Zdravý jedálniček

Príspevok v téme: Zdravý jedálniček
fitandhealthy

ahojte! niektorí si vravia, že zdravo a chutne sa nedá jesť. ja tvrdím pravý opak. trpela som poruchami príjmu potravy a zdravá pravidelná vyvážená strava bolo presne to čo som potrebovala. zo začiatku treba vylúčiť čonajviac triggers = spúšťačov, teda ja som sa vzdala sladkostí. na tento blog budem písať návrhy na denný, resp. týždenný jedálniček. budem rada ak sa ku mne pripojíte. na začiatok napíšem čosi treba nakúpiť na bud. týždeň. nie je to drahé ako neviem aké americké diéty a pomáha to pri uzdravení z PPP, ale aj pri celkovom zdravom živ. štýle a chudnutí.

lagunasa

ahojte. nemate nahodou radu cim vsetkym mozem nahradit cukor ked musim drzat protikrasinkovu dietu bez bielej muky a cukru? viem o urcitych druhoch nahradnych sladidiel ale nie je este nieco ine co tiez mozem pouzit pri tejto diete a neni to tak velmi umele. mam namysli klasicke jedla ako ryza(celozrnna) v mlieku ( to sa bez osladenia tazko konzumuje),krupicovu kasu ( z kukuricnej krupice samozrejme) alebo ak by som si chcela spravit nejaky kolacik tak nejako ho musim osladit. poradte mi cim mozem nahradit cukor, prosim. dakujem
P.S.:kludne piste aj na mail bacova@dopravoprojekt.sk alebo lagunaska@gmail.com

fitandhealthy

kamoska - ja ryzu atural varim takto a je super - 1 hrncek ryze zalejem 3 hrncekmi vody , stipka soli a 1KL olivoveho oleja, prikryjem, dam varit a o 45 minut je hotova. cely cas ju nemam zakrytu, aby sa mohla odparit voda. ak chces rizoto, 15 minut pred dovaeenim /teda po 30 minutuach/ pridaj zeleninu /mrazenu alebo cerstvu. vyskusaj !!!

fitandhealthy

romana - syrniky kludne nahrad medom, alebo trstinovym cukrom, med je asi naj... napis potom ci sa ti podarili...

romana

Ja dám hrnček ryže, premyjem ju a zalejem 2 hrnčekami vody. Nechám ju vo vode asi 2 hodiny a potom ju v tej istej vode pomaly varím, kým sa voda nevyparí.

kamoska1

a ako varíte tú ryžu natural? ja ked ju varim, tak bud je nedovarena alebo prevarena....a nechuti mi....ale jedla som ju v restauracii a tam mi chutila...kde robim chybu? ja to dam iba do vody, osolim a necham varit....

romana

myslím, že jedálniček je celkom fajn. Ja sa stravujem podobne a je mi super. Milujem ryžu natural, jogurty, tofu... suš. ovocie. Jem to pravidelne a nezunovalo sa mi to.

fitandhealthy

strava - ak mas alergiu na kravske bielkoviny, potom jednoznacne kozie mlieko, je este zdravsie ,vyzivnejsie, trochu drahsie ale stoji za to. su skvele kozie jogurty, kozie syry, kefiry, aj ovcie. skus najst nejaky salas, alebo maloobchod co ma kontakt na salas.
alebo ak ti to nesedi, potom sojove mlieka, sojove syry, tofu, sojove jogurty, to vsetko sa da vyborne skombinovat so vsetkym co som pisala predtym

tvoja strava vobec nemusi byt jednotvarna, dnes pozname tolko alternativ, ze sa nemusis bat

fitandhealthy

lenik - mala som anorex, potom bulimiu, doteraz sa z toho dostavam ale verim ze som na ceste von. konecne... a takato strava mi velmi pomaha. pisem si food plan, musim ho dodrzat a to ma drzi...

mira

Strava, nemusíš jesť suché cestoviny. Dajú sa robiť výborné omáčky, napr. kôprová /chrenová/: uvaríš nakrájanú cibuľu 1:1 s nakr. petržlenom asi 15 min. môžeš zahustiť trochou škrobu ku koncu. Ochutíš kvalitnou sojovkou, rozmixuješ, dáš trochu sojovej majonézy, nakrájaný kôpor /chren/ a citrónovú šťavu. Výborné, osviežujúce.
takých omáčok je x . podobne prívarky zo zelenín alebo strukovín - veľa možností.