Zdravý jedálniček

Príspevok v téme: Zdravý jedálniček
fitandhealthy

ahojte! niektorí si vravia, že zdravo a chutne sa nedá jesť. ja tvrdím pravý opak. trpela som poruchami príjmu potravy a zdravá pravidelná vyvážená strava bolo presne to čo som potrebovala. zo začiatku treba vylúčiť čonajviac triggers = spúšťačov, teda ja som sa vzdala sladkostí. na tento blog budem písať návrhy na denný, resp. týždenný jedálniček. budem rada ak sa ku mne pripojíte. na začiatok napíšem čosi treba nakúpiť na bud. týždeň. nie je to drahé ako neviem aké americké diéty a pomáha to pri uzdravení z PPP, ale aj pri celkovom zdravom živ. štýle a chudnutí.

workbitch

tiez si myslim, ze jediny sposob, ako sa dostat z PPP je zacat jest zdravo a pravidelne... a hlavne dostatocne! ja sam to zatial este nedokazem, bud jem veeelmi vela alebo veeeelmi malo, no pracujem na tom a nemienim sa vzdat. drzim palce vsetkym :)

Barbor

Ahoj mam ppp a zijem s tym 11rokov. Snazim sa z toho dostat vlastnymi silami a dobry foodplan je zaklad. Mam strach ze budem priberat a to nechcem samozrejme. Bolo by super kebyze si mam o tom s kym popisat kto ma skusenosti s liecenim. Moj mail je dancingbarbora@yahoo.com
Aj tie recepty vyzeraju fajn kebyze mi ich posles a poradis co este mozem podniknut pre uzdravenie dakujem

lagunasa

mira:dakujem za odpoved.a ten obilny slad sa da pouzit aj v tych jedlach co som spominala?
neviete este poradit ohladom kukuricnej krupice a jej zaradenie do protikvasinkovej diety? moze alebo nemoze sa jest tak raz za 2 tyzdne?
a tiez ake vlastne muky mozem jest? celozrnnu mozem teda vobec? a raznu alebo aku? v obchode ich je viac druhov.

mira

Nie sú cukry ako cukry. Polysacharidy, hlavne z celých obilných zrn sú pre telo veĺmi prospešné. Okrem vlákniny, vitamínov, minerálov, esenc. aminokyselín a enzýmov z klíčka obsahujú zložité cukry - potravu pre mozog.
Nehádžte ich dokopy s jednoduchými cukrami rafinovanými, mliečnym cukrom a pod. ktoré sú škodlivé.
Ak máš veeeľkú chuť dať si niečo sladké a nie je to zrovna ovocie, daj si trošku obilného sladu, dostaneš v biobchode.

lagunasa

lizanka:
uz si absolvovala tu dietu? s tym ze si chodila denno denne do prace? a pokial ja viem z mojich informacii tak obmedzovat sa uplne staci tak prve dva tyzdne. potom sa to moze trocha zmenit na celozrnne zemiaky. pises ako keby si tu dietu vobec neabsolvovala. to by som musela dozivotne jest iba zeleninu a biele jogurty a kuracie maso. skus si to dva tyzdne. neni to take jednoduche.

lizanka

lagunasa: pri protikvasinkovej diete nesmies jest ani ryzu-ziadne zemiaky, obilniny, kukuricu-t.j.ziadne sacharidy

lagunasa

a este sa chcem spytat ci mate skusenosti robit vyprazene jedla z celozrnnej muky?napriklad kuracie maso, syry a tak...
dik.