Ahoojte..mám 14 a moj priatel je starší o 7 rokov, takže aj skúsenejší.. ked sme spolu samy, a bozkávame sa, tak sa pokúša aj o niečo viac..on ma má chuť prstovat, ale kedže ma ešte nikdto nikdy neprstoval, tak sa toho bojím, pretože ked moju kamošku prstoval kamarát, ona pri tom velmi krvácala, a ja sa teraz bojíím, že budem krvácat...čím to je?, alebo dá sa tomu nejak predísť??
Bojím sa toho...
!!!!!!!Ako sa vola priatel?
Panabeka...ja som v 14-tich sa este ani poriadne nebozkavala, ved ja mam 15 rocneho brata a neviem si ani predtavit zeby on take daco robil(prstoval babu myslim) ved sa mi zda este strasne mladi na to. v 14-tich mat o 7 rokov strasieho priatela to sa mi zda privela...on urcite bude na teba tlacit a ty by si sa urcite nemala dat...pretoze si este na to dost mlada a budes to lutovat-to mi ver...ja som mala po prvy krat trocha viac rokov ako ty, ale aj tak som to trocha lutovala...neboj sa o nic neprides ked este pockas
kisinka, tak aj ja sa pridavam, ze od prstovania je to k sexu velmi maly krok!!! a boze moj ja ked som mala 14 tak som o takychto veciach nerozmyslala, o panenstvo som prisla v 23 a vobec to nelutujem, bola som vnutorne zrely clovek co svoju sexualitu dokazal vnimat urcite inak ako 14 rocne dieta..a svoju dceru budem viest tiez tak, aby v 14-tich riesila akurat tak to na aku strednu skolu pojde a ci jej dovolim malovat sa vobec a nie sex!!!! ano este raz to poviem, dieta..prstovanim prides veelmi jednoducho o panenstvo, akonahle mala tvoja kamoska krvacanie po prstovani,ide o prerthnutie blanky a ta je mimochodom na zaciatku posvoveho vchodu...mam znalosti z anatomie keby tu niekto namietal! Jednoducho, ano, prva laska je nadherna a verim ze o to krajsia ked mas len 14, ale to nadherne je prave to platonicke ciste a nevinne, uzivaj si prave to. Lebo akonahle sa to stane fyzickym v tvojom veku potom stratis cosi, co si mohla keby si pockala prezivat uplne v inych sferach a o to intenzivnejsie. Nevraviac naozaj ze si este pod zakonom aj prstovanie je sexualny akt, nevravte nikto ze nie. Ten chlapec musel vediet do coho ide, ked si nasiel 14 rocnu frajerku tak nech teraz je ohladuplny a caka.Ak ta miluje, tak bude cakat aj ROKY! Poradila by som ti teraz tesit sa z toho ze si zalubena, chodit do skoly a ucit sa. A nastuduj si aj tu svoju anatomiu a ako je to jednoduche otehotniet..len pre istotu...
vdaka majkaa :). suhlasim s tym, co si napisala...
Lujzaba,ešte niečo k tvojím príspevkom. My sa nehráme na slepých. My jej chceme trochu tie oči otvoriť. Napr. tým,že sa jej snažíme vysvetliť,že na toto pre ňu platí paragraf,že jej priateľ by mohol dostať trest, a pekne natvrdo. Banán sa tu na nič nehrá,len stroho vypísal/a paragrafy,ktoré by pri súde pekne odreplikoval prokurátor. Tak si tie oči otvor trochu aj ty. A život uznávam aj ja,nič také som nenapísala,že nie,že by som sa toho desila. Ale určite by som sa toho zdesila,keby mi prišla domov dcéra v 15-stich, že je tehotná.A podotýkam,na potrat by som ju určite nenavádzala,nechala rozhodnutie na nej,snažila sa pomôcť,ale nadšená by som rozhodne nebola. A neverím,keby sa toto stalo Tvojej dcére v 15-stich,že by si ju pochválila,že by si s radosťou vítala nový život. To mi nehovor.Všetko chce svoj čas.
Presne tak. Súhlasím dd. A tie paragrafy,čo tu vypísal(a) banán hovoria jasnou rečou a stále platia. Lujzaba,si matkou,aké staré máš deti?? Ty si myslíš,že ak si možno Ty prekonala tú tenkú hranicu,že ju prekonajú všetky? A myslíš si,že prstovanie nie je určitá forma sexu?? Však sa dievča môže vzrušiť natoľko,že prestane triezvo rozmýšľať. A čo so svojím vzrušením urobí dotyčný mladík?? Urobí ho ona ako?? Rukami,orálne?? Spamätaj sa. Ja jednoznačne trvám na svojom. Dievča má 14,je pod zákonom,MUSÍ počkať. A ako sa dá spoznávať sexualita?? Nemyslím si,že v 14 len s chlapcom,ale tak,ako napísala dd,najprv nech sama spoznáva svoje telo.Keby takto prišla za Tebou TVOJA dcéra,neodpovedala si,tiež by si jej takto radila?? Schvaľovala takéhoto mládenca? V jej veku je pre ňu pristarý. Ak by ona mala 21 a on 28,bolo by to ok.
v prvom rade by som ju urcite surovo neodbila ako si napisala..ako starsia a skusenejsia sestra, by som ju ale samozrejme na to tiez nenavadzala..snazila by som sa zachytit taku strednu cestu, cize: s citom jej vysvetlit, ze obdobie dospievania z mojho hladiska nerovna sa sexualne zblizovanie s priatelom, ale poznavanie sameho seba, svojich vlastnosti, kvalit i svojho tela, ako funguje, atd., dalej spoznavanie sveta okolo a ucenie sa..upozornila by som ju, ze sa moze skaredo "popalit" a nebola by som rada, ak by sa uz v takom mladom veku trapila.ved maju v 14 este cely zivot pred sebou, este ho poriadne ani nezacali a uz maju byt dospeli?resp. sa tak spravat?neviem ako vam, ale mne to niekedy pride naozaj luto, ze som uz dospela, ze si uz nemozem uzivat tu bezstarostnost, kedy moje povinnosti tvorili akurat pomoct cosi doma a ulohy do skoly..samozrejme by som jej to podchytila aj z pravnej stranky, aby vedela, coho sa mozu dopustit a ak by sa nieco stalo, aby vedela, ake nasledky si za to mozu niest..no a kedze sme veriaca rodina, jemne by som "zasparala" aj do tejto oblasti.na zaver by som jej urcite dodala, ze nech uz sa rozhodne akokolvek, stojim pri nej a chcem jej pomahat, ale urcite by som jej aj povedala, ze ak sa toho boji, nech radsej pocka, lebo by to mohla neskor lutovat..teraz to mozno budete povazovat za blby priklad, ale predsa ak sa bojim skakat bugeejumping, tak ho nebudem skakat len preto, ze mi uz niekto uviazal lano okolo pasa..a este..by som jej povedala, aby sa o tom so svojim priatelom snazila porozpravat, aby si ujasnili, kto co ako mysli a zamysla..komunikacia je vo vztahu vzdy potrebna a hlavne otvorena a uprimna.tot asi v skratke...moj nazor je, ze aj ked zacne neskor, nic nezmeska..
dd: a čo by si jej poradila keby sama prišla za Tebou? a presne Ti dala túto otázku? Ale pozorne si prečítaj znovu jej otázku...Ona sa už zbližuje...Ju to už zaujíma...Odbila by si ju že prestaň máš ešte čas na takéto veci..Uspokojila by si sa s tým, že veď je dieťa, tak nech sa tým riadi...Nemá čo dospievať...Mala som 14 rokov a bola som ešte sčasti dieťa, ale rovnako ma začali zaujímať aj tieto veci..A mala som aj rovesnikov ktorých to zaujímalo. Vy nie?
tak im zacneme radit aby sa tomu nebranili a z deti budu rovno dospeli, "zabijeme" obdobie dospievania..??podla mna..mam 12rocnu sestru, ale ked si predstavim, ze by som jej o dva roky mala radit, to co ty tu pises tejto dievcine..je mi zle...ked ju vidim, ako niekedy premysla a kona...totalne dieta..samozrejme viem, ze nie su vsetci rovnaki..ale..
Myslím, že absolútne nezáleží na tom, či 21 alebo 14 ako ona...14-ročný chlapec na ňu môže naliehať ešte viac ako 21-ročný. Záleží na charaktere toho mladého muža...Ale všetci máme svoje názory...Ale kľudne sa hrajme na slepých. Povieme im to nesmiete lebo ste deti a oni práve preto že deťmi sú nás poslúchnu...