Tento odvar s ovsených vločiek + čaj Aníz a Fenikel je taktiež veľmi nápomocný u malých detičiek, ktoré trpia tuhou stolicou. Je dobré vtedy rozrábať sunár/teraz už nemám prehľad o názve /ale keď som mala detičky malé vtedy bol sunár/ s takto spojenými tekutinami namiesto samotnej prevarenej vody. Môžem povedať, že moje deti nikdy netrpeli na tzv. vertry a ani na tuhú stolicu.
Do vyššieho hrca dať asi 3/4 l vody a do nej opláchnute ovsené vločky, tak asi 2 polievkové lyžice. Musíte to při varení miešať a variť tak dlho, kým nezačne hustnúť – do takej konzistencie, aby sa to dalo scediť.
V potravinách dostať čaj ANÍZ a FENYKEL, zadovážte si obidva./ Väčšinou ich majú při koreninách a nie sú mleté, ale jako napríklad celý kmín./ Dajte si do hrnca variť vodu 1liter, a do nej nasypte 1 kávovú lyžičku z anízového a tiež z fenyklového čaju a dobře prevarte.
Potom si zmiešajte odvar a čajík a takto dávajte maličkému piť. Tento odvar môžete pridávať do polievočky spolu aj s ovsenými vločkami, ktoré ste scedila. Do omáčok. Ja som mojim deťom robila akože presnidávky a to tak, urobila som si každý deň s tým robotu, ale stálo to zato. Do mixéra som tiež naliala trošku čaju a aj odvaru a nakrájané jabĺčka, pomaranč na kocky a povyberané zrnká, tiež aj banán-ale ten môžete dať až vtedy, keď už bude mať maličký upravenú stolicu. Podľa stolice budete regulovať jeho stravu práve s týmto odvarom. Ak by Vás napadla ešte nejaká otázka, hocikedy sa ma opýtajte a napíšte mi vašu otázku na môj e-mail.
Presne na opačný problém ako je hnačka pomôže rýžový odvar. Takže je možné regulovať stolicu aj takýmto spôsobom. Mala som pri svojich deťoch taký problém, V tej dobe, keď som mala ja deti maličké bolo veľmi ťažko dostať ovocie. Nie ako teraz, keď sa mi nepodarilo vystáť radu v zelovoci, tak som raz dala malému samé paradajky. No dostal z toho takú strašnú hnačku, že celý týždeň som mu varila len rýžový odvar, ktorý nám pomohol.
Ale nepíšem to preto, aby sa deťom dávali paradajky, ale preto, aby ste vedela v čom pomáha rýžový odvar.
Uvidíte, že to pomôže. od smedu mu dávajte piť čajík s týmto odvarom. Neviem či mu sladíte, ak áno tak mu to trošičku osladte. Môžete ma potom informovať ako na tom ste. Moja maminka opatrovala malé detičky. Vyopatrovala 17-detí, každé od pól roka. Každé dieťatko prešlo týmito problémami, a pri používaní tohto receptu, už netrpelo ani jedno dieťatko. Niet lepšieho pocitu, keď sú detičky spokojné.
Jeden lekár upozorňoval, že pravidelné vyprázdňovanie je dôležité, pretože toxíny sa z tela vylučujú aj stolicou. Ak stolica nie je pravidelná a dlho zostáva v hrubom čreve začne tam hniť, čo spôsobuje rôzne ochorenia.
Sú aj prírodne doplnky výživy, ktoré upravujú vyprázdňovanie.