chcela by som schudnut z noh a tak sopm sa rozhodla ze zacnem chodit na spinning no chcela by som sa spytat ze ci mi skor nenarastie svalstvo na nohach
chudnutie pomocou spinningu
na niektorych bikoch su merace, bud dotykove, ze sa staci chytit rukami takych kovovych casti na riadidlach a ono ti za par sekund ukaze....alebo potom ti v niektorych centrach daju taky gumeny pas, ktory si das tesne pod prsia okolo hrudnika a tep ti ukazuje na dispeji biku, alebo zainvestuj a kup si vlastny....ale ten je potom s "hodinkami"..ja poznam iba značku POLAR....pozri si www.polar.sk..a pozri si aj -odkaz odstránený-
no som zo ziliny.samoezrejme spinning nemam ako jediny pohyb chcem chodit 2x do tyzdna na spinnin a 2x do tyzdna na tae-bo a samozrejme znizit ten prijem kcal. ako zistim v akej som aerobnej zone? tam je to napisane na nejakej digitalke alebo?
moja skúsenosť je iná...spinningom sa dá krásne schudnúť, ale musíš mať tep v aeróbnej zóne, t.j. 60-70% z (220-tvoj vek)a pritom znížiť kalorický príjem o takých 700 kcal. Ak budeš chodiť na spinning 3xdo týždna, tak budeš v pohode chudnúť tak 1-1,5 kila do týždňa. A odkial si? ja som z BA a tiež potrebujem schudnut a haldam si partacku :-)
Och spinning na chudnutie veru vhodný nieje, objem nôh ním nestratíš, môže nastať práve opak.
Celkovo nieje možné schudnúť len v jednej žiadanej partii, pretože telesný tuk sa spotrebúva z celého tela, teda nie len nôh, či brucha atď.
Samozrejme to neplatí o operatívnom zlikvidovaní telesného tuku liposukciou či injekčnou lipolýzou.