno tam aj vyrastal od decka, tak sa nemozes cudovat a da sa to prepacit. Viac ma s takymi hrubkami a inymi gramatickymi chybami trha, ked to pisu slovaci zijuci doma, ktori su so slovencinou v kazdodennom styku
to: yngognyto < inac spisovne je to s "i" :-)>
neviem, kde v zahranici zijes, ale na traviace problemy skus si v lekarni pozriet Peptobismol alebo Imodium,
< precitaj si indikacie a podla tvojich priznakv sa rozhodni, dostanes to kupit bez predpisu-ked nechces ist ku doktorovi, alebo teda spytaj sa rovno lekarnika, povedz mu svoje priznaky, urcite ti poradia. Ked ti problemy nebudu prechadzat, radsej by si mal ist na walk-in emergency, ked nemas svojho doktora
< a kolko mas vlastne rokov, si tam sam, ci s rodicmi? >
Opf...tvoja gramatika ma tak odrovnala, ze sa musim spamatavat. Az sa das dokopy, tak si prosim vezmi knihu slovenciny, diky.
V prvom rade ty musis vediet ake priznaky mas a kedy sa prejavuju. Moze to mat 100 pricin, ale ked mas take bolesti tak nezahalaj a vybav si co najskor.