Syndrom drazdiveho creva

NeviemNeviem

HH Uz viem .. :D neda sa stoho vyliečit ale da sa to tak liečit ze aj zabudnete ze to mate zvyknete si na stravu postupne časom pridate aj ostatne potreviny časom .. ale treba dotoho investovat pokupit probiotika aj viac druhov kvalitne rady čo dava rng su dobre.. aj aloa je dobra no nie všetky su take kvalitne na trhu v sr niektore su iba take dzusiky.. niekomu mozu pomoct aj lieky na predpis.. ja som si nato zvykol.. tak myslim da sa to.. aj ked uz ostavaju neake obmedzenia..
RNG mam nateba otazku.. diagnostikovali mi gerd v uplne miernom štadiu mal som problemy s hrdlom dlhšie koli tomu no po omeprzole mi zmyzli no teraz zaroven mi pomalšie travi odgrgava stale.. viem ze ty maš nato iny nazor ze je to prave nedostatku kyselin no neviem ked uplne všade tvrdia opak ze čo robit ..

RNG

Doba odmorenia zavisi hlavne od mnozstva zamorenia a intenzity odmorovania. Niekto to pociti uz aj za par tyzdnov.
Stres samozrejme ma velmi velky vplyv na travenie, a ine, preto kazdemu radim si ho odstranit za kazdu cenu. Na to som pisal mnohokrat ako na to, mozete si to vyguglit.Ja sam beriem stress B zmes obcas, staram sa o dobry spanok, cvicim thai chi a kedykolvek si najdem cas, idem na prechadzku s mojou polovickou do lesneho/parkoveho prostredia. Znacne mi pomaha hrat sa s mojou vnuckou, akosi clovek omladne v spolocnosti deti a zabudne na problemy.

chorecrievko

:DDDD MartinCBR, nesmierne si ma pobavil.
Z tohto sa uz nevyhrabes nikdy, ale mne je trooosicku (musim si zaklopat) lepsie poslednu dobu. Asi pol roka beriem enzymy na lepok na mlieko, pankreaticke enzymy od lekara s tazsim jedlom, psylium uz asi rok a pol v kuse a probiotika pravidelne. I ked musim sa priznat, zasadna zmena nastala po zmene prostredia - konkretne prace + naozaj pravidelna a poriadna strava. Nuz a co narobi s tvojim telom laska, tak to sa ani nejdem rozpisovat :DDDD
RNG, prosim Ta je mozne, ze by tie enzymy na lepok, mlieko (berem kazdy den nalacno) zabrali uz takto za pol roka? Myslela som, ze to bude aj na roky kym zbadam nejaky ucinok. Mne teda hlavne zmizli niekolkonasobne opakujuce sa navstevy toalety a hrozne nafuknute brucho po kazdom jedle (nezmizlo uplne, ale bolo to niekedy az take zle, ze som sa nemohla nadychnut a brucho ostalo uplne trvde ako kamen).

RNG

Creva sa daju vyliecit, tak ako aj ine organy.Ale nie antibiotikami ani bezzvyskovymi dietami. Treba v nich vyhubit skodlive mikroby, napravit travene, osadit probiotikami a krmit ich dostatocne mikrovlakninami a pripadne pouzivat na zrychlenie hojenia a regeneracie, DGL, aloe vera a Triphalu.
Samozrejme treba odstranit aj skodlivy stres a jest rozumne,
nie "zrat" podla toho co komu a kolko chuti, bez obmedzenia.

chorecrievko

NEEXISTUJE NA TO ZIADEN LIEK!!! Uz by som o nom totizto vedela a hned by bol vo mne (a predpokladam, ze hned by zo mna aj vyletel hahaha)
A teraz vazne: ako bojujete s unavou? Mne sposobuje velke problemy hlavne v praci konce prac.tyzdna su hrozne. Bezne mam odskusane ze moj organizmus sa prebudza po deviatich, desiatich hodinach a vtdy som relativne ok. Ale to bezny pracujuci smrtelnik praktizovat nemoze tak neviem s cim sa zdrogovat, kedze kava je tabu..

susanQa

ahoj ..ja uz rok trpim syndromom drazdiveho creva...je to dlhodoba choroba, v lahsich pripadoch aj vyliecitelna..v tazsich vyhladat psychologa....vyskytuje sa to hlavne v rannej dospelosti a vacsinou u zien...ja som skusala uz vselico a stale ma to trapi...je potreba dodrzovat spravnu stravu, vyhybat sa stresu(co aspon mne robi dost problem),spat minimalne aspon 7 hodin denne, sportovat, joga, relax, nepapat sladke s obsahom sorbitolu a manitu, nepit vodu s obsah. CO2, ziadny kofein a strukoviny..atd.....nedavno som vsak na nete nasla liek, ktory viacerym ludom s tymto syndromomom pomohol...vola sa colorix...mozte si o nom presnejsie precitat na nete...ale je to pekne drahe, nemam to zatial vyskusane.

NeviemNeviem

aha dakujem.. takze pri proti candidovej diete je mozno zaradit kefir pokial je silne dozrety a neni vnom laktoza

RNG

Kefir nie je vyziva pre candidu. Candida sa nachadza v kazdeho crevach, tj ju nedostanes, ale si ju sladkym, jemnymi mukami a nezivenim probiotik mikrovlakninami,( pripadne ich znicenim antibiotikami) sam premnozis.

NeviemNeviem

RNG prosim ta moze pitie domáceho kefíru spôsobit candidu?? moze sa kefir neako kontaminovat? stretol som sa s podobnymi negativnymi nazormi